A day in the life of Mama Tassel..

Gepubliceerd op 13 oktober 2018 om 06:00

Sinds ik kinderen heb, is mijn leven flink veranderd. Kleding voor mezelf koop ik amper, ik shop liever voor mijn kinderen. Waar ik het vroeger best eens leuk kon vinden om met make-Up te knutselen, hou ik het nu simpel. Een paar keer per week uitgebreid in bad? Nu hooguit één keer in de week en dan geniet ik er driedubbel van! Vandaag een kijkje in mijn dag, alleen met de kindjes.

Woensdag 10 oktober 2018..
Tim loopt op woensdag altijd stage en begint om half 8. Meestal slaap ik lekker door tot de kindjes wakker worden. Zeker op woensdag aangezien ik er op donderdag om 05:00 uur uit moet om te kindjes klaar te maken in ze om 06:30 bij de gastouder de kunnen brengen. Achterlijk vroeg toch?! Maarja, dat is nu eenmaal zo. Deze woensdag wil ik even met Julia naar het inloopspreekuur bij de huisarts omdat zij haar hoofdje een beetje naar rechts laat hangen. Het inloopspreekuur is elke dag van 08:00 tot 08:30 uur.

07:45 Mijn dag loopt nu al niet zoals ik plande. Na de wekker van 06:45 uur, heb ik Julia gevoed en ben ik weer in slaap gevallen. Ik voed Julia in de nacht en ‘s morgens vroeg altijd liggend. Nu moet ik dus ECHT haasten!

08:10 Dit is een record! Ik zit met twee kinderen, gewassen en aangekleed in de auto opweg naar de huisarts!

08:35 Eindelijk aan de beurt. Is het bij jullie ook altijd zo druk op het inloopspreekuur? Blijkbaar heeft Julia een voorkeurshouding. Ik dacht altijd dat dat betekende dat ze het hoofdje vooral naar één kant draaien, maar blijkbaar is het “knikken” van het nekje dat ook. Volgens de huisarts kan het geen kwaad om even af te wachten tot het volgende bezoek aan het consultatiebureau om het daar verder te bespreken. Hij heeft nog wel even gevoeld of er geen spanning op haar nekje staat en of ze haar hoofdje goed kan beweging en dat is allemaal in orde.

09:25 Zo, thuis! Joshua ligt lekker met een fles mama melk op de bank en Julia neemt ook maar gelijk even een slokje.

09:45 Ik heb even een sinaasappeltje voor Joshua geperst en een boterham gesmeerd. Vandaag heeft hij de Mixed nut butter van Bio Today op zijn broodje (aanrader! Hij vindt het heerlijk en het is zeer laag in suikers!). Ik ben zelf niet zo’n goede ontbijter dus ik neem een groot glas melk en een banaan. Oo en die banaan moet ik natuurlijk delen, Joshua is namelijk gek op banaan en wil ook een paar hapjes.

10:30 Als we dan toch lekker vroeg zijn vandaag, gaan we gelijk maar even boodschapjes doen. Julia ligt al een half uurtje in de kinderwagen. Ze was zo moe. Als ik haar oppak terwijl ze slaapt, wordt ze gelijk wakker. Nu kan ze lekker doorslapen.

10:55 De boodschapjes ook weer in huis. Ik had niet veel nodig, alleen wat te eten voor op mijn werk morgen en brood voor Joshua. In de winkel bedacht ik me dat zijn koekjes op waren en zag in de rozijntjes van de kleine keuken liggen. Deze zijn vrij van Sulfiet (ze zijn niet gezwaveld). Uiteraard zijn ze lekker aan de prijs, maar ik geef liever iets meer uit voor een veiliger product. Of nouja, gezwaveld is niet persee onveilig, maar ik wil graag zo min mogelijk troep in de kleine lijfjes van mijn kindjes.

11:15 Julia is erg hongerig. Ze is vannacht drie keer wakker geweest en nu wil ze weer eten. Zullen het weer regeldagen zijn? Zij trekt zich namelijk niet zo veel aan van de lijstjes waarop staat wanneer die gemiddeld voorkomen. Joshua heeft zijn muziekboek van V-tech gepakt en “samen “ zingen we liedjes. Oftewel, ik zing, en Joshua roept af en toe heel hard; Hi Hi Hi Ha Ha Ha!

11:30 Maar even een lunch klaarmaken voor Joshua en mij. Van de week kocht ik deze spread van Zonnatura voor Joshua. Benieuwd of hij het wat vindt. Bij de boterham krijgt hij een fles limonade. Hij krijgt altijd maar een inimini beetje limonade, net genoeg dat er heel ver weg een klein smaakje aan het water zit. Hij drinkt trouwens de suikervrije limonade van Cool Bear. Zelf neem ik lekker simpel een broodje met kaas. Stiekem vind ik dat toch gewoon het lekkerst.

