In eigen bed slapen..

Gepubliceerd op 5 januari 2019 om 06:00

Ik schreef al eerder dat Julia bij ons in bed slaapt vanaf de eerste nachtvoeding. Ik wil hier nu echt verandering in brengen, ze wordt groter en beweeglijker en ik ben als de dood dat er iets gebeurd. Daarbij houdt ze ons ook wakker door aan ons te plukken (schattig natuurlijk, maar niet als ik slaap). Tijd om een beetje te gaan oefenen!

Overdag sliep Julia in de box. Dat ging prima, ze sliep daar heerlijk. Ze ging pas naar boven als wij naar bed gingen.

Omdat we nu willen dat Julia in de nachten ook in haar eigen bedje slaapt, brengen we haar voor het middag slaapje naar boven. Haar bedje staat bij ons op de kamer dus dat is voor haar een vertrouwde omgeving. Door haar in de middag naar bed te brengen, hopen we haar nog vertrouwder te maken met haar bedje. Overdag slapen gaat heel goed! Ze slaapt heerlijk 1,5 tot zelfs 3 uur!

Ook in de avond brengen we Julia nu naar bed. Dat gaat iets minder. Ze valt wel lekker in slaap, maar is na een kort slaapje weer wakker. Ik moet gemiddeld zo’n vier a zes keer naar boven voordat wij zelf ook naar bed gaan. Ze is dan ook echt overstuur. Ik ga uiteraard direct naar haar toe als ik haar hoor om haar te troosten. Dit doe ik door haar haar speentje terug te geven, haar zachtjes te sussen en haar handje vast te houden. Ik haal haar dus niet uit bed. Ik blijf bij haar tot ze weer in slaap is gevallen.

Door haar niet op te pakken en haar in bed te troosten hopen we haar te leren (kan dat op deze leeftijd?) dat haar bedje haar plekje is om lekker te slapen. Ook in de nachten leg ik haar nu, na de voedingen, terug is bed.

Julia slaapt licht en is snel wakker. Het in de nacht terug leggen in haar eigen bed gaat dan ook wisselend. De ene keer slaapt ze door, de andere keer wordt ze wakker maar valt dan gelukkig wel redelijk vlot weer in slaap.

We doen dit nu vier dagen en het gaat redelijk. Ik merk wel dat het voor Julia nog wat onwennig is. Voor mij ook, ik kan namelijk ineens weer draaien in mijn slaap! Gek eigenlijk, dat je dat dus automatisch niet doet als er een kindje bij je ligt.

Hadden jullie ook in bed slapers en hoe hebben jullie je kindje aan het eigen bedje laten wennen? Let me know!


Reactie plaatsen

Reacties

Nadia
5 jaar geleden

Wat een heerlijk plekje heeft ze! Dat gepluk wat je schrijft is inderdaad heerlijk, maar niet als je wilt slapen haha...

Deborah
5 jaar geleden

Kan mij voorstellen dat het wennen is voor je kleintje maar zeker ook voor jou. Heb geen tips voor je. Mijn weekend kind was 1,5 jaar toen hij bij ons kwam. En sliep toen al goed in zijn eigen bed.

Lodi
5 jaar geleden

Hier hebben ze altijd in hun eigen bed geslapen, hoe graag ik het ook zou willen als ze bij me lagen, sliep ik niet.

https://lodiblogt.nl

MC Kleuver
5 jaar geleden

Wat ik mij afvraag: waarom slaapt zij bij jullie op de kamer? Ik vind wel dat je het heel lief omschrijft, haha.

MamaTassel
5 jaar geleden

Ik geef borstvoeding op verzoek. Dat betekend dat Julia elk moment van de dag, en nacht, mag drinken als zij wil. Omdat de kinderkamers op een andere verdieping zijn dan onze slaapkamer, is het handiger om haar bij ons op de kamer te hebben zodat ik dus niet steeds op en neer hoef om haar te voeden. Ook vang ik op deze manier sneller haar honger signalen op en voorkom ik dus dat ze helemaal wakker wordt of misschien zelfs begint te huilen. Daarbij is het goed voor de binding tussen ouders en kind om op de zelfde kamer te slapen en is aangetoond dat het de kans op wiegendood zeer verkleind!

nicole orriens
5 jaar geleden

Ja, onze kinderen sliepen bij ons in bed. Dat vond ik ook makkelijker met de borstvoeding. Die gaf ik dan gewoon halfslapend. Dat scheelde enorm in de vermoeidheid overdag.

Daisy Van Dorsselaer
5 jaar geleden

Geen kindjes dus geen ervaring. Maar ik heb altijd op mijn eigen kamer geslapen. Enkel bij onweer kroop ik al eens bij mama en papa ;)

- xx

Esther Perfors
5 jaar geleden

Onze beiden kindjes hebben een paar maanden in eigen wieg op onze kamer geslapen, ze sliepen meteen al goed maar we vonden het fijn en handig ivm BV. Daarna was de overgang geen probleem dus het is alleen maar fijn en leuk geweest. We hebben ze eigenlijk nooit bij ons in bed laten slapen. Nu ze ouder zijn wel eens maar dat is alleen als ze ziek zijn, lekker kroelen soms ook fijn!

Danielle
5 jaar geleden

Dat hebben wij eigenlijk nooit gedaan, alleen probeert de jongste dat nu wel ineens regelmatig (is ook ziek enzo dus we staan het makkelijker toe) maar die is bijna 4 en die willen we eigenlijk ook weer terug in zijn eigen bed elke nacht

Manuela
5 jaar geleden

De beide kids hebben eerst bij ons op de kamer gelegen. De oudste hadden we het bedje in onze kamer staan en van de jongste de wiegbak. In het begin waren de kids altijd waar ik was. Op een gegeven moment gingen ze overdag naar hun eigen kamertje. Na 3 weken lagen ze beide op hun eigen kamer.. Had er ook denk ik mee te maken dat borstvoeding niet lekker ging.