Ontzwangeren..

Gepubliceerd op 21 november 2018 om 06:00

Negen maanden op, negen maanden af. Ik zit nog vol in mijn tweede “ontzwanger” periode.

Na de geboorte van Joshua heb ik mijn negen maanden van ontzwangeren niet volgemaakt. Ik raakte namelijk zwanger van Julia toen Joshua acht maanden oud was. Ik voelde me goed en sterk en ik dacht dat mijn lijf een volgende zwangerschap wel aan zou kunnen. Boy was I wrong..

Hormonen..

Hormonen zijn rare dingen. Hoewel ikzelf vind dat ik tijdens en na mijn zwangerschappen redelijk stabiel was en weinig last had van schommelingen, zullen de mensen om mij heen daar vast anders over denken. Wat ik wel merk, is dat ik emotioneler ben. Ik kan huilen om een reclame! Een liedje zingen voor Julia doe ik met tranen in mijn ogen en tijdens de Sinterklaas intocht moest ik een paar keer flink slikken toen ik mijn kleine grote vent met zijn pietenmuts zag klappen voor de danspieten. En oké, ik kan best een beetje kribbig zijn, kort van stof en soms zelfs een beetje onredelijk (een heel klein beetje dan he!). Zijn dat de hormonen? Hoort dat bij het ontzwangeren?

Menstruatie..

Gek dat ik me dit niet zo heel goed herinner, maar volgens mij was ik na de geboorte van Joshua vrij vlot weer ongesteld. Volgens mij al na een maand of drie. Ook direct weer heel regelmatig. Met Julia is dat niet zo (halleluja!). Julia is nu vijf maanden en ik heb nu twee keer een korte bloeding gehad. Eigenlijk niet eens menstruatie waardig en ook niet met een tussenposen van vier weken. Van mij mag die menstruatie nog heeeeeel lang wegblijven.

Haaruitval..

Man! Het is een wonder dat er nog haar op mijn hoofd zit! Het is echt absurd hoeveel haar ik verlies. Ik vind het werkelijk overal terug. Als ik ga douchen, dan plak ik al het losse haar op de muur omdat ik zeker weer dat als ik het gewoon laat wegspoelen, het doucheputje na elke douchebeurt verstopt zal zitten. Nu is het wachten op die puppy haartjes, ook zo charmant.

Vermoeidheid..

Ja, ik ben moe. Julia slaapt nog niet door en dat breekt me soms best wel op. Ik val na de voeding snel weer in slaap maar die onderbrekingen zijn pittig. Meestal valt Julia na de voeding ook weer direct in slaap, maar soms ook niet.
Ik probeer op mijn voeding te letten en optijd naar bed te gaan. Dagelijks even naar buiten te gaan, maar ook mijn momentjes voor mezelf te pakken door bijvoorbeeld even lekker in bad te gaan.

Mijn lichaam..

Kwa gewicht heb ik denk ik niet zoveel te klagen. Ik weeg nu maar 1,5 kilo meer dan voor mijn eerste zwangerschap. Toch is mijn lijf alles behalve wat het was voor de zwangerschappen. Ooit had ik een hele strakke buik, nu niet meer. Ik heb echt een mama buikje, slap vel en wat vetjes, vooral zo rond de broeksband.
Ik heb altijd flinke billen gehad, maar ze waren wel strak. Nu merk ik dat ze lang zo strak niet meer zijn. De huid is slapper.
Mijn kleding van voor de zwangerschappen pas ik niet meer. Alles aan mij lijkt breder geworden. Mijn schouders, maar vooral ook mijn heupen. Ik draag nu echt een kledingmaat groter dan voor de zwangerschappen terwijl mijn gewicht dus nagenoeg hetzelfde is.

Vergeetachtigheid..

Dit vind ik het ergste kwaaltje. Ik ben ZO vergeetachtig! Op mijn werk maak ik lijstjes, anders gaat het mis. Ook boodschappen doe ik met een lijstje. Ik stop met het grootste gemak een was in de machine om er vervolgens uren later achter te komen dat ik dat helemaal vergeten was. Ik vind de vergeetachtigheid bloed irritant. Het is namelijk ook helemaal niets om zo vergeetachtig te zijn. Ik kan zelfs ergens aan beginnen en me vervolgens afvragen wat ik aan het doen ben.

Hoe heb jij het ontzwangeren ervaren? Was jij ook zo vergeetachtig? Let me know!


Reactie plaatsen

Reacties

alexa
5 jaar geleden

Ik heb dit zelf nog niet gehad, maar ben wel benieuwd naar mijn reactie hierop. Vooral vergeetachtig zijn lijkt me lastig, heb je daar nu nog steeds veel last van?

MamaTassel
5 jaar geleden

Ja ontzettend! Ik ben bijvoorbeeld net boodschappen wezen doen maar ben vergeten vlees te kopen. Dat soort dingen gebeuren me dagelijks. Naar boven lopen voor een spuugdoek en dan niet meer weten waarom je ook alweer naar boven ging. Ik hoop dat het snel over is 😂

nicole orriens
5 jaar geleden

Bij mij duurde het inderdaad meestal ongeveer een jaar voor ik weer helemaal mezelf was.

mieke | mieksmind
5 jaar geleden

Ik heb nog geen kinderen dus ik ben nooit zwanger geweest. Haaruitval heb ik wel helaas haha dat verstopte putje heb ik ook

Dhini
5 jaar geleden

Ik wist het niet meer hoelang duurde bij mij. Haaruitval heb ik wel nog steeds last van

https://dhini.nl

Amanda
5 jaar geleden

Wow, dat zijn nogal wat punten zeg. Heftig! Sommige ook best wel een beetje grappig, zoals die vergeetachtigheid. Ontzwangeren is dus nog best een dingetje. Niet onderschatten dus!

Manuela
5 jaar geleden

Hahahaha ik moet even lachen om je haren op de muur plakken. Hier heb ik zoooo vaak een discussie over. Fijn om te weten dat ik niet de enige ben die dat doet. Lol!

Anna
5 jaar geleden

Als ik terugkijk, ben ik ook wel een jaar bezig geweest om me weer mezelf te voelen! Nu ik ook weer op mijn pre-zwangerschapsgewicht zit, ben ik helemaal weer blij.

MC Kleuver
5 jaar geleden

Leuk vind ik het om eens te lezen hoe een vrouw haar lichaam ervaart na de zwangerschap. Vergeetachtig hoort er denk ik wel bij. Dat hoor ik vaker.