Van je huis een kidsproof thuis maken..

Man, wie had ooit gedacht dat kinderen ZOVEEL troep zouden maken? Je hele huis wordt overgenomen en waar ooit en mooie plant in de hoek prijkte, staat nu een ballenbak, garage of poppenwagen. Hoe maak je van je huis een kidsproof thuis, zonder dat het in een speeltuin veranderd?

Lees meer »

Als je slaap je lief is..

Zoals jullie weten is het slapen bij Julia nogal een dingetje. Met vlagen lijkt het iets beter te gaan, maar een hele nacht doorslapen heeft zij nog nooit gedaan. In een goede nacht komt zij voor twee voedingen en valt daarna weer in slaap. Op een slechte nacht kan dat oplopen naar wel 10 voedingen of langere periodes wakker blijven. Hoe ik dat overleef?

Lees meer »

De 7 mooiste Moederdag cadeaus..

Moederdag staat weer voor de deur en dat betekent dat er weer cadeautjes gekocht gaan worden. Ben jij die eeuwige bos bloemen, set badschuim en doos chocola nou ook zo zat en wil je wel eens iets anders geven? Wil je een keer iets geven waar mama ECHT blij van wordt? Ik zet de 7 mooiste cadeaus voor je op een rij! (Kleine tip, laat je telefoon of computer even open liggen met deze blog in beeld!)

Lees meer »

Borstvoeding geven als werkende moeder..

Als moeder heb je bepaalde rechten als het gaat over het geven van borstvoeding. Deze rechten zijn bij wet bepaald en dat betekend dat elke werkgever jouw de ruimte moet geven om gebruik te maken van die rechten. Hoe zit het precies als je borstvoeding wilt blijven geven als je weer aan het werk gaat?

Lees meer »

Eerlijk over bevallen..

Tijdens de zwangerschap struin je waarschijnlijk het internet af en vraag je al je vriendinnen die al kinderen hebben naar hun ervaringen. De bevalling. Hoe begon het? Hoe voelde het en doet het echt zo’n zeer? Vandaag mijn eerlijke kijk op bevallen. Geen horror, geen spookverhalen, gewoon zoals het is, puur en rauw. Let wel, geen enkele bevalling is hetzelfde. Vanuit mijn ervaring kan ik alleen spreken over thuisbevallingen die gelukkig vlot en zonder al te veel ellende zijn verlopen.

Lees meer »

Onvoorwaardelijke moederliefde..

Ik kan mij niet voorstellen dat ik ooit minder van mijn kinderen zou kunnen gaan houden dan dat ik nu doe. Onmogelijk! Eigenlijk kan het alleen maar meer worden. Daarbij kan ik mij eigenlijk ook niet voorstellen dat mijn kinderen ooit zodanig de fout in zouden gaan, dat die liefde in het geding zou komen. Maar wat nou als jouw kind Michael P. is, of Gökmen T.? Zou dat iets aan die moederliefde veranderen?

Lees meer »

De 15 leukste zwangerschapsaankondigingen..

Na in jullie eigen bubbel genoten te hebben van het prachtige nieuws dat jullie een kindje verwachten, komt er een moment dat je dit ook met de buitenwereld wilt gaan delen. Ik zocht voor jullie de 15 leukste zwangerschapsaankondigingen!

Lees meer »

Speen of geen speen..

Een speentje, de ene baby heeft hem absoluut nodig, de anders geeft er niets om. Wanneer heb je een speen nodig en is het wel echt nodig?

Lees meer »

Ik mis jullie..

Vier maanden na het overlijden van mijn oma, raakte ik zwanger van Joshua. Vier maanden na het overlijden van mijn opa, raakte ik zwanger van Julia. Toeval? Geen idee, in ieder geval niet zo gepland. Ik mis ze in elk geval enorm.

Lees meer »

Kleine voetjes, grote schoenen..

Goede schoenen zijn heel erg belangrijk voor nog in ontwikkeling zijnde voetjes. Maar buiten dat zijn schoentjes natuurlijk ook gewoon ontzettend leuk en praktisch. Warme voetjes voor inimini baby’s maar ook bescherming tijdens de eerste stapjes.

