Family update..

Gepubliceerd op 20 oktober 2018 om 06:00

Inmiddels is Julia al vier maanden oud en ben ik alweer een maand aan het werk. Hoe gaat het nu met ons?

Ik begin maar gelijk bij mezelf. Ik vind het werken best pittig. Ik werk wisselende diensten, vroeg en laat, en ik merk dat de overgang daarin me zwaar valt. Als ik na een late dienst, een vroege dienst heb zie ik mijn kindjes 2 dagen zo goed als niet. Dat komt omdat ik na de late dienst iets later begin en pas na het eten thuis kom. Ik zie Joshua dan maar kort. Julia is veel beneden, dus die zie ik wel wat meer maar voor mijn gevoel alleen voor een paar voedingen, verder slaapt ze tegenwoordig in de avond veel.

Laatst lazen jullie dat ik sinds kort meedeed aan fitte moeders, een bootcamp speciaal voor mama’s. Dit was op woensdag avond van 20:00 tot 21:00 uur. Ik heb besloten om hier toch maar mee te stoppen. Het is me gewoon te laat. Op donderdag moet ik er om 05:00 uur uit om de kindjes op tijd bij de gastouder te brengen. Tegen de tijd dat ik in bed lig is het dan al tegen 23:00 uur. Dan moet ik er ook nog minimaal twee keer uit voor Julia. Ik heb besloten te zoeken naar een sportschool in de buurt waar ze ook kinderopvang hebben zodat ik gewoon lekker op de dag kan sporten, of als Tim thuis is. Dat geeft gewoon meer vrijheid en mogelijkheden.

Zoals je hierboven dus al kon lezen slaapt Julia nog niet door en dat is prima. Joshua sliep ook pas met een maand of 9/10 door. Na de voeding valt Julia gelukkig wel weer direct in slaap. Ikzelf gelukkig ook. Julia drinkt eigenlijk nooit langer dan een minuut of tien, dus wat mij betreft is dat prima vol te houden.

Van de week ben ik met haar bij het consultatiebureau geweest en ze groeit lekker door. Ze is al ruim 64 centimeter! De eerste kleertjes in maat 68 zijn dus ook al gedragen. Wat gaat het toch ontzettend snel! Ik gebruik trouwens een app (Graphico) op mijn telefoon waarbij je de WHO curve kunt bijhouden in plaats van die van het consultatiebureau. Er zit namelijk weldegelijk verschil in. Kindjes die borstvoeding krijgen groeien namelijk “anders”. Volgens het consultatiebureau zit Julia op de +1 lijn, volgens de WHO op de gemiddelde lijn. Belangrijkste is dat Julia een heel pienter, vriendelijk en gezellig meisje is dat zich goed ontwikkeld. Je merkt aan alles dat ze erg graag van alles wil. Ze speelt met haar knuffeltjes en doekjes/dekentjes en nodigt je echt uit tot contact. Met haar grote ogen en stralende lach maakt ze van elke dag een feestje.

Joshua wordt al bijna twee. Wat bizar hoe snel dat gaat! Hij is zo slim, het kleine ventje. Praten doet hij nog steeds met woordjes. Hij maakt nog geen zinnen, of nouja, geen verstaanbare in elk geval. Liedjes daarentegen, die zingt hij wel! Met eigen woordjes of variaties op wat het zijn moet, maar het ritme en de klanken kloppen, super knap toch! Hij kent verschillende dierengeluiden en weet deze te koppelen aan zowel de benaming, als een afbeelding ervan.

Hij is super lief voor zijn kleine zusje en het is ontroerend om te zien hoe hij voor haar zorgt. Als hij nog wat melk of limonade in zijn fles over heeft, probeert hij dat Julia te geven. En als zij haar speentje kwijt is, stopt hij hem terug in haar mondje. Kusjes en aaitjes krijgt ze heel de dag door en kietelen kan hij ook heel goed.

Ik ben zo trots op mijn kleine man. Ik vind het zo knap hoe hij zijn zusje verwelkomt heeft en hoe hij zijn liefde voor haar toont.

Beide kindjes hebben een paar weken geleden hand, mond en voetziekte gehad. Joshua heeft hier ook echt wel last van gehad, Julia gelukkig een stuk minder. Toen de kinderen er vanaf waren, kreeg ik het! Het resulteerde bij mij vooral in pijnlijke plekjes op mijn vingertoppen. Waar de plekjes gezeten hebben is de huid aan het vervellen, ziet er niet zo lekker uit. Bij Joshua zie ik hetzelfde gebeuren. Ik ben allang blij dat we er redelijk snel vanaf waren! Tim is de enige die de dans is ontsprongen.

Met het mooie weer van de afgelopen tijd heeft Tim ook nog wat uurtjes in de tuin doorgebracht en nog wat extra gras gelegd. We moeten reëel blijven en het ziet er voorlopig nier naar uit dat we de tuin helemaal grondig kunnen gaan aanpakken. In elk geval in nu het grootste gedeelte van de planten en bamboe eruit en ligt er gras. Alleen naast het huis moeten we nog aan de slag. Dat is een zorg voor het voorjaar. De eerste must voor de tuin is straks een nieuwe schutting want deze is met spanbanden aan de bomen vastgezet omdat hij op meerdere plekken is omgewaaid van de winter.

Ik ben nu trouwens al een beetje aan het zoeken naar cadeautjes voor de kindjes voor komende sinterklaas en kerst. Er gaat in elk geval een Wobbel komen, maar misschien hebben jullie nog leuke ideeën? Joshua is natuurlijk in januari ook nog jarig dus cadeau inspiratie is meer dan welkom!

Hoe vonden jullie het om na je verlof weer aan het werk te gaan? Let me know!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.