Floradix review..

Gepubliceerd op 8 september 2018 om 06:00

In opdracht van Mamaplaats.nl mocht ik een review maken over Floradix. Floradix is een vloeibaar ijzerelixer. Voor deze review maakte ik ook mijn eerste Vlog! De review verscheen twee maanden geleden al op Mamaplaats.nl, maar ik vond het toch leuk om hem ook hier met jullie te delen!

Waarom test ik Floradix..
Tijdens de laatste bloedcontrole, zo rond de 33e week van de zwangerschap, bleek dat zowel mijn vitamine D, als mijn ijzer wat aan de lage kant was. Het was nog niet ZO laag, dat ze iets voor zouden schrijven, maar er werd me wel verteld dat het misschien goed zou zijn om wat extra ijzerhoudende producten te eten. Toeval wilde dat toen net de oproep op Mamaplaats verscheen over Floradix dus dat was voor mij natuurlijk de uitgewezen kans om mij op te geven!

Ik had op dat moment eigenlijk weinig last van het feit dat mijn ijzer blijkbaar wat laag was. Ik was niet extreem moe ofzo, dus dat scheelde, maar het is natuurlijk niet fijn om de bevalling in te gaan met een flink ijzertekort. Zeker als je onverhoopt wat meer bloed zou verliezen dan de bedoeling is, is het wel zo fijn als je ijzer goed op orde is. Ik hoopte dat Floradix me die laatste boost zou geven zodat ik fit de bevalling in kon.

Floradix wordt aanbevolen voor jonge moeders, tijdens de zwangerschap en tijdens de borstvoedingsperiode. Voor mij komt dat nu dus vooral neer op de laatste twee, als jonge moeder en tijdens de borstvoedingsperiode.

Floradix bestaat uit groente extracten en fruitconcentraten. Er zijn geen dierlijke bestanddelen toegevoegd waardoor het product ook geschikt is voor vegetariërs en ook is het vrij van lactose, alcohol, kleurstoffen en conserveermiddelen.

Wat vind ik van de smaak..
Op internet had ik al gelezen dat de meningen over de smaak van Floradix erg verschillen. Sommige vinden het echt heel erg vies, terwijl andere zeggen dat het best te doen is. Ook las ik dat je Floradix eventueel zou mogen mixen met een vruchtensap. Ik besloot toch maar voor de pure variant te kiezen en zetten er voor de zekerheid een glas water naast om het weg te spoelen, mocht dat nodig zijn.

De smaak viel mij echt 100% mee. Ik vind Floradix een beetje naar Roosvice smaken. Absoluut niet vies dus. Het smaakt een beetje zoetig. De kleur en de iets wat dikkere substantie doen vermoeden dat het vies is maar dat is het naar mijn mening absoluut niet. Het glas water om het mee weg te spoelen, of het mixen met vruchtensap is wat mij betreft dus ook onnodig.

Hoe voel ik me na het gebruik van Floradix..
Ik gebruik Floradix nu een week en ik vind het erg lastig om te zeggen wat het precies voor me doet. Ik ben natuurlijk net bevallen en zo’n bevalling is nogal een aanslag op je lichaam. Daarbij zijn de nachten soms behoorlijk pittig. Ik vind het dus nogal logisch dat ik soms erg moe ben. De vermoeidheid heeft echter niet de overhand en ik kan prima functioneren. Welke rol Floradix daarin heeft, weet ik niet omdat ik het niet kan vergelijken. De dag na het starten ben ik namelijk bevallen (Zou het misschien de bevalling hebben opgewekt?). Een kraamweek is nu eenmaal een heel pittige tijd, maar ik voel me eigenlijk heel erg goed!


Update!
Inmiddels gebruik ik Floradix ruim twee weken. Ik voel me nog steeds erg goed ondanks dat de eerste weken met ons kleine meisje best pittig zijn. Ik geef borstvoeding en ons mooie meisje drinkt gretig. Daarnaast heeft zij een enorme zuigbehoefte dus zij vraagt om veel voedingen. Voordeel daarvan is dat zij goed groeit, maar het is natuurlijk een behoorlijke aanslag op mijn nog herstellende lichaam.

Toch merk ik dat ik het goed aankan en dat mijn lichaam in staat is om voor zichzelf EN voor onze dochter te zorgen. Ik slaap goed, en word uitgerust wakker ondanks dat ik per nacht twee keer wakker word om te voeden. Ik voel me fit en merk dat mijn lichaam goed herstelt van de bevalling. Zo kan ik bijvoorbeeld lekker met de kinderwagen op pad zonder uitgeput te raken en is spelen met de oudste weer een genot na de pittige zwangerschap.

Zou ik Floradix aanbevelen..
Ja! Het is een makkelijke toevoeging aan je dagelijkse voedingspatroon en ik denk dat het in elk geval bijdraagt aan mijn fitte gevoel. Extra ondersteuning, zeker in een periode als deze, kan natuurlijk nooit kwaad.

Een heel groot voordeel vind ik dat het een drankje is, in plaats van een pil. Persoonlijk ben ik echt een enorme tut als het op pillen aankomt, ik krijg ze echt niet weg. Vitamine D neem ik bijvoorbeeld ook in de vorm van een smelttablet.

Naast dat Floradix aanbevolen wordt tijdens de zwangerschap en voor jonge moeders, is het product ook te gebruiken door kinderen vanaf 3 jaar. Omdat vitamine C de opname van ijzer bevordert, kun je Floradix prima innemen met een glas vruchtensap.

Zijn jullie bekend met Floradix? Werkt het voor jou? Let me know!


Reactie plaatsen

Reacties

gré van lith
2 jaar geleden

ik kocht floradix omdat ik slecht slaap maar de nasmaak ( na inname) vloeibaar is vies vooral wanneer je vak na inname wat drinkt ik koop het nooit weer.