Turning Thirty..

Gepubliceerd op 4 december 2018 om 06:00

Wat een leeftijd! Deze maand mag ik 30 kaarsjes uitblazen! Een paar jaar geleden had ik niet verwacht dat mijn leven er nu, zo uit zou zien.

How we got here..

Vroeger riep ik altijd dat ik jong moeder wilde worden. Er verder niet bij nadenkend dat daar iets meer bij komt kijken dan alleen maar een kindje willen. Toen ik een jaar of 17 was, werkte ik op een bowlingbaan. Super gezellig! Daar had ik echt de tijd van mijn leven. Op woensdagmiddag en in het weekend werden daar ook kinderfeestjes gevierd. Die kinderfeestjes zetten mij wel aan het denken, wat een drukte! Dat jong moeder worden zetten ik uit mijn hoofd. Ik ging genieten! Voor mijn 30e was vroeg zat!

Op 1 januari 2014, net 25 jaar oud, twee jaar op mezelf wonend, net een huis gekocht hebbende en met een vast contract in de pocket, stapte ik in het vliegtuig. Ik ging mijn droom tegemoet; Australië! Zes weken lang leefde ik uit een rugtas en beleefde het grootste gevoel van vrijheid dat ik ooit gevoeld had. Wat een fantastische ervaring was dat! Ik zat dan ook huilend (niet met tranen in mij ogen maar echt jankend als een klein kind) in het vliegtuig terug naar huis. Ik was nog helemaal niet klaar met die vrijheid en met dat prachtige land! Ik had echter weinig keuze, ik moest terug. Ik had immers vlak voor ik vertrok nog “even” een nieuwbouwhuis gekocht. Impulsief als ik kan zijn leek me dat wel een goed idee. 

Terug in Nederland en terug in het normale leven, stapte ik op 15 oktober 2014, mijn eerste eigen huis binnen. Een eengezinswoning met uitbouw, openslaande deuren en een tuin op het zuiden. Best netjes toch? Voor een 25 jarige alleen? Op dat moment stond mijn droom over een gezin op een laag pitje. Natuurlijk was hij er nog! Maar ik had toen niet verwacht dat ik op mijn 30e, mama van twee prachtige kindjes zou zijn.

In april 2015 leerde ik Tim kennen. Kinderen waren een onderwerp van gesprek, maar niet meer dan dat. We genoten van elkaar en de vrijheid die we hadden. Ik zei wel dat ik graag voor mijn 30e moeder zou willen worden. 

14 mei 2016, twee dagen nadat Tim en ik één jaar samen waren, ontdekte ik dat ik zwanger was en op 28 januari 2017 mochten wij Joshua in onze armen sluiten. Dat voor mijn 30e moeder worden was dus, ookal was dit niet gepland, gelukt. 

Met Joshua en net zwanger, verhuisde wij op 4 november 2017 naar ons nieuwe huis. Op 14 juni 2018 mochten wij daar ons tweede wonder verwelkomen, Julia. 

Zo was ik dus voor mijn 30e zelfs twee keer moeder!

Dreams for the future..

Wat is het leven met een gezin anders dan een leven “alleen”. Wat mij betreft betekend dat echter niet dat er dingen onmogelijk worden, hooguit vragen ze iets meer voorbereiding.

Een van mijn grootste dromen is om mijn gezin mee te nemen naar Australië. Aangezien ons huis nog lang niet klaar is en een reis naar Australië erg duur is, zal dat iets zijn voor over jaaaaaren (tenzij ik natuurlijk de lotto win, dan vertrek ik morgen). Naast Australië hoop ik mijn kinderen nog veel meer van de wereld te kunnen laten zien. Ik gun ze volle paspoorten en hoofdjes vol ervaringen en mooie herinneringen. 

Mijn eerste droom is dat het huis af komt. De tuin is, al is het niet hoe wij het zouden willen, kindvriendelijk genoeg om er voor nu mee door te kunnen. Op de planning staan nu eerst nieuwe kozijnen, een dakopbouw en de badkamer. En ja, die dakopbouw hebben we ECHT nodig. We hebben in ons huis namelijk geen bergruimte. Daarom staan alle dingen die je normaal in een berging of op zolder zou zetten, bij ons in de ruimte die onze badkamer moet worden. We kunnen het nergens anders kwijt. 

Ik zou, over een aantal jaar, wel weer willen gaan studeren. Ik weet nog niet zo goed welke richting ik op zou willen, en het zou ook niet persee zijn om ander werk te gaan doen, maar om mezelf te blijven prikkelen en ontwikkelen. Dat vind ik belangrijk.

Hoe vond (of vind) jij het om 30 te worden? Let me know!


Reactie plaatsen

Reacties

hetty borger
6 jaar geleden

Op mijn dertigste verjaardag haden de inderen een button gekocht. Het was de bedoeling hier de hele dag mee rond te lopen. Dertig jaar, het hoorde zo oud in mijn beleving. Ik had toen al drie kinderen , twee meiden en een jongen van toen 11/9/7 jaar. En destijds waren we een pleeggezin , we hadden 4 pleegkinderen in ons gezin erbij mogen sluiten. Het heeft me toen wel aan het nadenken gezet. Is dit het leven wat ik altijd wil, dertig jaar en altijd hard aan het werk. Kinderen opvoeden , huishouden doen. Ik had het gevoel dat ik nog zoveel miste. We gingen nooit uit. Met de kinderen naar het bos op zondag. En dat was het dan. Nu jaren later de kinderen zijn getrouwd. We hebben kleinkinderen, de pleegkinderen zijn of zelfstandig of zijn in een instelling gaan wonen. Nu genieten we volop. Dertig jaar heb ik onder vonden als een keer punt in mijn leven. Een terug blik op de voor bijgaande jaren, en een visie bepaling op de toekomst

alexa
6 jaar geleden

wat grappig dat je, je wens hebt kunnen waarmaken, maar toch hebt kunnen genieten van alles wat je wilde doen. Het was zo gepland voor je!