11:55 Als je alleen vakkundig de korstjes over laat, dan zal het wel gesmaakt hebben toch? Fijn! Eindelijk een hartig broodbeleg dat hij wel eet! Kaas enzo vindt hij ook wel lekker, maar dat eet hij van zijn brood af en dan laat hij het brood liggen 😂. Julia slaapt trouwens alweer. Sommige dagen is ze enorm veel wakker, en soms slaapt ze heel veel. Zoals vandaag dus blijkbaar. Vet schattig trouwens, sinds een paar dagen wrijft ze in haar oogjes als ze moe is!

12:00 Ik heb nog een paar druiven voor Joshua gesneden. Hij vindt ze zo lekker! Ik snij ze trouwens nog steeds in vieren. Hoewel ik denk dat hij hele druiven wel aan zou kunnen, hij eet namelijk echt heel goed. Kauwt goed en verslikt zich echt nooit. Toch ben ik als de dood dat er wat gebeurd dus vandaar dat ik braaf blijf snijden. Hij is trouwens vet druk net zijn vormen doos (of hoe heet zo’n ding waar je vormpjes in de juiste gaten moet stoppen). De cirkel weet hij al te vinden! Met de rest help ik hem.

12:10 Ahh, ik zag Joshua zojuist zijn knuffel druifjes voeren! Dat heb ik hem nog niet eerder zien doen, wat wordt hij toch snel groot!

12:35 Ik heb Joshua op bed gelegd en gelijk maar even een was in de machine gegooid. Normaal ben ik iets meer van het scheiden maar met een kleurdoekje gaat het eigenlijk altijd goed. Normaal ruim ik Joshua zijn speelgoed op als hij ‘s avonds naar bed gaat, anders blijf ik bezig. Soms maakt hij er echter ZO’N enorme zooi van dat je niet meer normaal kunt lopen, zoals nu dus. Dus dan ruim ik uiteraard wel even op.

12:45 Ik dacht, als Julia toch slaapt, ga ik even de was van de kindjes vouwen die nog op het wasrek hangt. Julia vond dat toch niet zo’n goed idee denk ik, dus die is weer lekker wakker en nu liggen we samen op de grond, op onze buik met een knuffeltje te spelen!

13:00 Ik probeer elke dag minimaal twee keer te kolven zodat ik de voorraad in de koelkast vers houdt en zodat Joshua ook mijn melk kan drinken. Het liefst doe ik dat ‘s morgens na de eerste voeding omdat ik dan de meeste melk heb. Anders direct nadat ik Julia gevoed heb elders op de dag. Helaas lukt dat niet altijd. Daarom heb ik nu de kolf er even bij gepakt. Julia ligt nog lekker op de grond. Ze trekt haar beentjes al helemaal omhoog en ze lijkt er vandoor te willen gaan. Ze maakt zich ook echt kwaad! Ik vind dat zo mooi he, die ontwikkelingen. Ik ben benieuwd hoe vlot Julia gaat zijn met dingen als zitten, kruipen en lopen.

13:10 Ik kolf altijd maar 10 minuten. Op mijn werk 15 minuten. Dit is best een nette opbrengst toch, zo tussen de voedingen door? Dit is ruim een voeding voor Julia.

13:30 We liggen weer samen op de grond. Ben maar even gaan googelen naar tips voor kindjes met een voorkeurshouding. Kom tot de ontdekking dat ik dit eigenlijk allemaal al wel doe (draag en voedingshouding wisselen, de box regelmatig herinrichten, kindje vanaf verschillende kanten aanspreken zodat ze met het hoofdje draaien). Julia ligt ook niet persee liever met haar hoofdje naar rechts. Ik lig nu ook links naast haar, en dan ligt zij met haar hoofdje naar links naar mij te kijken. Ik ga straks de osteopaat even mailen. Misschien heeft zij tips tot de volgende afspraak.

13:50 Het is weer etenstijd volgens kleine Julia. Hoe doen jullie kindjes van vier maanden het met voedingen? Julia komt elke nacht nog wel twee keer en op de dag minimaal vijf keer. Ik vind het niet erg, ze is eigenlijk altijd met 10 minuten wel uitgegeten. Soms ligt ze nog even te tutten, maar dat doet ze alleen als ze moe is en dan valt ze lekker bij mij in slaap.

14:00 Zoals nu dus. Normaal drinkt Julia één borst per voeding, nu heb ik natuurlijk net gekolft, dus was het niet genoeg. Ik merk dat ze dan onrustig wordt en steeds los laat. Nu ligt ze nog een beetje te tutten en zie ik haar oogjes al langzaam dicht vallen. Genieten toch, dit!

