Family update..

Gepubliceerd op 9 februari 2019 om 06:00

Het is alweer even geleden dat ik een familie update schreef dus hier is er weer een! De kindjes groeien als kool en ontwikkelen zich in een razend tempo, het is echt heel mooi om dat te zien.

It’s me, mommy..

Sinds twee weekjes werk ik dus op een nieuwe werkplek. Dit is een detachering van één jaar. Toen de vraag gesteld werd wie dat wilde dacht ik, ik! Het is namelijk VEEL dichterbij en ik kan er een hoop leren. Ik ben een type dat niet te lang stil wil zitten, ik wil blijven leren en ontwikkelen. Op mijn eigen afdeling heb ik ook echt nog een hoop te leren maar met de gebroken nachten was de korte reisafstand echt wel heel erg welkom. Ik heb op de nieuwe afdeling echt super leuke collega’s en weet zeker dat ik me daar het komende jaar prima ga vermaken!

Lichamelijk gaat het best goed, ik voel dat mijn lijf sterker wordt. Een paar maandjes geleden heb ik mijn kledingkast opgeruimd, alles eruit wat ik na de bevalling van Joshua niet meer paste. Nu blijkt dat alles wat er toen overbleef inmiddels te groot lijkt te worden 😂. Ik moet dus weer shoppen! Je snapt dat ik nu natuurlijk ontzettend baal dat ik alles weg heb gedaan!

Ik ben nog wel steeds echt ontzettend moe. Twee kindjes hebben is pittig! Zeker als er één niet doorslaapt. Gelukkig slaap ik snel weer maar je wordt toch gestoord. De laatste dagen wordt ik steeds, uit mezelf, voor de wekker wakker. Dat heb ik in mijn 30 levensjaren nog nooit meegemaakt! Benieuwd of dit iets blijvends is. 

Hebben meer jonge moeders dat, dat je je oud voelt? Nou niet alleen voelt, zo zie ik er ook uit! Mijn huid is grauw, rimpeltjes worden steeds duidelijker zichtbaar en die wallen doen al helemaal geen goed! Ik schrik best wel als ik mezelf op foto’s zie. Pfff, de afgelopen 5 jaar ben ik ECHT ouder geworden! Zou het komen omdat ik nu kinderen heb, of is het echt de leeftijd?

Joshua..

Joshua is twee geworden! Wat is het toch een heerlijk kind! Het lijkt alsof hij sinds zijn verjaardag beter is gaan praten en meer woordjes (na)zegt. Afgelopen maandag moesten we naar het consultatiebureau en hij weegt nu 12 kilo en is precies 90 centimeter groot! Lang en licht dus, zoals hij al vanaf zijn geboorte is. 

Op dit moment is Joshua heel erg druk met diertjes, popjes en muziek. Hij geeft de diertjes en popjes te eten, te drinken, laat ze elkaar kussen en brengt ze naar bed. Zo lief hoe hij ze toedekt met een dekentje en ze “in slaap” wiegt.

Muziek is echt een rode draad door zijn jonge leventje. Dansen, zingen en muziek maken vind hij geweldig! Hij kent echt al heel erg veel kinderliedjes! De tekst past hij zelf aan maar het ritme klopt precies! Ook de eventueel bijbehorende dansjes kent hij en hij vindt het geweldig als je met hem meedoet.

Sinds kort geeft hij het aan als hij heeft gepoept, super knap! Daarmee is de eerste stap richting zindelijk worden gezet! 

Julia..

Mijn mooie mopje. Elke keer als ik naar haar kijk ben ik weer verbaasd, ze is ECHT mooi! Haar grote ogen, lange wimpers en donkere haar, het is een plaatje. 

Ze is al bijna 8 maanden oud, wat gaat het toch snel. Ze zit inmiddels los, maar gaat nog niet zelf zitten. Ook probeert ze wel haar beentjes op te trekken als ze op haar buik ligt, maar kruipen doet ze niet. Als je haar op schoot hebt gaat ze wel echt op haar knietjes zitten dus ze is wel druk aan het oefenen. 

