Baby’s, baby’s, baby’s..

Gepubliceerd op 5 maart 2019 om 06:00

Julia is inmiddels al 8,5 maand oud. Toen Joshua zo oud was, wist ik net dat we een tweede kindje verwachtte. Nu zou ik er echt niet aan moeten denken om weer zwanger te zijn! Maar wat is er nu anders dan toen?

Omdat het voelt als gisteren..

De geboorte van Julia voelt als gisteren. Voor mijn gevoel is ze nog zo klein, terwijl ik Joshua juist al zo groot vond toen hij zo oud was als Julia nu. Hij at veel vaste voeding, tijgerde door het huis, hij had nog weinig interesse in borstvoeding en zei zelfs al een paar woordjes! Julia is zo anders. Ik vind haar nog een echte baby(heerlijk!)! Ze wil het liefst heel de dag staan en neuriet liedjes, maar tijgert of kruipt nog niet. Woordjes zegt ze ook niet maar ze kan wel heel goed nee schudden met haar hoofdje.

Omdat ik al een baby heb..

Ja, echt. Ze kan zo heerlijk tegen me aan hangen, slaapt nog bij ons op de kamer en soms zelfs in bed, ze heeft van die heerlijke baby spekkies en ze is gewoon nog zo klein!

Omdat Julia nog zo lekker bij me drinkt..

Julia drinkt per 24 uur nog zo’n vijf tot zelfs tien keer bij mij. Ze drinkt snel, dus ik vind het prima! Met Joshua moest ik echt vechten om hem aan de borst te kunnen houden, hij was veel te druk met de wereld om zich heen. Julia geniet er nog echt van.

Omdat ik graag voorlopig nog borstvoeding wil blijven geven..

Toen ik voor de tweede keer zwanger raakte, was mijn melk al snel op. Het hielp natuurlijk ook niet dat Joshua niet zo graag meer bij mij dronk. Ik vind het heel fijn en heel bijzonder dat de borstvoeding met Julia nog wel zo goed loopt en ik hoop ook echt dat zij voorlopig nog lekker bij mij wil blijven drinken!

Omdat Julia nog niet doorslaapt..

Ja, die voedingen in de nacht gaan ook door. Vaak zijn het er twee, één vroeg in de nacht, en één vroeg in de ochtend. Soms is het anders en komt ze wel vier of meer keren op een nacht. In de nacht drinkt ze vaak maar kleine beetjes maar toch is ze alleen aan de borst te sussen. Haar speen bied haar op die moment gewoon niet wat ze nodig heeft. Omdat Julia in de nacht kort drinkt, en ik daarna echt bijna direct weer slaap, is het redelijk goed vol te houden. Natuurlijk breekt het me op momenten ook op. Zeker als ze een spook nacht heeft terwijl ik de hele dag gewerkt heb, of als ik er na zo’n nacht vroeg uit moet. Toch vind ik het nu nog prima om haar die paar slokjes te geven in de nacht. Ik vind het ergens ook wel heel mooi dat ze die nabijheid zo nodig heeft.

Omdat je met twee kindjes ECHT drukker bent dan met één..

Daar heb ik me wel een beetje in vergist. Ik had verwacht dat die overgang minder groot zou zijn. Baby’s slapen veel en Joshua was een rustig ventje. Joshua werd groter er drukker en Julia is een echt dametje met een eigen willetje. vaak slapen ze in de middag tegelijk, maar soms ook niet en wisselen ze elkaar af. Dat zijn pittige dagen waarop je weinig gedaan krijgt. 

Omdat de tweede zwangerschap me niet in de koude kleren is gaan zitten..

Nee, ik vond het echt heel pittig en ik heb me echt heel schuldig gevoeld tegenover Joshua omdat ik niet uit de weg kon. Ik vond dat ik hem tekort deed. Ik gunde hem een leuke, fitte moeder die met hem kon spelen en gek doen, en dat kon ik niet. Ik kon hem op een gegeven moment zelfs niet meer naar boven dragen of in bad doen. Mijn lijf was duidelijk nog niet klaar voor een tweede zwangerschap. Daarbij heb ik me ook echt zorgen gemaakt om Julia tijdens de zwangerschap.

Omdat het huis niet af is..