14:35 Oké, en nu heeeel voorzichtig een slapende Julia in de box leggen want Joshua is wakker. Nu heb ik dus nog steeds de was niet gevouwen. Oeps.

14:37 Oja, ik had ook nog was in de machine zitten. Dat was ik alweer vergeten (zie je, die “after zwangerschapsdementie" is echt verschrikkelijk!). Eerst Joshua maar een banaantje en wat te drinken geven. Dan haal ik zo de was wel naar beneden en hang ik het buiten op, het is namelijk echt heerlijk weer!

15:15 De was hangt, Joshua speelt lekker buiten en Julia slaapt nog. Tijd om de aardappels vast te schillen zo lekker in het zonnetje.

15:40 Aardappeltjes zijn geschild dus nu liggen we lekker met zijn drieën op de grond!

15:45 Tim is weer thuis en is gelijk met Joshua de tuin in gedoken. Zo lagen Julia en ik dus wederom met zijn tweeën op de grond. 


16:05 Jawel, het is weer etenstijd voor kleine Julia. Best raar om er nu ineens zo bewust van te zijn. Normaal voed ik gewoon op verzoek en hou ik niet zo bij hoe vaak ze komt. Ik weet het natuurlijk wel ongeveer. Als ik het nu zo opschrijf denk ik; man wat ben ik blij dat ze met tien minuten weer uitgegeten is. Tim heeft Joshua even meegenomen naar de stort, samen even mannendingen doen.

16:20 Ik heb even de tv aan gezet. Lekker even knuffelen met Julia. Aan de ene kant kan ik niet wachten tot ze groter wordt, ze gaat lopen en spelen. Aan de andere kant wil ik dat ze voor altijd klein blijft. Ik vind het zo ontzettend snel gaan! Ze is alweer bijna vier maanden oud. Ik mis dat inimini baby’tje stiekem best een beetje. Nu hangt ze lekker in mijn armen en probeert continu rechtop te komen door haar hoofdje naar voren te bewegen en haar buikspieren aan te spannen. Ze wil de wereld zien en ontdekken.

16:45 Jeej! De spuitluier kon natuurlijk niet uitblijven vandaag. Julia heeft dat bijna dagelijks. Joshua had dat bijna nooit!

17:05 Nog even een fles drinken een paar druifjes voor Joshua gepakt. Tim en ik hebben nog niet echt honger maar ik vind het altijd wel een fijn idee dat Joshua wel iets kan pakken als hij trek heeft. Julia ligt lekker in de box te draaien. Nu ligt ze ook weer op haar kop in de box. Haha kleine druktemaker.

17:30 Ik ga maar eens starten met koken. Vanavond eten we aardappels met boontjes en een gehaktbal. Veel te Hollands wat mij betreft, maar vooruit.

18:15 We kunnen aan tafel! Het eten was klaar en ik wilde Joshua zijn handjes wassen toen ik zag dat zijn hele broek nat was! Hij had met zijn kont in de waterbak van de katten gezeten😫. Eerst maar even omkleden dan. Juultje ligt trouwens weer lekker te slapen.

19:05 Joshua heeft lekker gegeten, tijd om in bad te gaan. Tim is even voor mij gaan tanken zodat ik dat morgen ochtend niet hoef te doen en Julia ligt nog te slapen. Joshua speelt nog even op zijn drumstel terwijl ik zijn badje klaarmaak.

19:40 Julia is weer wakker en wil gelijk weer even eten. Ze heeft niet zo veel geduld, als Julia wil eten, dan wil ze dat direct! Dat gaat natuurlijk niet altijd, zoals nu dus. Tim heeft intussen de tafel afgeruimd en de vaatwasser ingeruimd, fijn!

20:00 Joshua zijn teennageltjes moeten nodig geknipt worden. Wat een drama is dat! Zijn vingertjes vindt hij nooit erg, maar die teentjes vindt hij verschrikkelijk! Hoe doen jullie dat?

20:30 Joshua ligt op bed. Ik ga snel de tas voor de kindjes inpakken voor morgen bij de gastouder. Scheelt morgen weer tijd. Ik leg ook vast kleertjes enzo voor de kindjes voor morgen ochtend klaar. Ik pak ook gelijk mijn eigen tas voor mijn werk vast in.

21:10 Hoe krijg ik het toch altijd voor elkaar om me te moeten haasten. Ik wil graag om 22:00 uur op bed liggen maar ik moet nog douchen, ik moet Julia nog wassen en voeden en dat ga ik nooit meer redden voor 22:00 uur. Ik ben namelijk verschrikkelijk slecht in snel douchen. Ik snap niet hoe mensen dat doen. En morgen ochtend douchen zou betekenen dat ik nog vroeger op moet. No way!