Het slapen gaat met vlagen. Soms komt Julia twee keer in de nacht, soms vier of meer keer. Toch pieker ik er niet over om daar “wat aan te doen”. Ze is nog zo klein! Blijkbaar heeft ze het gewoon nog nodig. Ik hoor vaak genoeg dat ze de voeding in de nacht niet meer nodig zou hebben, dat zal best, maar blijkbaar heeft ze mij nodig, en dat mag ook. Soms is ze echt hongerig en drinkt ze flink, soms twee slokken en dan slaapt ze weer. Toch is ze op die momenten niet op een andere manier tevreden te stellen. Ze is gek op haar speen, maar op die momenten wil ze gewoon echt haar mama. Wat dat betreft ben ik ook super blij dat ik borstvoeding geef, hoe zou je dat anders moeten doen als je dat niet doet? (Dat is geen aanval, ik vraag me dat oprecht af). 

Het eten gaat super goed! We moeten met koken echt rekening met Julia houden, ze eet namelijk behoorlijk veel. Sommige dingen gaan makkelijker naar binnen dan anderen, maar ze gaat altijd gretig aan de slag en begin hard op de tafel te meppen zodra ze door heeft dat er gegeten gaat worden, zij wil ook! Broodkorsten, fruit, aardappels, groente, ze draait er haar handje niet voor om en vindt het heerlijk!

Het huis..

Eigenlijk heb ik hier nooit echt iets over gezegd omdat het helemaal niet leuk is om het er over te hebben. Ons huis is niet af, maar daarnaast zijn er ook verschillende dingen gewoon niet goed gegaan met de verbouwing. Zo is het stucwerk echt heel erg lelijk en zijn verschillende werkzaamheden die wel op de offerte stonden, niet uitgevoerd. Ontzettend klote, maar het heeft er inmiddels toe geleid dat wij in een juridisch gevecht verwikkeld zijn geraakt met de aannemer en afgelopen woensdag hadden wij de eerste rechtszitting. Ik zal er niet teveel woorden aan vuil maken maar het ziet er naar uit dat dit traject nog wel even gaat duren en wij dus nog op onze handen moeten blijven zitten terwijl we zo graag door willen! 

Wel hebben we een afspraak gemaakt om de spouwmuur te laten isoleren. De woning is wat dat betreft oud en koud. Helaas kan dit pas in maart, maar dan zitten we er volgende winter gelukkig warmpjes bij! Wij hebben trouwens gekozen voor pur om de spouw mee te laten isoleren. 

Verder hebben wij het nog eens gehad over de tweede badkamer. Omdat wij geen bergruimte in huis hebben, doet de tweede badkamer nu dienst als opslag. Van de week bedacht ik mij ineens, waarom maken we er niet gewoon toch een badkamer van, en maken we van de bestaande badkamer een opslag? Die is namelijk kleiner. We willen dan het leidingwerk wel laten zitten, maar afdoppen en de badkamer verder leeg halen en laten stucen. Op deze manier kunnen we, als we ooit (nooit dus maar we blijven hopen) een dakopbouw kunnen laten plaatsen, de ruimte weer in gebruik nemen als badkamer. Het zijn ideeën, ze staan nog in de kinderschoenen, maar het is wel een optie die we serieus overwegen. 

Vinden jullie het leuk om af en toe een update te lezen? Wat zouden jullie nog graag van mij of de kindjes willen weten? Let me know!


Reactie plaatsen

Reacties

Marsha
5 jaar geleden

Leuk om te lezen dat het zo goed gaat met je kindjes! Ik heb borstvoeding gegeven tot 4 maanden. En nu de fles. In de nacht slaapt hij tot 6 a 10 uur door. Dus dat is geen probleem haha

MamaTassel
5 jaar geleden

Wat fijn dat je kindje zo lekker slaapt!

Krystle/Batboy
5 jaar geleden

Maar shoppen voor nieuwe kleding is ook leuk! Snap wel dat je baalt dat je alles hebt weg gedaan.

MamaTassel
5 jaar geleden

Zeker! Ik wacht alleen nog even, anders is het straks weer te groot!

Daisy Van Dorsselaer
5 jaar geleden

Vlot om te lezen, je kindjes klinken als echte schatjes!

MamaTassel
5 jaar geleden

Dat zijn het zeker 🥰

nicole orriens
5 jaar geleden

Wat een leuke kans om op een andere afdeling te werken, en dat die ook nog eens veel dichterbij is! Fijn dat het zo goed bevalt.