Lees meer »

Baby’s, baby’s, baby’s..

Julia is inmiddels al 8,5 maand oud. Toen Joshua zo oud was, wist ik net dat we een tweede kindje verwachtte. Nu zou ik er echt niet aan moeten denken om weer zwanger te zijn! Maar wat is er nu anders dan toen?

Lees meer »

De Happy Tag..

Vandaag weer een Tag! Deze keer de Happy Tag. Ik werd getaged door Charissa van womancom.nl. Deze tag gaat over de dingen die je blij maken.

Lees meer »

Family update..

Het is alweer even geleden dat ik een familie update schreef dus hier is er weer een! De kindjes groeien als kool en ontwikkelen zich in een razend tempo, het is echt heel mooi om dat te zien.

Lees meer »

Opvoeding en pesten..

Van de week las ik een artikel in de Trouw van een vader die zijn zoons leert voor zichzelf op te komen en ook terug te slaan als er geslagen wordt. Het artikel zette me aan het denken, hoe sta ik hier eigenlijk in?

Lees meer »

Ode aan de draagdoek..

Halleluja!! Wat ben ik blij dat die dingen er zijn! Naast het feit dat draagdoeken ontzettend praktisch zijn, zijn draagdoeken tegenwoordig een statement. Dragen is een “way of life” en doeken vind je tegenwoordig in alle soorten en maten.

Lees meer »

Beste Suus..

Misschien heb je het gelezen, het artikel van Suus Ruis in de Viva Mama. Suus, zelf moeder van een zoontje, vond het nodig om daar even te vertellen wat er wel en niet acceptabel is als het gaat over borstvoeding geven in het openbaar. Ik zou daar toch graag even op reageren.

Lees meer »

Het consultatiebureau..

Het consternatie bureau, oftewel; het consultatiebureau. De één heeft hele goede ervaringen, de ander mindere. Ik hoor bij die laatste groep.

Lees meer »

Mommy Wars - Tag

De MOMMY WARS-tag gaat al een aantal jaar rond. Het is een tag over de eeuwige discussie punten in het ouderschap. Iedereen heeft altijd overal een mening over en vooral op social-media voelen mensen zich schijnbaar geroepen om die ongezout te geven. De tag is niet bedoeld om elkaar dan als schietschijf te gebruiken, maar juist om te laten zien dat alle keuzes prima zijn! Ik kwam de tag tegen op mamazoektuit.nl die de tag bedachten. Het leek mij leuk om hem ook in te vullen en ik daag een aantal mede bloggers uit om de tag ook in te vullen!

Lees meer »

De namen van de kinderen..

De namen van je kinderen kiezen is natuurlijk iets heel bijzonders. Je geeft ze deze namelijk mee voor hun hele leven. Sommige kiezen simpelweg voor een naam die ze mooi vinden, een ander geeft een naam met een betekenis en weer een ander kiest voor vernoemen. Ik vertel je vandaag hoe wij de namen van de kinderen kozen.

Lees meer »

In eigen bed slapen..

Ik schreef al eerder dat Julia bij ons in bed slaapt vanaf de eerste nachtvoeding. Ik wil hier nu echt verandering in brengen, ze wordt groter en beweeglijker en ik ben als de dood dat er iets gebeurd. Daarbij houdt ze ons ook wakker door aan ons te plukken (schattig natuurlijk, maar niet als ik slaap). Tijd om een beetje te gaan oefenen!

Lees meer »

Werkende moeder..

Als werkende moeder is het soms best pittig. Zeker als je ook nog onregelmatig werkt. Gelukkig heb ik de nachtdiensten al ruim twee jaar geleden gedag kunnen zeggen maar ook de wisseling laat/vroeg kan er soms behoorlijk inhakken.

Lees meer »

Overprikkeld..

Wat een drukte de afgelopen weken. Een weekje weg, mijn verjaardag, kerst. Ik merk aan Julia dat zij daar best een beetje overprikkeld van raakt en echt even tijd nodig heeft om dat allemaal te verwerken.

Lees meer »

Winterbaby musthaves..