21:50 Gedouched, tandjes gepoetst, haartjes geföhnd en kleding voor morgen klaargelegd. Nu snel Julia wassen en omkleden en door races naar bed!

21:55 Hebben jullie kindjes ook zo’n hekel aan hun gezichtje wassen? Zowel Joshua als Julia vinden het verschrikkelijk!

22:10 Ik lig lekker met Julia op bed, haar te voeden. Ik vind het fijn om dat liggend te doen, maar begin het nu ook eng te vinden. Julia wordt steeds beweeglijker en draait op haar linker en rechter zij. In haar slaap doet ze dat nog niet, maar dat gaat natuurlijk ook komen. Ik val tijdens de nachtvoedingen vaak in slaap. Omdat ik dat weet zorg ik er uiteraard voor dat zij veilig bij ons in bed kan slapen. Toch wil ik het in slaap vallen gaan voorkomen omdat ik bang ben dat Julia op een nacht gaat draaien en er ongelukken gebeuren. Ik heb dus besloten dat ik in de nachten, rechtop ga voeden. De eerste en laatste voeding hou ik wel lekker liggend, het is namelijk zo fijn!

22:25 Nah, best prima toch? Krap een half uurtje later dan de bedoeling lig ik dan echt in bed. Julia ligt lekker in haar wiegje naast me en slaapt alweer bijna. Nu ik nog. Ik mag van mezelf de wekker morgen iets later zetten, ik heb vanmorgen namelijk bewezen dat ik super snel kan zijn als het moet. Nu was dit alles behalve relaxed, maar ik ga gewoon kijken hoe het gaat als ik de wekker om 05:30 zet. Slaap lekker!

Achteraf gezien was dit best een relaxed dagje. Julia heeft naast dat ze veel gegeten heeft, ook veel geslapen en ook Joshua was erg lief. Sinds kort doe ik op woensdag avond van 20:00 tot 21:00 uur Fit Moms, een bootcamp speciaal voor mama's. Als ik naar deze avond kijk, dan denk ik: Hoe dan!? Maar het is een kwestie van plannen. Ik ben er wel geen ster in, maar ik kan het wel.

De nacht is Julia overigens lekker door gegaan met waar ze mee bezig was. Ze heeft zich vier keer gemeld voor een voeding.

Hoe zien jullie mama dagen eruit? Let me know!


Reactie plaatsen

Reacties

Nicolet
6 jaar geleden

Wat is jullie meisje alweer groot geworden zeg en lang als ik het zo op de foto inschat!!

MamaTassel
6 jaar geleden

Ja, het gaat zo snel! Daar weet jij natuurlijk alles van haha. Ze is inderdaad erg lang, maatje 62 gaat met de meeste broekjes nog net, maar sommige worden echt al wel kort.

Kreanimo
6 jaar geleden

Ik heb geen baby'tjes meer en ik werk halftijd.
Dus het ziet er wat anders uit dan kolven en dutjes! Maar dat was zo een fijne tijd! Geniet er maar lekker van, het is zo voorbij!

Lodi
6 jaar geleden

Leuk om te lezen, hier zijn ze nu 10 &9 en eigenlijk ben ik die tijd die jij beschijnt gewoon een beetje vergeten, niet hoe moe ik altijd was trouwens ;)

nicole orriens
6 jaar geleden

Leuk om zo'n dagje uit je leven te zien. En wat handig dat er een inloopspreekuur is zeg. Dat heeft mijn huisarts helaas niet.

Linda Venrooij
6 jaar geleden

Leuk om zo een kijkje te hebben in jouw dag!

Marleen Hartog
6 jaar geleden

Lijkt me leuk voor jezelf om deze blog later terug te lezen. De dagelijkse gang van zaken in een bepaalde periode vervaagt na een tijdje, en op deze manier heb je het mooi vastgelegd!
Mijn mamadagen zien er met een zoon van 7 inmiddels iets rustiger uit, maar ik herinner me dit soort dagen nog wel van het eerste jaar.

Deborah
6 jaar geleden

Haha wat een drukke dag als je dit zo achter elkaar leest. Mooi om de ontwikkelingen zo ook bij te houden met dit soort dagboeklogjes. Wat ik ook leuk vind is het verschil in je twee kinderen. Wat de een nooit had en de ander nu wel.

Jessica - Foodie Feest
6 jaar geleden

Pfoeh wat een heel ander leven zeg! Geen moment verveling in ieder geval haha.

ingrid
6 jaar geleden

hier zijn ze inmiddels al wat groter en dat heeft zijn voordelen. maar deze tijd van het jaar zijn we allemaal moe en moeilijk uit bed te krijgen

Liset
6 jaar geleden

Wauw, dat is even haasten in de ochtend! Chapeau dat je dat klaar hebt gespeeld!