Huisdieren in het gezin..

Gepubliceerd op 17 november 2018 om 06:00

Ik ben gek op dieren! Mijn katten zou ik voor geen goud willen missen. Ook vind ik dat huisdieren echt een toevoeging zijn aan je gezin.

Onze huisdieren..

Op dit moment hebben wij twee katten. Elvis en Madonna (I know). Zij waren mijn gezelschap toen ik voor het eerst op mezelf ging wonen. Tim heeft ook een kat, Noor, maar sinds we zijn verhuisd heeft die haar intrek genomen bij de buren. Gelukkig zijn die daar helemaal happy mee dus is iedereen gelukkig, inclusief Noor!
We hadden ook nog vijf kippen, die hanen bleken te zijn. Dat geschreeuw vroeg in de ochtend ben je snel zat kan ik je vertellen, dus het kippenhok staat op dit moment leeg.

De band tussen dier en kind..

Joshua en Madonna zijn echte vrienden. Fantastisch vind ik dat! Madonna is een redelijk zelfstandige kat. Heeft niet veel aandacht nodig en vind af en toe een aai, meer dan zat. Toch zoekt zij Joshua veelvuldig op. Hij mag haar aaien, knuffelen, kussen en kietelen. Elvis is juist een hele aanhankelijke kat, maar die gaat Joshua liever uit de weg. Zodra Elvis, Joshua aan ziet komen, neemt hij liever de benen. Af en toe een aai is goed, maar meer ook niet. Elvis zoekt juist Julia meer op. Die is natuurlijk ook een stukje kleiner en rustiger.

Onze kindjes weten niet beter dan dat er katten zijn. Ik ben steeds weer verbaasd als ik zie hoe zij aan elkaar gewend zijn. Ik smelt bij het zien van de interactie tussen de kinderen en de katten. De vriendschap tussen Joshua en Madonna, en ook de lieve aaitjes van Julia.

Waarom zijn huisdieren belangrijk..

Buiten dat het gezellig is, vind ik het ook belangrijk om dieren in huis te hebben. Wat mij betreft hoort het gewoon bij de opvoeding. Kinderen leren er enorm veel van! Bijvoorbeeld dat zij zachtjes moeten doen maar straks ook een stukje verzorging en hopelijk het besef dat wij als mensen niet alleen op de aarde zijn.

Ook zie ik echte vriendschap ontstaan en dat vind ik heel erg mooi.


Onderzoek wijst uit..
Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die opgroeien met huisdieren, meer zelfvertrouwen hebben en weerbaarder zijn. Ook zouden kinderen die een huisdier hebben, en hier ook een goede band mee hebben, empathischer zijn. Dit zijn alleen nog maar invloeden op het sociale vlak. Ook op andere vlakken kan een huisdier positieve invloed hebben, zoals op de cognitieve ontwikkeling. Hier is nog niet zoveel onderzoek naar gedaan. Uit het onderzoek dat wel gedaan is, blijkt dat het hebben van een goede band met een huisdier, de ontwikkeling van taal positief zou beïnvloeden.

Het hebben van een huisdier zou tevens een positieve invloed hebben op de gezondheid. Zelf alleen het aaien van een huisdier, zouden een hartslag en bloeddruk verlagend effect hebben. Ook zou het hebben van een huisdier zorgen voor ontspanning en een beter immuunsysteem.

Toch zijn dit soort onderzoeken lastig uit te voeren. De invloed van het gezin kan namelijk niet worden uitgesloten. Want, nemen sociale mensen eerder een huisdier, of maakt her huisdier mensen socialer? Lastige vragen.

Laten we het er maar op houden dat het hebben van een huisdier positieve invloeden KAN hebben.

 

Hebben jullie huisdieren? Zien jullie ook zo'n mooie band tussen het huisdier en jullie kind(eren)? Let me know!