Myrthe
5 jaar geleden

Of gewoon aan de Marie Kondo gaan en zo de opslagruimte niet meer nodig hebben....heb je én 2 badkamers, én voldoende ruimte voor opslag ;-)

MamaTassel
5 jaar geleden

Dat is nog helemaal geen slecht idee! Maar ik heb ook het wiegje van de kinderen, kleertjes, speelgoed, koffers en ga zo maar door.

Angela
5 jaar geleden

Hahaha, dat is een hele goede opmerking! Ten aanzien van de vermoeidheid, hier had ik ook last van. Opletten wat je eet, kan een groot effect hebben. En evt supplementen of andere zaken extra gebruiken. Dit heeft bij mij wel geholpen. Sowieso zuivel weglaten heeft bij mij een groot verschil gemaakt.

Elyse
5 jaar geleden

Gefeliciteerd met Joshua! Leuk inderdaad om te lezen hoe het nu allemaal gaat. Wat gaat het hard he?

MamaTassel
5 jaar geleden

Dankjewel! Ja het gaat echt veel te hard allemaal!

nicole
5 jaar geleden

Wat leuk om te lezen dat het goed gaat met de kindjes. Wat groeien ze toch hard he!

Henk
5 jaar geleden

Balen dat die verbouwing zo iis afgelopen. Vreet zoveel energie

MamaTassel
5 jaar geleden

Behoorlijk inderdaad. We hopen dat er snel duidelijkheid komt.

Jeannet
5 jaar geleden

Hoi Natascha, wat fijn dat het zo goed gaat met jullie gezinnetje. En wat fijn, dat je er zo van kan genieten, want dat is het belangrijkste. Pluk de dag! (Dit zegt een moeder op leeftijd met 3 volwassen zonen), want het is zo voorbij. Heb je trouwens die serie gezien op Netflix, The Letdown? https://allkindsofthings.nl/geweldige-serie-the-letdown/ echt een must see voor moeders als jij, want nu kan je er van een afstandje op terug kijken. Gr. Jeannet

MamaTassel
5 jaar geleden

Ik ken de serie niet maar heb je blog gelezen, klinkt leuk! Ik zet hem op mijn lijstje!

Sanne
5 jaar geleden

ik vind het wel interessant om iets te lezen van je huis. Wel jammer da tje geen opbergruimte hebt. Dat is wel handig voor voorraad of andere dingen.

Deborah
5 jaar geleden

Dichter bij huis werken is echt heel fijn zeker wanneer je kids hebt of gewoon veel tijd hecht aan je vrije tijd. Enne slim om de grotere badkamer te gaan gebruiken en de kleine als opslag.

MamaTassel
5 jaar geleden

Ik vond het ook echt een goed idee! Nu kijken hoe we het invulling kunnen gaan geven!

Linda
5 jaar geleden

OW zo irritant, verbouwingen die niet gaan zoals je hoopt. Ik heb er altijd een beetje stress over. Binnenkort de schuifpui hier, ik hou mijn hart vast...

SANDRA
5 jaar geleden

Wat leuk dat je dichter bij huis kan werken!
Geniet van je kindjes want ze zijn snel groot!

Véronique
5 jaar geleden

Zo nu en dan een kijkje in een ander zijn leven kan een hoop inspiratie geven. Dus niet mee stoppen..heb zelf 3 minimonsters rondlopen. Hoewel mini de oudste is al 16. Het gaat veel te hard dus geniet er maar van

Skincarebynaomi
5 jaar geleden

Leuk dat je een nieuwe baan hebt en dat het zo goed gaat met de kinderen. Het lijkt mij ook echt wel ff wennen als je opeens 2 kleintjes hebt!

Natalie
5 jaar geleden

Is normaal dat je huis afwerken eventjes blijft liggen, dat is zelfs zo zonder kinderen ;) Ik heb na twee jaar eindelijk gordijnen haha! Het is ook allemaal zo duur (alleen zeker)

Hippiemeisje Een persoonlijke blog
5 jaar geleden

Ik ben heel veel bijgekomen door de fertiliteit. Ook alle ré kleine kleren weggedaan. Het is frustrerend die bij te houden en maakt je niet gelukkig als je ze ziet hangen,, Las ik.

Een vriendin zei toen: het is dat en als je terug afvalt, heb je wel nieuwe kledij verdiend. 😉