Waarom ik nog steeds borstvoeding geef..

Gepubliceerd op 11 mei 2019 om 06:00

Julia is inmiddels al bijna elf maanden oud. Bizar hoe snel de tijd gaat! Dat betekend dus ook dat ik al bijna één jaar borstvoeding geef, wat een mijlpaal! We gaan nog lekker even door. Waarom?

Omdat het goed gaat..

Ja, zo simpel is het. Wij hebben onze weg gevonden samen en hebben ons tot nu toe zonder problemen (snel afkloppen) door deze elf maanden heen weten te slaan. Ik zou het dan ook best zonde vinden om dan nu te stoppen.

Omdat melk tot één jaar de hoofdvoeding is..

Niet om iemand tegen het hoofd te stoten, maar moedermelk is nu eenmaal het beste wat je kunt geven. Gelukkig gaat het ons dus heel goed af en heb ik het geluk dat ik Julia nog steeds met mijn eigen melk kan voeden. Ik vind het dan ook heel erg belangrijk om dit in elk geval het eerste jaar vol te houden.

Omdat Julia nog minimaal zes keer per dag drinkt..

En ja, daar zitten ook nachtvoedingen bij. Gemiddeld vraagt Julia nog twee keer per nacht om een voeding. Ze is dan ook niet tevreden met een speen of aai over haar bol. Ze wil gewoon een paar slokjes en dat is prima! Mensen zeggen wel eens dat ze met een flesje kunstvoeding wel door zal slapen. Dit bied echter helemaal geen garanties en daarbij, ik heb zelf melk, waarom zou ik haar dan kunstmelk geven?

Omdat Unicef en de WHO minimaal twee jaar adviseren..

Ik zou het fantastisch vinden om dat te halen! Maar, Julia bepaald. Als zij er klaar mee is, dan stoppen we. Zo niet? Dan gaan we lekker door! Borstvoeding is zoveel meer dan alleen voeding. Het is een moment samen, en is knuffelen maar buiten alles is het ook gewoon super goed voor haar weerstand!

Omdat de natuurlijke speenleeftijd tussen de drie en zeven jaar ligt..

Dat betekend dus dat het heel natuurlijk is om een kindje van één jaar nog aan de borst te voeden. Of ik door zal gaan tot ze zeven is, dat denk ik niet. Toch ga ik nu niet zeggen wanneer we stoppen. Julia zal zelf op een gegeven moment wel aangeven dat het genoeg is. En als ik er voor die tijd klaar mee ben, dan zien we dan wel hoe we het aanpakken.

Omdat ik het de offers waard vind..

Borstvoeding geven betekend soms ook dat je er dingen voor moet laten, of dat je dingen anders moet aanpakken. Zo kolf ik ook op mijn werk nog twee keer per dag zodat Julia ook op dagen dat ik er niet ben, gewoon mijn melk kan drinken. Kolven doe ik in mijn eigen tijd. Dat betekent in mijn geval dat ik een half uurtje eerder begin of langer doorwerk. Gelukkig is dat op mijn werk goed te regelen. Daarnaast betekent het voor mij ook dat ik een wijntje vaak nog afsla en er alleen soms één neem, net na een voeding omdat ik het belangrijk vind dat ik Julia kan voeden als zij daar om vraagt. Ook de nachtvoedingen zijn hier nog dagelijkse kost en dat is prima. Gelukkig heeft Julia inmiddels met behulp van Etherische oliën wat meer rust gevonden in de nachten en valt zij na een paar slokjes weer heerlijk in slaap, en ik ook.

Omdat we ervan genieten!

En dat is de belangrijkste reden. Wij genieten van onze momentjes en ik geniet ervan te zien hoe Julia nog steeds fantastisch groeit op mijn melk! Ik ben daar best wel trots op! Borstvoeding kunnen geven voel ik oprecht als een voorrecht. Ik ben trots op ons dat we al zo ver gekomen zijn!

Hoe lang heb jij borstvoeding gegeven en wat was voor jou het moment om te stoppen? Let me know!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.