Reactie plaatsen

Reacties

Armande
6 jaar geleden

Ik kan me het leven niet voorstellen zonder huisdieren. Wij hebben 2 honden en 3 katten en dat gaat altijd gezellig samen.

MC Kleuver
6 jaar geleden

Ik kan mij een leven met huisdieren juist niet voorstellen. Vroeger hadden wij een parkiet en dat was leuk, maar daarna zijn er geen dieren meer geweest.

Amanda
6 jaar geleden

Zelf hebben wij op dit moment alleen een witbuikegeltje Jackie. Ze is heel erg op zichzelf en houdt eigenlijk niet van knuffelen (helaas). In de toekomst zou ik graag een hond willen, omdat ik altijd ben opgegroeid met honden. De band tussen mens en dier is onbeschrijflijk mooi! Ik denk nog vaak terug aan de huisdieren die wij hebben gehad.

Laura
6 jaar geleden

Nee geen huisdieren hier… Misschien gaat het er ooit nog komen maar voorlopig niet denk ik :-)

Elisabethsfavorieten
6 jaar geleden

Wij hebben geen huisdieren. Maar ik zou graag een hond hebben als huisdier. Bij mijn ouders hadden we er een en ik mis die regelmatig.

Manuela
6 jaar geleden

Bij ons helaas een aantal mannen met allergieën voor huisdieren..

Daisy Van Dorsselaer
6 jaar geleden

Ik kan er niet zonder. Ik en mijn vriend wonen momenteel nog op een appartement dus een hond of dergerlijke nemen doen we nu niet. We hebben wel een hamstertje die wat leven in de brouwerij bengt :)
- xx Daisy

Hippiemeisje
6 jaar geleden

Oh fijn, ik ben zelf opgegroeid met katten, ik heb eigenlijk nooit anders geweten dan dat ze rondliepen en bij ons gezin hoorden. Ondertussen 34 en al lang op mezelf gaan wonen, maar nog steeds katten rond mij.

Bezig met fertiliteit, maar ook dan vind ik huisdieren belangrijk. Kinderen leren dan wel met dieren omgaan en verder heb ik ook geleerd dat he beter is voor de immuniteit van kinderen, kunnen we toch alleen maar toejuichen dan? ;)

Jessica - Foodie Feest
6 jaar geleden

Leuke katten! :D Zelf hebben wij nu 2 maine coons, echt geweldige beestjes. Ze hebben echt allebei 2 compleet verschillende karakters, dat is echt heel grappig om te zien. Toen ik ongeveer 13 was hebben we na lang zeuren van mij ook een kat in huis gehaald, daar had ik ook altijd een goede band mee. :)

Renata Feyen
6 jaar geleden

Ik mag waar ik nu woon geen huisdieren houden, maar ik mis mijn kat superhard :o

Natalie
6 jaar geleden

Wel lief om te zien dat je katten het zo goed vinden met de kinderen en visa versa! Ik zou niet meer kunnen zonder mijn viervoeter!

Danielle
6 jaar geleden

Ik zou ook echt niet zonder huisdieren kunnen, een echte kattenliefhebber!

nicole orriens
6 jaar geleden

Ik heb huisdieren altijd afgehouden tot we naar het platteland verhuisden. Nu hebben we een hondje en een kat.

Jouvence.nl
6 jaar geleden

Ik ben ook altijd opgegroeid met huisdieren. Nu we op onszelf wonen hebben we 4 katten en zou niet zonder ze kunnen!

Nadia
6 jaar geleden

Wij hebben 2 katten en een konijn! Veel gezelligheid en ik zou ze echt niet willen missen.

Life of a Passion
5 jaar geleden

Ik heb een kat die heel aanhankelijk is en zelfs een vaste routine heeft. Als ik thuis kom dan doet hij alsof hij slaapt maar legt hij zijn kopje in de houding om gestreeld te worden. Dat moet ik dan ook elke dag doen als ik thuis kom!