Daar ben ik weer met een musthaves lijstje! Winterbaby’s, oftewel kleintjes die de winter door moeten. Zowel de inimini net geboren, als de iets grotere baby’s. Wat is nu echt onmisbaar als je in de winter net de kleine op pad gaat?

Lees meer »

It’s a Coffee - Tag..

Van Stephanie van Thuisblijfmama, kreeg ik deze leuke tag, de It's a Coffee tag! Mama’s kunnen natuurlijk niet zonder koffie, toch? Of valt dat toch wel mee?

Lees meer »

Eten met (de) Kleintjes + WIN!!

Als kraamcadeau kreeg ik het boek; eten voor de kleintjes, geschreven voor lactatiekundige en kinderdiëtist Stefan Kleintjes. Nu Julia bijna 6 maanden is en dus ook bijna klaar is voor de eerste hapjes, ben ik eens lekker in het boek gedoken. Omdat ik bijna jarig ben, geef ik één exemplaar van eten voor de Kleintjes weg! Lees verderop in de blog hoe je kans kunt maken!

Lees meer »

Turning Thirty..

Wat een leeftijd! Deze maand mag ik 30 kaarsjes uitblazen! Een paar jaar geleden had ik niet verwacht dat mijn leven er nu, zo uit zou zien.

Lees meer »

Schuldgevoel..

Van de week plaatste ik een post over het ongelukje met Julia waarbij ik in haar vingertje knipte. Jullie reacties waren zo ontzettend lief, dat ik besloot een blog te schrijven over alles waar ik me als moeder schuldig over voel.

Lees meer »

Kiekeboe, I'm two!

Kleine mannetjes worden groot! Wat vliegt de tijd. Ik heb twee keer met mijn ogen geknipperd en Joshua is van een lieve, tevreden baby veranderd in een ondernemende dreumes. Tijd om langzaam aan vast wat voorbereidingen voor zijn verjaardag te treffen.

Lees meer »

Mommy time..

Ik heb dit dus echt nodig! Toch maak ik veel te weinig tijd voor mijzelf en gaan de kindjes altijd voor (duh). Die zeldzame momentjes voor mijzelf vul ik wel vaak hetzelfde in.

Lees meer »

De vierde sprong..

Julie hebben vast gemerkt dat het even rustig was vanaf mijn kant. Dit had alles te maken met de beruchte vierde sprong, in combinatie met werk.

Lees meer »

Bedtijd Rituelen..

Eerder vertelde ik al dat wij de regelmaat in onze opvoeding zoeken in vaste patronen en niet zozeer in vaste tijden. Vandaag vertel ik over het bedtijd ritueel met Joshua.

Lees meer »

A day in the life of Mama Tassel..

Sinds ik kinderen heb, is mijn leven flink veranderd. Kleding voor mezelf koop ik amper, ik shop liever voor mijn kinderen. Waar ik het vroeger best eens leuk kon vinden om met make-Up te knutselen, hou ik het nu simpel. Een paar keer per week uitgebreid in bad? Nu hooguit één keer in de week en dan geniet ik er driedubbel van! Vandaag een kijkje in mijn dag, alleen met de kindjes.

Lees meer »

Cash for kids..

Kindjes.. Het mooiste ter wereld! Ik vind het een eer om moeder te mogen zijn van mijn twee pracht exemplaren! Maar, kindjes kosten een hoop geld. Vandaag deel ik met jullie hoe wij het financieel aanpakken.

Lees meer »

Het leukste babyspeelgoed..

Toen ik zwanger was van Joshua vond ik het een beetje raar, speelgoed voor een baby. Ik bedoel, ze kunnen toch helemaal niets? Baby’s eten, boeren, poepen, plassen en slapen. Verder kun je er mee knuffelen en dan houdt het wel zo’n beetje op toch? Niets in minder waar!

Lees meer »

De mijlpalen van Julia..

Kleine meisjes worden groot. De tijd vliegt voorbij zonder dat je er erg in hebt. Iedere kleine ontwikkeling brengt mijn meisje dichter bij een rijk en zelfstandig leven.

Lees meer »

Herfstactiviteiten met een dreumes..

