Mommy Wars - Tag

Gepubliceerd op 12 januari 2019 om 06:00

De MOMMY WARS-tag gaat al een aantal jaar rond. Het is een tag over de eeuwige discussie punten in het ouderschap. Iedereen heeft altijd overal een mening over en vooral op social-media voelen mensen zich schijnbaar geroepen om die ongezout te geven. De tag is niet bedoeld om elkaar dan als schietschijf te gebruiken, maar juist om te laten zien dat alle keuzes prima zijn! Ik kwam de tag tegen op mamazoektuit.nl die de tag bedachten. Het leek mij leuk om hem ook in te vullen en ik daag een aantal mede bloggers uit om de tag ook in te vullen!

Geef jij je kind borst- of flesvoeding?

Borstvoeding. Ik heb Joshua 9 maanden kunnen voeden maar door de zwangerschap van Julia raakte de melk al snel op. Julia krijgt tot nu toe exclusief borstvoeding en sinds een maand zijn we begonnen met hapjes. Ik hoop haar nog minimaal tot haar eerste verjaardag te mogen voeden. Daarna zien we wel hoe lang ze nog wil. Ik zeg bewust zij, want ik vind het belangrijk dat zij zelf kan afbouwen. Joshua krijgt nu trouwens weer afgekolfde moedermelk in combinatie met koemelk en hij vindt het heerlijk! Benieuwd naar mijn ervaringen met borstvoeding? Ik schreef een aantal blogs over het geven van borstvoeding zoals deze en deze.

Slaapt je kind bij jou in bed, of heeft hij/zij een eigen bed?

Beide. Julia heeft de eerste maanden ook veel bij ons in bed geslapen omdat zij heel licht slaapt. Als ik haar na een voeding ‘s nachts terug in bed legde werd ze wakker. Nu zijn we haar voorzichtig steeds een beetje meer aan het laten wennen aan haar eigen bedje en dat gaat best goed. Joshua is wel een vaste slaper dus die heeft altijd in zijn eigen bedje geslapen. Beide zo lang zij nog nachtvoedingen kregen/krijgen trouwens wel lekker bij ons op de kamer!

Gebruik jij wasbare luiers of koop je ze kant-en-klaar bij de drogist of supermarkt?

Ik heb luiers van de Kruidvat. Dat wasbare lijkt me echt teveel gedoe. En ook een beetje vies trouwens! Ik kan veel van mijn kinderen hebben maar om nou in een emmer met poep te graaien gaat me echt te ver (ik heb er ook geen ervaring mee dus geen idee hoe dat werkt maar dat snel ik me er dan bij voor).

Uitsluitend houten speelgoed of V-Tech?

Ik zou graag zeggen; hout. Maar er staat hier echt een giga hoeveelheid Vtech! Joshua is gek op muziekjes en geluidjes. Ik denk dat het er ook gewoon een beetje bij hoor tegenwoordig. Daarbij heeft Vtech ook echt heel leerzaam speelgoed en is het niet stuk te krijgen dus hoera voor Vtech!

Trek jij tweemaal daags een potje open of kook jij uitsluitend vers?

Wij volgen de Rapley/Kleintjes methode, eten in stukjes aanbieden. Stukjes verkopen ze niet in een potje dus er wordt hier vers gegeten. Ik heb wel wat potjes in huis voor Joshua als wij bijvoorbeeld een keer zondigen en een pizza ofzo willen eten. Vaak heb ik nog wel wat in de vriezer maar anders dus een potje. Julia krijgt in zo’n geval een stukje fruit of brood ofzo.

Dragen of wagen?

Beide! Ik zou niet zonder één van beide kunnen. De kinderwagen is ideaal met boodschappen doen. Dat vind ik niet zo fijn met de draagdoek. Maar de doek gebruik ik, buiten de uitjes zonder wagen zoals het bos of strand, ook veel in huis. Julia kan behoorlijk spugen en heeft ook echt heerlijke plakdagen. Lekker in de doek en ik heb toch gewoon mijn handen vrij. Ideaal!

Ga jij al vroeg in de weer met zindelijkheidstraining of loopt jouw kind op z'n vierde nog rond in de luiers?

Joshua wordt bijna twee maar we zijn nog niet begonnen. Ik heb ook niet het gevoel dat hij er aan toe is. Hij presteert het bijvoorbeeld om, als ik hem op zijn kamer uitkleed om in bad te gaan, in die drie stappen die hij moet lopen naar de badkamer, op de grond te plassen. Daarbij vindt hij een vieze broek helemaal geen probleem. Ik wil er na zijn verjaardag trouwens wel voorzichtig een beetje mee beginnen. Gewoon zodat hij het kan zien. Ik vind het belangrijk om niet te pushen en hem te laten bepalen.

Shop jij je drie slagen in de rondte bij Primark, of koop jij alleen eerlijke merken voor je kind?

Ik moet bekennen dat ik niet eens weet welke kindermerken eerlijk zijn. Ik koop veel bij Primark, de kindjes groeien namelijk ZO snel! Overigens ben ik ook een mega Noppies fan, dus dat tref je hier ook veel aan in de kasten. Dat koop ik overigens alleen in de uitverkoop.

Is er in jouw huishouden ruimte voor onderhandeling met je kind, of ben je een ware drilsergeant?

We horen vaak dat wij makkelijk zijn. Dat klopt denk ik ook wel. Wij vinden vrijheid belangrijk. Er zijn bepaalde grenzen en regels en die zullen we ook echt bewaken, maar er is zeker ruimte om te onderhandelen. Wel over normale dingen trouwens. Ik ga geen discussie aan over een snoepje bijvoorbeeld. Nee is dan nee.

Laat jij je kind wel eens huilen, of troost je 'm al bij de eerste snik?

Ik troost direct. Ik vind het niet nodig om te laten huilen. Ik vind het zielig en bovendien is de stress die het veroorzaak niet goed voor de kindjes. Ik laat ze liever gecontroleerd uithuilen op schoot. Daarbij zijn mijn kindjes geen huilers. Als ze huilen, dan is er iets. Moe, niet lekker, honger of gewoon even behoefte aan een knuffel en dat is dikke prima, daar ben ik voor!

Ik ben benieuwd hoe mijn mede mama en papa bloggers hier over denken!Daniëlla van itsamomlife.nl, Danielle van mamavandexenodin.nl, Debby van Barcelonamom.com en Rob vanpapablogger.nl, Ik daag jullie uit om deze tag ook in te vullen, succes!


Reactie plaatsen

Reacties

Nicole
5 jaar geleden

Dit zijn inderdaad flinke hangijzers : ) Ik was van de borstvoeding, dragen, oppakken bij huilen etc.

Manon
5 jaar geleden

Ik kreeg vroeger een V-tech computer. Ik vond dat zo geweldig. Toen hadden ze volgens mij alleen computertjes. Leuk dat ze er nu nog zijn en zoveel meer!