Winterbaby musthaves..

Gepubliceerd op 15 december 2018 om 06:00

Daar ben ik weer met een musthaves lijstje! Winterbaby’s, oftewel kleintjes die de winter door moeten. Zowel de inimini net geboren, als de iets grotere baby’s. Wat is nu echt onmisbaar als je in de winter net de kleine op pad gaat?

Kleintjes moet je in de winter goed aankleden. Niet alleen in de winter natuurlijk, maar dan moet je er wel wat extra aandacht aan besteden. Ik help je vandaag opweg met wat tips. Wat heb je in de winter nou ECHT nodig voor je kindje.

Voor in de wagen..

Je begint natuurlijk met een jasje. Vooral voor de hele kleintjes zijn de jasjes vaak niet zo dik. Dat ligt natuurlijk ook helemaal niet lekker. In de wagenbak zou ik kiezen voor een lekkere deken of omslagdoek. Een omslagdoek heeft vaak ook een capuchon. Zo hou je ook het hoofdje van je kindje lekker warm. Als het heel koud is, zou ik wel nog een mutsje onder de capuchon doen. De capuchon sluit namelijk niet mooi aan. 

In de buggy kan je kiezen voor een voetenzak. Dat is lekkerder dan een deken want deze kan je kindje niet wegschoppen en hij kan niet wegglijden. De voetenzakken zijn vaak gevoerd dus heerlijk warm om die kleine beentjes.

Een mutsje is in beide gevallen wel aan te raden. Kleintjes verliezen namelijk een hoop warmte via hun (kale) hoofdje.

Denk ook aan wandjes! Hoe goed je je kindje ook toestopt, die handjes gaan ze toch los wringen. 

Slofjes zijn ook wel erg lekker! Dubbele sokken werken overigens ook hoor!

Vergeet niet te investeren in een regenhoes! Zonde als je mooie, dure wagen nat wordt, maar nog belangrijker, zo blijft je kindje droog. Bij sommige wagens zit er een regenhoes bij, zo niet, dan kun je kiezen voor een universele.

Voor in de auto..

In verband met de veiligheid wordt het afgeraden om kindjes met een dikke jas in een autostoel te zetten. Zo kun je de gordels namelijk niet strak genoeg aanspannen. De veiligheid van je kindje gaat natuurlijk voor alles. Kies daarom in de auto voor een voetenzak of deken. Je hebt speciale voetenzakken voor in de Maxi Cosi. Daar kun je de gordeltjes doorheen halen zodat je die mooi om het lijfje kunt aanspannen. Een lekkere deken werkt overigens ook prima. 

Voor in de draagdoek..

Aller eerst zou ik kiezen voor een wat dikkere doek, misschien met een wolblend. Kijk ook naar welke knoop je gebruikt. Er zijn bijvoorbeeld ook knopen waarbij je een dubbele laag stof over het ruggetje van je kindje spant. Heb je een draagjas, of een lekkere jas waar je kindje goed onder past, dan zou je over de kleertjes nog een lekker vestje kunnen aantrekken als het echt heel koud is, anders is dit niet nodig. Ook nu is een mutsje weer belangrijk.

Heb je geen draagjas of draag je je kindje over je jas. Let dan goed op dat je kiest voor een wat dikker vestje of jasje. Omdat je je kindje tegen je aan draagt, geef je op die manier wel wat warmte mee maar dat is niet voldoende. In dat geval trek je jouw kindje aan wat je het ook zou trekken in de wandelwagen of buggy. Denk er ook aan dat je zorgt voor warme handjes en voetjes. Er bestaan ook beenwarmertjes voor baby’s, zo zorg je dat ook de beentjes lekker warm blijven.

Heb je geen draagjas, maar wel een zwangerschapsjas? Kijk eens of je kindje daar onder past! Grote kans dat dit, zeker de eerste maandjes, prima gaat.

Veiligheid voor alles..

In alle gevallen geldt natuurlijk dat je goed op je kindje blijft letten. Een kindje dat oververhit of juist onderkoelt is, wordt heel rustig en lijkt tevreden. Laat je daardoor niet bedriegen!

In het nekje van je kindje kun je goed voelen of hij het te warm heeft. Ook een bezweet of rood aangelopen gezichtje maakt duidelijk dat hij te warm is. Aan de voetjes en onderbeentjes kun je juist goed voelen of je kindje het te koud heeft.

Voor mama..

Zeker ook als je borstvoeding geeft, is het belangrijk om op jezelf te passen met de kou. Tocht en kou op je borsten kunnen namelijk zorgen voor een borstontsteking. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Zorg dus dat je je goed aankleed en je borsten lekker bedekt. Beter een beetje te warm, dan dat de wind er tegenaan slaat. Koop dus een lekkere warme jas of sjaal zodat je je borsten kunt beschermen tegen de kou.

Een paar handschoenen zijn eveneens onmisbaar. Met je blote handen de kinderwagen duwen in de snijdende kou ben je namelijk snel zat. Zonde natuurlijk want buitenlucht, zelfs als het heel koud is, is super gezond voor jou en je kindje.

En als je dan toch bezig bent, haal dan gelijk een lekkere lippenbalsem zodat je lippen niet zo uitdrogen door de gure wind. 

Wat vond jij absoluut onmisbaar in de winter met een baby? Let me know!


Reactie plaatsen

Reacties

Silkeblogs
6 jaar geleden

Heel fijn lijstje! Ik heb zelf nog geen kinderen, maar vind het wel fijn om een beetje voorbereid te zijn =)

nicole orriens
6 jaar geleden

Zalf om de wangetjes te beschermen tegen de ko en natuurlijk een mutsje.

nicole orriens
6 jaar geleden

een mutsje! Omdat baby's veel warmte verliezen via hun hoofd.

Renata Feyen
6 jaar geleden

Wat leuk zo een lijstje - daar zullen heel wat aankomende mama's blij mee zijn :)

kiki hasselton
6 jaar geleden

Ik heb geen kinderen, dus ik kan hier niet goed over meepraten, maar inderdaad wat jij zegt: veiligheid boven alles!!

Frederique
6 jaar geleden

Ha dat is voor mij echt langgeleden maar ik weet nog wel dat we echt goede mutsen hadden voor de kids inderdaad.

MC Kleuver
6 jaar geleden

Heel goed om een beetje voorbereid de winter door te gaan. Dat lijkt mij meer dan goed!

Danielle
6 jaar geleden

Mutsje en draagdoek waren hier toen onmisbaar! En idd smeer ik in de winter bijna nonstop lippenbalsem haha

alexa
6 jaar geleden

Wat een handige dingen, ik heb hier dus echt nooit over nagedacht (ik heb ook geen kinderen!) Goed om me zo vast een beetje in te lezen.

wendy
6 jaar geleden

Ik heb geen tips voor winterbaby's. En als ik dit lees, ben ik blij dat mijn kids in maart en mei geboren zijn. Het is toch een stuk minder gedoe als het buiten een beetje normale temperatuur is