De zomer lijkt nu echt op zijn retour. Daar baal ik ontzettend van want ik hou van de zomer! Joshua is gek op buitenspelen en dat kon afgelopen zomer natuurlijk vol op! Ik ging op zoek naar leuke dingen om te doen nu de herfst in aantocht is.

Lees meer »

After holiday fever..

We zijn inmiddels ruim een week terug uit Hongarije. De heenreis en de eerste week waren niet bepaald ontspannen, hoe verliep het verder?

Lees meer »

Bijna weer aan het werk..

20 september begin ik weer met werken. Ik ben dan 7 maanden thuis geweest! Dit was natuurlijk niet alleen maar om leuke redenen, maar omdat de zwangerschap het mij onmogelijk maakte om te werken. De afgelopen 13 weken heb ik gelukkig wel heerlijk van mijn gezinnetje kunnen genieten. Tijd om weer te starten!

Lees meer »

Magische moedermelk..

Moedermelk is natuurlijk als eerst bedoeld om kindjes mee te voeden. Wetenschappelijk onderzoeken heeft echter aangetoond dat moedermelk veel meer is dan alleen voeding voor je kindje!

Lees meer »

Grote broer..

Stapel gek en dol verliefd is hij op zijn kleine zusje! Mijn lieve, grote, kleine man is de beste grote broer die Julia zich kan wensen!

Lees meer »

Regeldagen survival..

Iedere moeder zal ze herkennen, de befaamde regeldagen. Niet alleen borstvoedingskindjes, maar ook kunstvoedingskindjes vragen dan om meer voedingen. Ik heb geen ervaring met kunstvoeding, maar kan je wel vertellen hoe ik deze dagen, als borstvoedende mama, overleef!

Lees meer »

Holiday Fever..

Inmiddels zijn we al even op onze vakantiebestemming. De reis hierheen en de eerste dagen waren pittig maar gelukkig begint iedereen een beetje te landen.

Lees meer »

Joshua zijn woordenboek..

Heerlijk toch, dat geklets van een kindje van 1,5. Ik kan echt genieten van alle verhalen die Joshua vertelt. Het is een enorme kletskous. Als hij niet slaapt of eet, dan praat hij. Hij heeft zijn eigen taaltje bedacht en gelukkig snap ik redelijk wat hij bedoelt. Vandaag Joshua zijn woordenboek!

Lees meer »

Julia update..

Zoals jullie weten hadden wij een afspraak bij de cardioloog voor Julia omdat er een hartruisje gehoord was. Vandaag vertel ik hoe het er nu allemaal voor staat.

Lees meer »

Over mij..

Sommige van jullie kennen mij persoonlijk, sommige niet. Ik kwam ineens tot het besef dat ik mij helemaal nog niet echt heb voorgesteld! Dus hierbij, 25 dingen die je nog niet van mij wist!

Lees meer »

Inpakken voor de vakantie

Eerder lazen jullie al dat wij lekker op vakantie gaan met zijn vieren. We zijn hier echt ZO aan toe! We gaan naar het huis van mijn schoonouders in Hongarije en gaan eens lekker drie weken genieten van de rust en elkaar! We gaan met de auto die kant op, maar wat gaat er allemaal mee voor de kindjes?

Lees meer »

How do we do..

Het is even rustig geweest op de blog. Dat komt omdat we nog erg zoekende zijn naar een ritme met 2 kindjes. Ik geloof in het volgen van je kindje, maar als je er twee moet volgen, dan kom je wel eens in de knoop. Hoe gaat het nu?

Lees meer »

First month Favorites..

Julia is alweer één maand oud! Bizar hoe snel de tijd gaat. Vandaag deel ik mijn favorieten uit de eerste maand. Een aantal zullen jullie al kennen, sommige nog niet! Welke spullen waren deze eerste maand echt onmisbaar?

Lees meer »

Inked Mommy's

Fantastisch vind ik dit soort foto’s! Moeders met tattoo’s. Toch hebben veel mensen hier een mening over. Maar waarom? Ik heb ook tattoo’s, ben ik daarom een minder goede moeder?

Lees meer »

Drammerige dreumes..

