De 15 leukste zwangerschapsaankondigingen..

Gepubliceerd op 26 maart 2019 om 06:00

Na in jullie eigen bubbel genoten te hebben van het prachtige nieuws dat jullie een kindje verwachten, komt er een moment dat je dit ook met de buitenwereld wilt gaan delen. Ik zocht voor jullie de 15 leukste zwangerschapsaankondigingen!

1. Een foto..

Een mooie foto doet het altijd goed! Zelf kozen wij er bij de zwangerschap van Joshua voor om de opa’s, oma’s en oom’s en tantes een foto te geven met daarop een zwangerschapstest. Toen we bekend maakte dat we zwanger waren van Julia, gaven we een foto van Joshua. Hij droeg een t-shirt met de tekst; Ik word grote broer! Je kunt ook denken aan een foto van de eerste echo (die krijg je vaak rond de acht weken, het is de vraag of je tegen familie en je beste vrienden zo lang je mond kunt en wilt houden) of een foto waarop de familie letterlijk groeit, zoals hieronder!

2. Een mok..

Er zijn hele leuke mokken met de tekst; Opa, Oma, Oom of Tante. Je hebt ook mokken waar de aankondiging op de bodem van de mok staat. Dat is pas echt een verassingen als de koffie op is

3. Een rompertje..

Misschien heb je ze al eens gezien, rompertjes met de tekst; Voor bij opa en oma. Die hint zullen ze wel snappen toch? Of je kiest voor een romper met daarop baby... (jullie achternaam)en de maand en het jaar waarin je bent uitgerekend, of een groet van de baby.

4. Een berichtje van de baby..

Hoe schattig! Een berichtje van de baby in jouw buik! Wat denk je van een fotolijstje met daarin een gedichtje van de baby?
Je kunt me nog niet horen,
Je kunt me nog niet zien.
Maar als ik straks ben geboren,
Mag ik dan in dit lijstje misschien?

5. Een kraskaart..

Tegenwoordig kun je enorm leuke kraskaarten kopen waarmee je de zwangerschap bekend maakt.

6. Flessenpost..

Dit is ook super simpel zelf te maken! Koop een mooie fles, groot of klein. Koop wat decoratie zand of misschien zelfs kleine steentjes of glitters die je op de bodem kunt doen. Schrijf de aankondiging op een mooi vel papier en rol het op. Je maakt het helemaal of door het briefje te sluiten met een mooie zegel, bloem of touwtje. Deze aankondiging krijgt zeker een mooi plekje in het zicht!

7. Sieraden..

Een armbandje met een speentje eraan, een ketting met een hanger waar oma op staat, een ring met een geboortesteen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Maar wat dacht je van een horloge met achter op de tekst; Nog even geduld.. en dan de uitgerekende datum. Dit is natuurlijk een iets kostbaarder cadeau maar misschien is dit wel DE manier op de papa te laten weten dat hij heeft raak geschoten?

8. Een fles wijn..

Huh? Ja echt! Haal het label van de fles en plak jouw eigen label erop! Je kunt verschillende labels kopen, maar ook deze kun je natuurlijk zelf maken.

9. Een taarttopper..

Toch al iets te vieren? Kies voor een taart topper! Super leuk als je bijvoorbeeld jouw zwangerschap bekend maakt op jullie trouwdag of op een verjaardag.

10. Een kerstbal..

Zwanger rond de feestdagen? Geef een kerstbal met de aankondiging cadeau. Er zijn verschillende opties te koop, maar ook dit is een leuk DIY project.

11. Geef je huisdier de eer..

Als je huisdieren hebt is het leuk om hun de eer te geven. Er zijn verschillende shirtjes en sjaaltjes voor huisdieren te koop met daarop de aankondiging. Je kunt bijvoorbeeld ook de hond een krijtbordje om zijn nek hangen waar je zelf de aankondiging op schrijft.

12. Grote broer of zus..

Hoe schattig is dat! Laat ze een tekening maken van mama met een baby in haar buik, of een familieportret van als de baby er straks is. Je kunt ook kiezen voor leuke shirtjes of rompers waarop de tekst grote broer/zus staat.

13. Een kalender..

Op de kalender zet je alvast; baby ...(jullie achternaam) bij de uitgerekende datum.

14. Een spelletje..

Hou je wel van een grapje? Maak er een spelletje van. Speel een spelletje Party&Co en tijdens een ronde waarin er moet worden lip gelezen, zeg je; ik ben zwanger! Dit is natuurlijk ook hilarisch om op te nemen en later terug te kijken. Benieuwd hoe lang het zal duren voor ze het raden!

15. Just say it!

Ben je niet van dit soort gebaren? Just say it! Zeker weten dat iedereen super verrast is!

Op Pinterest vind je enorm veel leuke ideeën om zwangerschappen aan te kondigen! Speciaal voor jullie maakte ik een bord waar ik de leukste op pinde!! En ken je de site Etsy? Daar kun je hele leuke aankondigingen kopen!

Hoe kondigden jij jouw zwangerschap aan? Let me know!


Reactie plaatsen

Reacties

Lifestyle Mommy's ~ Linda
5 jaar geleden

Wij waren bezig met een ziekenhuistraject en daar zijn wij heel open over geweest dus het was voor niemand echt een mega grote verrassing. Nouja wel dat er uiteindelijk een poging gelukt was dus wij hebben verder niets speciaals gedaan :D

Saskia / iliveformydreams.com
5 jaar geleden

Leuk om te lezen! Ik heb het op verschillende manieren verteld (te lezen/zien op mijn blog) :-)

Frederique
5 jaar geleden

Ik vind het stuk voor stuk leuke ideeen! Wij hebben het gedaan met een bericht van broer en zus, vond het leuk om ze zoveel mogelijk bij de geboorte van de derde te betrekken dus dit was een goede manier.