Marion Stam
6 jaar geleden

Dat is heel lang geleden. Ik was (bijna) 30 toen ik mijn man leerde kennen, ik verhuisde van Amsterdam centrum naar een dorp in het midden van het land en ook nog eens rigoreus van baan veranderde. Op mijn achtendertigste werd ik voor het eerst moeder en vlak voor mijn 40ste kreeg ik nummer 2. Inmiddels zijn de kinderen 20 en 21 en ik bijna ...... 60. Waar blijft de tijd.

Silkeblogs
6 jaar geleden

Heel leuk om te lezen! Ik ben er zeker van dat al je andere wensen snel uitkomen. Ik ben zelf nog maar 25, dus ik ben nog hélemaal niet zo ver. Ik woon nog alleen, heb nog geen kinderen, ... Maar ik wil het allemaal wel =)

Daisy De Vos Burchart
6 jaar geleden

Hier nog net in de 20 ( 28 nu ), dus geen idee haha. Nu ben ik wel 29 als ik mijn diploma ga halen dus voor mijn 30e nog even een mbo diploma in de pocket als het goed gaat allemaal.

Wel heel mooi dat je van je vrijheid zonder kinderen hebt kunnen genieten en toch voor je 30e 2 kindjes hebt mogen krijgen :)

nicole orriens
6 jaar geleden

Ik vond dertig jaar worden prima. Ik had destijds geloof ik 3 kinderen : ) Verder herinner ik me er eigenlijk niet zo bijzonder veel van.

dhiniNL
6 jaar geleden

Wat leuk en fijn dat je je droom uitgekomen. Ik wil wel terug naar de 30ste :D

https://dhini.nl

Lipstickencupcakes
6 jaar geleden

Haha ik las later pas dat er stiekem shit in de ballonnen stond. Funny! Ik heb nog 2 jaar te gaan, voor ik 30 word en eigenlijk boeit het me vrij weinig. Ik doe lekker mijn eigen ding en ik doe waar ik mij goed bij voel.

Ik wilde vroeger ook altijd jong(een jaar of 22) moeder worden, maar ik moet zeggen dat ik het helemaal niet erg vind dat ik nu nog lekker samen met mijn vriend ben. Ik voel de druk nog niet zo, al lijkt mijn omgeving af en toe wel te vinden dat ik ook kindjes moet gaan krijgen.

Nadia
6 jaar geleden

Ik ben dit jaar ook 30 geworden... Klinkt al zo oud! Heb wel geleerd dat je plannen niet gaat, gewoon nemen zoals het komt en zoveel mogelijk genieten.

Eline
6 jaar geleden

Zo, jij hebt best wel al veel bereikt op jouw leeftijd! Ik kijk er zelf niet tegen op om 30 te worden.

Mie
6 jaar geleden

Leuk bericht. Je hebt al heel wat achter de rug maar neem het maar van mij aan 30 is het nieuwe 20 ;).
Happy birthday alvast

Linda
6 jaar geleden

Ik word in januari 30 en snap heel erg goed wat je bedoelt. Grappig ook dat we dezelfde passie delen; Australië. Ik heb familie wonen in Queensland en ik zoek hen dan ook graag op. Mijn grootste droom was om daar werk te zoeken, tot ik chronisch ziek werd en alleen nog maar op vakantie kon gaan in dit land. Ook ik zat dan weer met dikke tranen in het vliegtuig..

Een huis heb ik ook nog niet en de kinderwens is ook nog niet uitgekomen. Maar het is oké, bij mij gaat blijkbaar alles anders haha!

Je foto's roepen wel enorm wat wanderlust op als ik eerlijk mag zijn hihi! :)

dhiniNL
6 jaar geleden

Voor mij is heel lang geleden. Wat leuk dat je wens uitgekomen. Heel bijzonder!

https://dhini.nl

Hippiemeisje
6 jaar geleden

Ik word 35 in 2019, ik wilde rond mijn 25ste moeder worden en begon dan ook, wegens vruchtbaarheidsproblemen, met fertiliteit. Bijna 10 jaar later is er nog steeds geen kindje...

het lijkt mij zo zalig om onverwacht en niet gepland zwanger te kunnen raken...

Geniet van je gezin!

MC Kleuver
6 jaar geleden

Gefeliciteerd, gefeliciteerd. Hiep hiep hoera! Je hebt al veel bereikt voor je dertigste. Dat is hartstikke fijn. Nu nog de komende jaren vullen, maar ik denk dat dat geen enkel probleem is.

Thomas
6 jaar geleden

Ik vond 30 worden toch wel een dingetje hoor haha. Wij hebben sinds kort een dakkapel en het geeft je zoveel ruimte, heerlijk!

dhiniNL
6 jaar geleden

Alvast gefeliciteerd. Leuk dat voor je dertigste wat je graag al veel bereikt.

https://dhini.nl

Laura
6 jaar geleden

30 is zo'n fijne leeftijd! Ik kan er al 8 jaar van genieten :) deze levensfase is echt heel fijn!

Angela
6 jaar geleden

Ik ben inmiddels in de 40, maar ik kan me herinneren dat ik er niet zo mee bezig toen ik 30 werd. Ik voelde me niet oud. Dit werd anders toen ik de 35 jaar passeerde. Toch voel ik me nu niet oud, ondanks dat ik de 35 allang ben gepasseerd. Ik voel me nog jong. Daarnaast heb ik het geluk dat ik er ook redelijk jeugdig uitzie. Dat maakt ook een verschil denk ik.