Of nouja, dreumes, bijna! Over 18 dagen om precies te zijn. Officieel is Joshua dus nog een baby. Bizar he, we hebben gewoon twee baby’s in huis! Maar bestaat er ook zoiets als de dreumes puberteit? Want dan is dat waar Joshua last van heeft!

Lees meer »

Op vakantie met een newborn..

Vorig jaar gingen wij heerlijk op vakantie met Joshua, hij was toen precies 6 maanden oud. We vertrokken toen met de auto voor 3 weken richting Hongarije en Kroatië en hebben echt ontzettend genoten. Ook nu hebben we lichtelijk last van vakantie kriebels, maar op vakantie met een newborn, is dat wel zo’n goed idee?

Lees meer »

Borstvoeding 2.0 + WIN..

Op 14 juni 2018 startte ik mijn tweede borstvoedingsavontuur. Ik schreef eerder een blog over het geven van borstvoeding en wat ik deze keer anders wilde doen. Ik kocht een nieuwe kolf en nog een aantal andere handigheidjes. Ik gun iedereen een fijne en goedlopende borstvoedingsperiode en daarom heb ik ook weer een leuke win-actie voor jullie!

Lees meer »

Wat neem ik mee voor twee..

Twee kindjes onder de twee, dat betekend dat er een hoop spullen mee moeten als je even de deur uit gaat. Ik kocht een aantal nieuwe items waar ik nu al super enthousiast over ben, en ik vertel je wat we allemaal meenemen als we even weg gaan.

Lees meer »

Hoe is het nu met ons..

Julia is inmiddels 2 weken oud, wat vliegt de tijd! De kraamweek is inmiddels ruim voorbij en we moeten het inmiddels weer helemaal zelf doen. Ik mag gelukkig we zeggen, want Tim is nog lekker thuis. Over een week zal ik de eerste dagen alleen met twee kindjes moeten zien te overleven maar laat ik nog niet op de zaken vooruit lopen. Hoe gaat het nu met ons?

Lees meer »

De geboorte van Julia

Het is even rustig geweest de afgelopen week. Wij genoten enorm van ons kleine meisje en alle aandacht en het lekkere eten dat ons gebracht werd. Nu wordt het tijd om mijn bevalling met jullie te delen. Hoe dit allemaal zou gaan verlopen was nog even spannend in verband met de ziekenhuisbezoeken twee weken geleden waar jullie over hebben kunnen lezen in de blog Als je zwangerschap ineens medisch wordt.. 

Lees meer »

Als je zwangerschap ineens medisch wordt..

Tja, daar sta je dan met je mooie bevalplan. Thuis bevallen in bad, hoe geromantiseerd wil je het hebben. En dan beslist je kindje ineens dat ze zich rustig gaat houden. Veel rustiger dan je gewend bent. Dan zit je ineens in het ziekenhuis en nemen ze de begeleiding over. Ik vertel je hoe het nu verder gaat.

Lees meer »

Mijn Bullet Journal..

Nog zo'n mode woord, de Bullet journal. Creatievelingen kennen deze hype vast al, maar ook deze was nieuw voor mij (onder welke steen heb ik de laatste maanden gelegen).

Lees meer »

What to do when you have two..

Heel eerlijk, het grijpt me best wel eens naar de keel. Joshua is de wereld aan het ontdekken, begint een eigen willetje te krijgen en gaat ook in protest als hij zijn zin niet krijgt. Vooral de laatste dagen is hij een behoorlijke handenbinder (zou hij iets aanvoelen?). Als hij die dagen eindelijk op zijn bedje ligt denk ik wel eens, hoe ga ik dit in vredes naam doen als ik er straks twee heb?

Lees meer »

Monkey Platters..

Monkey wattes? Dat was in elk geval mijn eerste reactie toen ik hier over hoorde. Ik ben me er eens een beetje in gaan verdiepen en ik moet zeggen, I like it! Ik ga jullie er vandaag wat meer over vertellen.

Lees meer »

Zwangerschaps update..

Op dit moment ben ik ruim 37 weken zwanger. 37 weken en 4 dagen om precies te zijn. Dat betekend dat de kleine mag komen en dat alles hier klaar moet staan voor haar komst. Hoe gaat het nu met mij en de kleine meid en heb ik het gered om het kamertje op tijd af te krijgen? (Met foto's uiteraard!)

