Mommy time..

Gepubliceerd op 6 november 2018 om 06:00

Ik heb dit dus echt nodig! Toch maak ik veel te weinig tijd voor mijzelf en gaan de kindjes altijd voor (duh). Die zeldzame momentjes voor mijzelf vul ik wel vaak hetzelfde in.

Happy mommy’s make happy baby’s. Ik geloof oprecht dat dit waar is. Momentjes voor jezelf zijn wat mij betreft dus ook absoluut nodig om die happy mommy te kunnen zijn.

In bad..

Maar dan dus echt uitgebreid! Ik vind het heerlijk! Ik kan zomaar anderhalf uur in bad liggen zonder dat ik daar erg in heb. Ik dompel mezelf lekker onder in Rituals badschuim en ik lees een boek, kijk een serie of werk aan mijn blog, zoals nu.

Bloggen..

Dit is voor mij ontspannen. Ik zie het bloggen ook echt als hobby en kan genieten van het schrijven. Voordat Julia geboren werd, schreef ik mijn blogs op de laptop, tegenwoordig op de telefoon. Ik gebruik de laptop eigenlijk alleen nog om de blogs te uploaden, dat werkt toch het makkelijkst. Dat ik mijn blogs nu op de telefoon schrijf, maakt het ook wat makkelijker! Deze heb ik namelijk altijd bij me dus als ik ineens inspiratie heb, kan ik gelijk aan de slag. Ik blog bijvoorbeeld ook veel tijdens mijn kolf momenten op het werk. Lekker van genieten zolang dat kan toch?

Sporten..

Ik vertelde eerder dat ik op zoek zou gaan naar een sportschool met kinderopvang. Die heb ik gevonden! Helaas is het van inschrijven nog niet gekomen. In de overige blog, over de vier maanden sprong, konden jullie al lezen dat ik lekker mee gesprongen heb. Ik vond het pittig! Nu de rust weer wat is wedergekeerd, ga ik het doen! Ik vind sporten belangrijk, maar moet eerlijk toegeven dat ik sinds ik moeder ben, weinig (niets) gedaan heb. Het wordt tijd dat ik weer aan de slag ga. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor de kinderen. Ik zet in op twee keer in de week een uurtje, dat moet haalbaar zijn. Elk extra momentje, bijvoorbeeld in de avond als de kindjes slapen, is dan meegenomen. Daarbij moet ik niet direct te hard van stapel lopen. Van de fysio moest ik na de bevalling minimaal vijf maanden wachten voor ik weer ECHT zou gaan sporten, daar zitten we nu bijna op. Mijn lichaam heeft natuurlijk een flinke tik gehad van de zwangerschap dus enige voorzichtigheid is geboden.

Met Tim..

Toegegeven, wij maken veel te weinig tijd voor elkaar. We zijn druk met de kinderen en het huis. Er moet hier nog zoveel gebeuren. We hebben afgesproken het er even bij te laten. Na een jaar hard werken is het nu tijd voor ons gezin en elkaar. We hebben samen een serie uitgezocht (Narcos, leuk voor hem EN haar!) en proberen één a twee keer in de week even samen op de bank te duiken met wat lekkers erbij. Af en toe (veel te weinig naar mijn zin, want ik vind het heerlijk!) gaan we lekker uit eten, samen of met de kindjes erbij.

Met de kindjes..

Misschien is dit geen echte mommy time, maar ik kan enorm genieten van uitjes met de kinderen. Ik vind het een waar genot om Joshua als een dolle stier door de speeltuin te zien rennen en ik smelt van de momentjes dat Julia in mijn armen ligt te slapen. Wat is er nou mooier dan dat? Joshua in bad doen en hem zelf zijn gezichtje of zijn haartjes zien wassen vind ik geweldig. Of als Julia lekker in haar baby float door het bad dobbert en de grootste lol heeft, dan kan ik niet anders dan met haar meelachen. Misschien is tijd met de kindjes ook wel gewoon de lekkerste mommy time!

Heb jij soms ook zo'n behoefte aan tijd voor jezelf? Hoe vul jij die tijd het liefst in? Let me know!


Reactie plaatsen

Reacties

nicole orriens
6 jaar geleden

Ik ben even benieuwd wat je nu concreet gaat doen om jezelf aan het sporten te krijgen?

Mama Tassel
6 jaar geleden

Streng zijn voor mezelf! Dat klinkt natuurlijk alles behalve relaxed, maar het is wel nodig. Er is namelijk altijd wel iets dat “belangrijker” is dan sporten.

kiki hasselton
6 jaar geleden

ik kan mij goed voorstellen dat je moet zoeken naar me-time als je kinderen hebt. me-time is erg belangrijk om even tot jezelf te komen.

Tania
6 jaar geleden

Ik probeer wekelijks ook een uurtje in de plannen waarbij ik languit in bad geniet met Netflix en een kaarsje. Het bloggen geeft me ook wat me-time

Jantina
6 jaar geleden

Jaaa zeker! Ik heb dan wel geen kindjes, dus ik heb al snel tijd voor me zelf. Toch zoek ik af en toe even een eigen plekje op. Even lekker met een boek, een kopje thee en een chocolaatje.

dhiniNL
6 jaar geleden

Ja.. me time is af en toe wel nodig. Goed dat je goed bezig met mommy time. Ik probeer ook te sporten

https://dhini.nl

Lindsey Beljaars
6 jaar geleden

Volgens mij is Me-Time altijd belangrijk maar zeker als je kids hebt. Ik denk, hoe ouder je wordt, hoe meer je dit echt moet 'plannen'. Tot op een zekere leeftijd natuurlijk weer :)

Monica
6 jaar geleden

Super belangrijk om tijd voor je zelf te nemen. Ik doe het ook veel te weinig helaas.

Liset
6 jaar geleden

Vooral even tijd voor mezelf maken, is tijd voor mij alleen. Dus gewoon een serie kijken of een boek lezen :).

MC Kleuver
6 jaar geleden

Lekker dingen voor jullie zelf blijven doen. Dat is en blijft toch belangrijk.Een relatie is iets om in te blijven investeren.

Jouvence
6 jaar geleden

Heerlijk wat me-time voor jezelf! Ik baal dat wij geen bad hebben, want Lush heeft zulke leuke bathbombs.

Nicole
5 jaar geleden

Hoi Mama Tassel, ik ben even benieuwd: hoe gaat het nu met het sporten? Doe je het?!

MamaTassel
5 jaar geleden

Ja! Ik ben begonnen maar ik vind het nog wel lastig hoor. Er is altijd wel iets dat belangrijker lijkt dan het sporten maar achteraf ben ik blij dat ik gegaan ben!