Kiekeboe, I'm two!

Gepubliceerd op 13 november 2018 om 06:00

Kleine mannetjes worden groot! Wat vliegt de tijd. Ik heb twee keer met mijn ogen geknipperd en Joshua is van een lieve, tevreden baby veranderd in een ondernemende dreumes. Tijd om langzaam aan vast wat voorbereidingen voor zijn verjaardag te treffen.

Thema..

Met zijn eerste verjaardag hadden we niet echt een thema, maar wel een Simpsons taart (I know, schandalig). Joshua werd, en wordt nog steeds, helemaal happy van die stomme gele tekenfilm figuren. Ik heb dus echt helemaal niets met de Simpsons, het is echt een vader en zoon ding. Dit jaar kan ik eigenlijk niet anders dan voor het thema muziek kiezen. Joshua is zo ontzettend gek op liedjes zingen, dansen en muziek maken, echt heerlijk. Op Ali-Express ging ik mijzelf weer heerlijk te buiten aan versieringen. Ik vond ontzettend leuke slingers met muzieknoten en zelfs ballonnen in de vorm van muzieknoten. De kleuren zijn zwart/wit en ik vul dit zelf aan met zilver.

Taart..

Zonder taart geen verjaardag toch? Ik ben gaan zoeken naar een taart in de vorm van een muzieknoot, maar die heb ik nog niet kunnen vinden. Vorig jaar hebben we dus die fantastische Simpsons taart laten maken, misschien doen we dat nu ook wel. Dat bekijk ik nog even.

Hoewel ik erg voorzichtig ben met suiker, vind ik dat Joshua op zijn verjaardag best een klein stukje taart mag. Het is natuurlijk wel feest, zeker ook voor hem!

Verder zorg ik voor lekkere hapjes waar ook de kinderen lekker van mee kunnen smullen. Chips en nootjes zal je niet tegenkomen op deze verjaardag maar wel de standaard verjaardagshapjes als kaas en worst (voor de volwassenen). Ik vul het lekker aan met verschillende groentes en fruit.

Cadeautjes..

Misschien wel het belangrijkst. Ik merk aan Joshua dat hij steeds wijzer wordt. De knuffeltjes worden gevoerd en wandelen over de tafel, autootjes rijden over de grond en met blokjes worden torens gebouwd. Wat een verschil met vorig jaar! Joshua krijgt voor zijn verjaardag ik elk geval het Vtech boek; mijn 100 eerste woordjes. Joshua praat nog steeds in losse woordjes. Ik weet zeker dat hij meer kan, maar hij heeft er niet echt zin in. Waarom zou hij, zoals het nu gaat werkt het toch ook? Hij is gek op boekjes, dus ik hoop dat dit boekje hem uit gaat dagen om meer te praten.

Cadeautjes voor Julia..
De meningen zijn hier over verdeeld, maar ik vind, dat als je naar een kinderverjaardag gaat, je ook een kleinigheidje voor het broertje of zusje meeneemt. Nu is Julia natuurlijk nog wel heel klein en zal ze er weinig om geven, toch krijgt zij ook een cadeautje als Joshua jarig is. Een kleinigheidje, een knuffeltje of popje ofzo, het hoeft niet groot of duur te zijn. Gewoon iets om haar erbij te betrekken.

Visite..

Vorig jaar was Joshua ziek op zijn verjaardag, arm ding. Het hele huis zat vol maar hij vond er weinig aan. Hoewel ik denk dat Joshua alle drukte nu fantastisch zou vinden, maken we het iets minder gek dan vorig jaar. Toen hebben we bijvoorbeeld uitnodigingen gestuurd, dat doen we nu niet (straks met Julia haar eerste verjaardag doen we dat uiteraard ook). Het moet gewoon een gezellige dag worden met de mensen Die voor ons en Joshua belangrijk zijn.

Uitdelen bij de gastouder..

Toen Joshua één werd, heb ik een bananenbrood gebakken om uit te delen bij de gastouder. Zo konden alle kindjes, ook de kleintjes en de kindjes van ouders die net als ik voorzichtig zijn met suiker, lekker mee snoepen! Vorig jaar was dit echt een succes! Ik denk dat ik dit jaar spietjes ga maken met komkommer, tomaat en mozzarella. Of dat ik ga voor deze fantastische Elmo plate. Dan vul ik de ogen met mozzarella, in plaats van met yoghurt (knoeiboel). Mozzarella is een veilige kaas voor jonge kinderen omdat er heel weinig zout in zit. Zout is slecht voor de jonge niertjes. Op pinterest vind je veel voorbeelden van traktaties. Toch zie ik daar helaas ook een hoop opties die gezond lijken, maar dat niet echt zijn. De mooiste spiezen met getallen van kaas (veel zout) en worst (ook veel zout) of zelfs stroopwafels of lange vingers (sugar alert!). Toch vind ik het wel heel leuk om inspiratie op te doen, en er zelf iets gezonds van te maken.

Hoe vier(de) jij de tweede verjaardag van je kindje? Let me know!


Reactie plaatsen

Reacties

Alexa
6 jaar geleden

ah wat super jammer dat ie vorig jaar ziek was. Wel leuke ideeen om iets gezonds neer te zetten! hopelijk geniet hij er nu meer van!

Leslie
6 jaar geleden

Hier waren verjaardagen altijd gewoon onder wat familie: wij vieren, mijn mama en stiefvader, mijn broer en mijn grootmoeder. Mijn man heeft geen familie waar hij contact met heeft, dus ja, lekker makkelijk zo.

Nadia
6 jaar geleden

Mijn zoontje is net 3 geworden, wij hadden een buurman en buurman taart, zelf gemaakt door een kennis. Verder niet veel thema dingen ofzo.

Linda
6 jaar geleden

Wat superleuk die Elmo van groente! Die ga ik zeker onthouden!

MC Kleuver
6 jaar geleden

Bij een verjaardag hoort taart! De gezonde hapjes mogen zeker aanwezig zijn, maar de lekkere dingen zijn toch zeker noodzakelijk ;-)

mieke | mieksmind
5 jaar geleden

Ik heb geen kinderen dus ik kan geen antwoord geven op je vraag ;-) lekker gezonde traktatie zie ik wel!

Juliette - Strongbody.nl
5 jaar geleden

Voor mij is het alweer een hele tijd geleden, maar een taart was er altijd bij! Eigenlijk zondigde de kids en onze gasten tijdens de verjaardagen met snoep en slecht eten. Misschien omdat ik de rest van het jaar juist heel bewust bezig was met gezond eten haha!

kiki hasselton
5 jaar geleden

ik kan helaas geen antwoord geven op jou vraag, want ik heb er bewust voor gekozen om geen kinderen te hebben, maar die Elmo plate is echt top! Ik zou dat zelf wel willen opeten nu ;-)

Manuela
5 jaar geleden

Gefeliciteerd!! ❤ de laatste keer dat we elkaar zagen was toen ik bij je op kraamvisite was! Wordt weer eens tijd dus