Lees meer »

Mag ik even dromen 2.0..

Na jullie te hebben meegenomen de tuin in, kan de badkamer natuurlijk niet achter blijven. De badkamer is nu een hok, dat vol staat met dozen. Het lijkt nog in niets op een badkamer. Dat komt natuurlijk ook omdat wij hem zomaar even bedacht hebben op een plek waar eerst een soort hal tussen de woonkamer en de keuken was. Benieuwd naar de plannen?

Lees meer »

Mag ik even dromen..

Zoals jullie weten zijn wij afgelopen november verhuisd naar onze nieuwe woning. Er is een hoop verbouwd, maar er is zeker nog genoeg te doen! De eerst volgende projecten zijn de tuin en de badkamer op de eerste verdieping. Ik vind het heerlijk om lekker op Pinterest op zoek te gaan naar leuke ideeën voor ons huis. 

Lees meer »

Wat te doen met deze warmte..

Wat een warmte he de afgelopen dagen. Eerlijk gezegd vind ik het heerlijk! Ik hou van de zomer, wat mij betreft duurt die het hele jaar. Elke dag 25 graden of warmen zou ik fantastisch vinden. Toch is het ook oppassen met deze warmte, zeker als je kleine kinderen hebt of zwanger bent. Hoe kun je dan het best met de warmte omgaan?

Lees meer »

De vluchtkoffer..

Inmiddels ben ik ruim 36 weken zwanger dus wordt het hoog tijd om de vluchtkoffer maar eens klaar te maken. Ookal is het de bedoeling om thuis te bevallen, en gaan we er ook gewoon vanuit dat dit gaat lukken, vind ik het toch fijn om spullen klaar te hebben staan voor het geval dat. Ik zet de vluchtkoffer gewoon bij ons op de slaapkamer en tijdens de thuisbevalling kan alles gewoon vanuit de koffer gepakt worden. Vandaag dus een dagje inpakken! Benieuwd wat ik allemaal in de koffer stop? Lees lekker mee.

Lees meer »

Waarom ik "tijdens en na de zwangerschap" foto's haat..

Je ziet ze overal opduiken, foto's van "fit moms". Trots showen zij hun afgetrainde lijven slechts weken na de bevalling. Ik haat ze! Niet die vrouwen hoor, ik bedoel, good for you als jij er tijd voor hebt om zo hard aan je lijf te werken. Ik haat het plaatje. Ik haat het gevoel dat het bij mij oproept en ik haat het dat dit blijkbaar het ideaal is waaraan voldaan moet worden.

Lees meer »

Brief aan mijn ongeboren dochter..

Al ruim 35 weken draag ik jou in mijn buik. Zag ik je op echo's groeien van een klein worpje in een echt mensje. Een meisje! Ons meisje! Je hebt het me de afgelopen weken niet makkelijk gemaakt maar lief meisje, wat houden we van je.

Lees meer »

Vaderdag in aantocht.. (Help)

Vaderdag, een dag om alle papa's, en papa's2be, in het zonnetje te zetten! Voor Tim zal dit de derde keer worden dat we Vaderdag vieren. De eerste keer wisten we net dat ik zwanger was en gaf ik hem een super leuk rompertje. Vorig jaar kreeg hij van Joshua een olijfboompje met een kaartje waarop stond: Als je net zo goed voor het boompje zorgt als dat je voor mij doet, dan zullen wij samen groot en sterk worden. Dit boompje krijgt straks een mooi plekje in onze nieuwe tuin. Dit jaar is weer een bijzondere vaderdag. Hij valt net voor de uitgerekende datum dus misschien is ons kleine meisje er dan al. Ik start dus een zoektocht naar het perfecte Vaderdag cadeau van twee kindjes! Misschien breng ik jou zelf nog wel op een idee!

Lees meer »

Nesteldrang terwijl ik bijna niets kan..

Wat een frustratie! Op dit moment ben ik ruim 34 weken zwanger en is het aftellen echt begonnen. Mensen die mij kennen weten dat ik absoluut een waardeloze huisvrouw ben (sorry Tim), maar ook bij mij is de nesteldrang nu in alle hevigheid toegeslagen! Best heel lastig als je niet uit de weg kan. Hoe ik hier mee omga? Tja..

