Zelfbedachte kinderliedjes.

Gepubliceerd op 5 februari 2019 om 06:00

Kinderliedjes, ben ik de enige die ze zelfs bedenkt? De kinderliedjes die ik zing slaan natuurlijk nergens op, maar leuk is het wel!

Joshie Joshuatje, 
Joshie woeshie woe!
Joshua gaat slapen
Want Joshua is moe!

 

Zomaar een stom liedje dat ik ineens zong toen ik Joshua naar bed bracht. Werkelijk geen idee hoe ik erbij gekomen ben, het zat gewoon ineens in mijn hoofd. Sinds dien zing ik dit liedje altijd als ik Joshua in zijn bedje leg.

Nu zit ik met Julia op de bank en wieg haar heen en weer, ze kan de slaap namelijk niet zo goed vatten vandaag. En daar ga ik hoor;

Wiebeltje biebeltje
Op en neer
Wiebel maar Julia
Heen en weer

Toen bedacht ik, hier moet ik eens over schrijven. Ik vind mezelf namelijk een beetje raar. Ik ben niet zo’n rijm ster maar  blijkbaar maken kinderen iets in je los.

Hier in huis hebben we een Juultje Puultje kevertje en varen de Joshies in plaats van de scheepjes voorbij.

Daarbij komt ook nog dat Joshua op bestaande liedjes zijn eigen teksten bedenkt en ik dan vrolijk met hem mee zing. Eerlijk, zelfbedachte liedjes zijn toch gewoon het leukst?

 

Doen jullie dat ook, zelf bedachte liedjes zingen? Let me know!


Reactie plaatsen

Reacties

Henk
5 jaar geleden

Is toch juist leuk om creatief met muzieknom te gaan. Standaardnummers zijn er al genoeg.

Thuisvrouw
5 jaar geleden

Haha, ik zing ook altijd heel random wat liedjes die in mij opkomen. Teksten die dan toevallig rijmen. Grappig om te lezen dat ik dus niet de enige ben!

orriens nicole
5 jaar geleden

Eh, nee ik moet bekennen dat ik dat helaas niet in mij heb. Maar in een volgend leven hoop ik o.a. terug te komen als country zanger : )