Ook zoiets. Het begint nu ook echt te irriteren. Het voelt gewoon nog niet als thuis. De enige kamers die wel echt klaar zijn, zijn de kamers van de kinderen. Die zijn mooi, uniek en persoonlijk. De rest van het huis vind ik nog veel te kil. Het hele juridische stuk rondom de verbouwing loopt ook nog, dus we kunnen ook niet echt verder. 

Omdat ik er ook nog ben..

Nu is het tijd voor mij. Tijd om mijn lijf te laten herstellen, tijd om te genieten van mijn fantastische kindjes en tijd om op mijn werk mezelf weer echt te laten gelden. Ik gun mijn kindjes alle aandacht die ze verdienen en de ruimte om te groeien en te ontwikkelen. Dat kan absoluut ook met meerdere kindjes, maar ik ben daar nu niet klaar voor. Het is tijd voor rust. Tijd voor ons..

Hoeveel kindjes heb jij? Zou je nog meer kindjes willen? Let me know!

 


Reactie plaatsen

Reacties

Lifestyle Mommy's ~ Linda
5 jaar geleden

Wij hebben twee kindjes en dat vind ik voldoende. Met mijn gezondheid valt het overigens niet te doen als er nog een kindje bij komt. Gelukkig is de jongste van mijn zus net 1 jaar dus daar kan ik nog mee knuffelen haha

Lodi
5 jaar geleden

Ik was zwanger van nummer twee toen de eerste net 1 was, en toen zoon 2 een werd dacht ik ook wel even van oke , blij dat we nu compleet zijn. Ik vond de eerste jaren erg zwaar maar ben altijd erg blij geweest met het leeftijdsverschil, ook nu nog.

https://lodiblogt.nl

Marion
5 jaar geleden

Ik heb 2 kinderen van inmiddels 20 en bijna 22 jaar die 1,5 met elkaar schelen. Ik ben een valreep moeder (was 38 jaar bij de eerste en bijna 40 bij de tweede) dus heel erg blij dat ik deze twee heb.

Fleur
5 jaar geleden

Ik heb 2 dochters en lang de wens gehad voor een derde, maar besefte me ook dat deze 2 wel voldoende handenbindertjes waren. Ik was op een gegeven moment ook wel weer bij een beetje meer tijd voor mezelf over te houden ;)

Linda
5 jaar geleden

Het lijkt mij zo mooi om moeder te worden en te ervaren hoeveel wondertjes je lichaam kan verrichtten. En je hebt echt een prachtig gezin, geef je groot gelijk dat je nu ook even wat tijd voor jezelf wilt ☺️🌿

kiki hasselton
5 jaar geleden

Ik heb (bewust) geen kinderen, maar als ik de kleine van mijn zusje zie, dan geniet ik daar wel van

alexa
5 jaar geleden

Ik snap in jouw situatie wel dat het zo even prima is, je moet natuurlijk wel genieten van de periode. :)

frederique
5 jaar geleden

Ik heb er drie. Tussen de eerste twee zit 2 jaar verschil maar mijn kleinste kwam een stukje later. Hij is 6 jaar jonger dan de oudste. Heel toevallig hadden we het net vorige week over. Hij zei dat hij het jammer vindt dat er zoveel verschil is tussen hem en zijn oudere twee omdat zij vaak dezelfde interesses hebben (bijv een bepaalde filmstijl) en dat kan hij dan niet delen (want in mijn voorbeeld: de film is voor 12+). Dat zette me wel aan het denken!

Nadia
5 jaar geleden

Wij hebben één kindje, maar er is ruimte voor nog een kindje. Een eigen kindje, een adoptie kindje of misschien pleegzorg... Alles ligt open en we zien wel hoe het allemaal loopt.

Amanda
5 jaar geleden

Behoorlijk wat verschillen! Maar je hebt ze wel mooi omschreven vind ik, ook al is dat soms best pittig. Ik hoop dat je wat meer rust vindt, dat je lijft weer tot rust komt en je lekker de focus kunt leggen om alles wat er voor jou toe doet.

Miranda
5 jaar geleden

Wauw! Mooi omschreven! Zelf weet ik niet hoe het is om 2 kindjes zo na elkaar te krijgen. Ik vind zelf 2 ook leuk zo! Ben blij dat het me gegund is maar zo is de aandacht voor mij nog goed te verdelen.

Roos
5 jaar geleden

Wat heerlijk dat je nog borstvoeding kan geven! Echt genieten en ik begrijp heel goed dat er dan (nog) geen ruimte is voor een nieuwe zwangerschap.