Lees meer »

Joshua zijn favorieten..

Joshua is inmiddels bijna 16 maanden oud. Super leuk om te zien hoe hij al echt een karaktertje heeft. Zo zijn er een aantal dingen die hij echt fantastisch vindt, maar zeker ook dingen waar niet zoveel van wil weten. Benieuwd naar zijn favorieten?

Lees meer »

Win Win Win!!

Om Moederdag te vieren heb ik vandaag een super leuke win-actie voor jullie! Samen met Illustrations By Renée en Njoy baby haakwerken heb ik een super leuk cadeaupakket samengesteld voor de mama2be. Benieuwd hoe je kunt winnen? Lees snel verder!

Lees meer »

Babyshowers..

Niet iedereen zal mijn mening delen maar I LOVE BABYSHOWERS! Ik heb er inmiddels twee georganiseerd, er zijn er twee voor mij georganiseerd en ik mocht er op een aantal te gast zijn. Ik ben er van overtuigd dat er voor iedereen een passende babyshower georganiseerd kan worden. Hoe? Lees mee!

Lees meer »

Waarom ik kies voor een geboortefotograaf..

In mijn blog over het geboorteplan konden jullie al lezen dat er bij de geboorte van onze dochter een geboortefotograaf aanwezig zal zijn. In deze blog vertel ik jullie waarom ik deze keuze heb gemaakt en stel ik jullie voor aan onze geboortefotograaf, Jessica!

Lees meer »

Positiekleding musthaves..

Je bent zwanger! Je buik groeit langzaam maar zeker uit tot een enorme ballon en je kleding kan je de komende maanden in de kast laten hangen. Op naar de dure positiekleding! Of toch niet?

Lees meer »

Het kraambezoek boek..

Een blijvende herinnering aan een prachtige kraamperiode! Wat mij betreft is een kraambezoek boek echt een absolute musthave in de kraamtijd. Ik ging voor onze dochter opzoek naar mooi kraambezoek boek en vond deze bij Illustrations By Renée. Vandaag blader is samen met jullie door het boek, kijk je mee?

Lees meer »

Hiep Hiep Hoera!!

Mama Tassel bestaat vandaag 1 maand, en wie jarig is, die trakteert! Ik heb iets heel leuks, en vooral handigs voor jullie. Namelijk adreslabels voor de geboortekaartjes!

Lees meer »

Primark shop blog..

Woensdag 2 mei ben ik lekker met mijn vriendinnetje Suus gaan winkelen bij de Primark in Hoofddorp. Ook dit uitje deed ik met de rolstoel. Helaas is het niet meer anders. Heerlijk om weer even de deur uit te zijn! Ik heb eens flink ingeslagen voor de kinderen en mijzelf. Ook als zwangere kun je wat mij betreft prima slagen bij Primark! benieuwd wat ik allemaal kocht?

Lees meer »

Thuis bevallen musthaves..

Thuis bevallen is niet voor iedereen weggelegd. De één vindt het gewoon geen prettig idee en heeft graag de zekerheid van het ziekenhuis. De ander moet in het ziekenhuis bevallen om medische redenen. Maar zo zijn er ook moeders die eigenlijk niets liever willen dan thuis bevallen. Ik ben er zo één. Welke dingen heb je volgens mij absoluut nodig als je thuis wilt bevallen?

Lees meer »

How to..

Soms moet je dingen even ontdekken. Even uitvogelen hoe het nu precies het makkelijkst werkt. Zeker als nieuwe ouders is het soms best wel even lastig. Vandaag deel ik een aantal handige trucjes met jullie!

Lees meer »

Onze manier van opvoeden..

Opvoeden is iets heel persoonlijks. Het is iets dat je doet op gevoel en met liefde. Je doet het op een manier die bij jou en je kind(eren) past. Opvoeding is naar mijn mening niet iets dat je uit een boekje kunt doen. Natuurlijk kun je daar tips uithalen, maar ik kan mij niet voorstellen dat dat ene boekje past voor zoveel gezinnen. Hoe pakken wij de opvoeding aan?

