Als de kindjes slapen..

Gepubliceerd op 12 februari 2019 om 06:00

Dan is het tijd voor mama! Of nouja, eigenlijk ook niet want dan begint het grote opruim feest!

De kindjes gaan in de middag beide nog lekker naar bed toe. Hoe lang ze slapen verschild nogal eens maar gemiddeld zo’n twee uur. In die twee uur heb ik tijd om wat voor mezelf te doen maar dat komt vaak op hetzelfde neer.

Ik ruim de rommel van het eten op, vouw de was op en ruim de kasten weer in. Afhankelijk van de rommel die Joshua gemaakt heeft, ruim ik de woonkamer op en zo nodig strek ik even een bezem of stofzuiger door het huis. Het komt er in elk geval op neer dat ik vaak maximaal een uurtje over heb voor mezelf. Dan pak ik mijn laptop of telefoon en ga ik zitten schrijven of werk ik aan de website. 

In de avond gaat het eigenlijk precies zo. Julia gaat meestal iets eerder naar boven dan Joshua. Soms een uurtje, soms een kwartier. Het is een beetje afhankelijk van hoe moe ze zijn. Zo lang Joshua nog beneden is heeft het echt geen zin om op te ruimen. Natuurlijk proberen we samen met hem wat op te ruimen, maar hij lijkt nou eenmaal op mij, het is een rommelkont. Het komt er in elk geval op neer dat we, als Joshua op bed ligt, zijn speelgoed op gaan ruimen. Ook de laatste dingen van het eten en de kinderstoelen worden dan schoon gemaakt. We eten eigenlijk altijd rond 18:00 uur en de kinderen gaan rond 20:00 uur naar bed. De tijd daartussen zijn we liever met hen bezig dan met schoonmaken. Dat doen we dus ook als ze slapen. De laatste rommeltjes in huis worden opgeruimd en de keuken schoongemaakt. Rond 21:00 uur kunnen we dan wel even gaat zitten, tenminste, als de kinderen slapen. Het gebeurd ook dat één of beide nog beneden zijn rond die tijd. Ze gaan namelijk naar bed als ze moe zijn. Dan begint één van ons vaak wel al aan de huishoudelijke klusjes, behalve het opruimen dan.

Wij gaan zelf meestal tussen 22:00 en 23:00 naar bed. Douchen doe ik het liefst ‘s avonds dus vaak ga ik na het opruimen naar boven om te douchen. Ik kan niet kort douchen. Ik douche meestal 15 á 20 minuten. Daarna moet ik mijn haar föhnen dus alles bij elkaar ben ik zo’n 30 minuten bezig. Als ik helemaal klaar ben met alles heb ik nog zo’n 30 tot 90 minuten “over”.

Kindjes hebben is hard werken! Vaak drinken Tim en ik nog wat samen en vertrekken dan naar boven. Je hoort mensen wel eens over de tropen jaren. Ik snap niet waarom ze het zo noemen, dat klinkt namelijk fantastisch! Als ik denk aan tropen dan denk ik aan zon, zee, strand, cocktails, genieten! Maar volgens het woordenboek betekend het ook; Bijzonder zwaar/slopend jaar. Gek, dan zo’n mooi woord zo’n zware lading heeft. Toch moet ik het bekennen. Die tropenjaren zijn best pittig. Maar weet je, ze zijn het waard! En ECHT tijd voor mezelf? Dat komt wel weer.

Hoe beleef jij de tropenjaren? Heb jij veel tijd om je eigen ding te kunnen doen? Let me know!


Reactie plaatsen

Reacties

nicole orriens
5 jaar geleden

Mwah, het heten niet voor niets tropenjaren. Maar als ze in bed lagen, dan beschouwde ik dat als tijd voor mezelf. Maar in die hele drukke tijden moet je denk ik ook niet teveel tijd voor jezelf willen hebben. Dat is gewoon lastig dan. En dat is oké. Want ook die periode gaat voorbij.

NELE van MamaExpert
5 jaar geleden

Voor mij is dat ook metime. Al ga ik wel s mee met de kippen op stok. Want mijn meest productieve uren zijn in de ochtend.

Silkeblogs
5 jaar geleden

Ik wist eigenlijk niet wat tropenjaren waren, maar volgens mij heb ik het nog nooit meegemaakt. Nu ja, ik heb ook nog geen kinderen en ik werk ook voor mezelf, zodat ik zelf kan kiezen wanneer ik tijd voor mezelf neem. Luxe!

alexa
5 jaar geleden

Aan alles komt vanzelf weer een einde toch? Meestal. Uiteindelijk kan je genieten van de me-time!

Lodi
5 jaar geleden

Toen de jongens nog klein waren vond ik de tijd dat ze sliepen heerlijk, ik had dan echt tijd voor mezelf en kon lekker doen wat ik wilde in huis. Nu zijn ze ouder en gaan later naar bed, vooral in het weekend is er wei g tijd over voor ons twee. Echter overdag heb ik nu alle tijd, elke leeftijd heeft zo wel weer iets.

https://lodiblogt.nl

Nadia
5 jaar geleden

Dit deed ik in het begin ook, maar heb het opruimen een beetje los gelaten.... Zo heeft meneer vanmorgen alles over de kop getrokken en zit nu op de psz... Eerder zou ik alles opruimen, maar als hij thuis komt is het toch weer feest. Ik doe het alleen nog 's avonds (of als we visite verwachten).

Esther Perfors
5 jaar geleden

Eigen tijd is gewoon schaars als je kinderen hebt. Dat is de investering die je doet. Op tijd oppas regelen om er echt even tussenuit te gaan is absoluut noodzakelijk : )

Lindsey Beljaars
5 jaar geleden

Geen kinderen hier dus misschien kan ik er niet helemaal over meepraten. Op dit moment dus genoeg tijd voor mijzelf en daar kan ik wel enorm van genieten!