Lees meer »

Wat eten we vandaag..

Eerder schreef ik al dat ik voor mijn kindje(s) andere voedingskeuzes maak dan voor mijzelf. Zo at Joshua het eerste jaar voornamelijk biologisch. Ook suiker is iets waar ik heel erg voorzichtig mee ben. Ben je nieuwsgierig naar welke voedingskeuzes ik maakte, mijn tips over gezonde voeding en mijn boodschappenlijstje? Lees dan snel verder!

Lees meer »

Het geboorteplan..

Voor de geboorte van Joshua schreef ik een geboorteplan. Of nouja, ik heb een format op internet gebruikt en deze aangepast aan mijn wensen. Ook voor de geboorte van onze dochter vind ik het belangrijk dat onze wensen op papier staan en dat die besproken zijn met de verloskundige. Lees mee hoe ik het deze keer aanpakte!

Lees meer »

Rust nemen tijdens de zwangerschap..

Rust nemen tijdens de zwangerschap vind ik heel erg moeilijk. Zeker omdat ik natuurlijk ook Joshua nog heb. Ik vind het erg lastig om alles uit handen te geven, zeker de zorg voor mijn kind! Ik ben nu op het punt beland dat ik niet meer anders kan en me erbij neer moet leggen dat ik hulp moet vragen en accepteren. Maar hoe zorg ik er nu voor dat ik echt de rust neem die ik nodig heb? En wat is volgens mij echt onmisbaar?

Lees meer »

Borstvoeding..

Tijdens mijn eerste zwangerschap heb ik geen seconde na hoeven denken over hoe ik mijn kindje wilde voeden. Borstvoeding! Altijd bij de hand, altijd op temperatuur en geen gedoe met flesjes en poeders. Ik vertel je hoe ik tot deze keuze kwam en hoe mijn eerste borstvoedingsavontuur is verlopen. Ook vertel ik wat je wat mij betreft absoluut moet doen om de borstvoeding te laten slagen!

Lees meer »

Als zwanger zijn niet alleen maar leuk is..

Een zwangerschap is natuurlijk een enorm bijzondere periode in je leven. Jouw lijf maakt van twee enkele cellen, een baby! Hoe fantastisch is dat! Maar wat nou als de zwangerschap helemaal niet zo lekker verloopt? Als de roze wolk misschien helemaal niet zo roze is? Ik vertel je over mijn zwangerschap en "kwaaltjes".

Lees meer »

De kinderkamers..

Vandaag wil ik jullie graag meenemen naar de kinderkamers! Afgelopen maandag en dinsdag is Anja, van Anja Geertsma muurschilderingen, bij ons thuis geweest om de kamers van onze kindjes om te toveren tot echte, unieke slaapkamertjes! Ik ben heel benieuwd wat jullie van het eindresultaat vinden!

Lees meer »

Mijn kindje(s) en internet..

Het is je misschien al opgevallen dat ik geen foto's van Joshua online plaats. In deze blog wil ik jullie graag uitleggen waarom wij de keuze hebben gemaakt om onze kleine man, en straks ook zijn zusje, niet in ons online leven te betrekken.

Lees meer »

De geboorte van Joshua..

28 januari 2017. De dag dat ik voor het eerst moeder werd. De dag dat een klein mannetje bezit nam van mijn hart. De dag dat ik spontaan opnieuw verliefd werd op Tim. De dag die voor altijd in mijn geheugen gegrift zal staan. 

Lees meer »

Mijn eerste zwangerschap..

Mijn eerste zwangerschap was een onverwachts cadeautje! Het is natuurlijk nogal wat als je er na net een jaar samenzijn achter komt dat je in verwachting bent. Waar liepen wij tegenaan en hoe hebben wij dat aangepakt?

Lees meer »

Ons huis..

Zoals jullie in de intro hebben kunnen lezen, zijn wij in november 2017 verhuisd naar onze nieuwe woning in Soest. Hoe zijn we bij dit huis gekomen en waarom hebben we besloten dit te kopen? Wat hebben wij allemaal verbouwd en wat staat er nog op de planning?

Lees meer »