Cash for kids..

Gepubliceerd op 9 oktober 2018 om 06:00

Kindjes.. Het mooiste ter wereld! Ik vind het een eer om moeder te mogen zijn van mijn twee pracht exemplaren! Maar, kindjes kosten een hoop geld. Vandaag deel ik met jullie hoe wij het financieel aanpakken.

Kerst, sinterklaas en verjaardagen. Dat allemaal bovenop de kosten van luiers, luierdoekjes en kleding. Joshua eet eigenlijk altijd gewoon met ons mee en Julia krijgt borstvoeding dus extra kosten voor eten voor de kindjes hebben wij nauwelijks. Gelukkig, zou ik bijna zeggen want kinderen zijn duur genoeg!

Kleding..

Kleding is een grote kostenpost. Zeker met een zoon en een dochter. Natuurlijk draagt Julia ook kleertjes van Joshua, maar omdat ik voor Joshua vooral echte jongens kleertjes kocht, blijft dat vooral beperkt tot wat broekjes, sokjes en rompers. Daarbij komt ook nog dat ik het gewoon ontzettend leuk vind om te shoppen voor mijn kindjes! Ze hebben dan ook echt meer dan genoeg. Toch koop ik nooit echt hele duren kleding, hoewel ik wel gek ben op merken als bijvoorbeeld Noppies en Tumble ‘n Dry. Merk kleding koop ik eigenlijk alleen in de sale. Julia haar geboorte pakje was van de Noppies collectie van afgelopen zomer. Voor haar eerste verjaardag wilde ik graag hetzelfde setje kopen, dat had ik voor Joshua ook. Het setje voor haar verjaardag kocht ik in de sale en ik betaalde er echt een heel stuk minder voor! Ook Prénatal vind ik erg leuk. Hun eigen merk is redelijk betaalbaar en er zijn vaak genoeg leuke kortingsacties. Verder shop ik graag bij de Primark. De kwaliteit is misschien wat minder maar even eerlijk, hoe lang dragen ze de kleertjes nou? Vooral in het eerste jaar groeien ze als kool.

Luiers en billendoekjes..

De luiers gebruiken wij van de Kruidvat. Daar koop je altijd twee jumbo pakken voor €25,-. Bij Joshua ben ik ooit begonnen met Pampers maar daar kreeg hij luieruitslag van. Daarom zijn we toen overgestapt. We redden het met twee jumbo pakken luiers per kind, per maand. Dat betekend dus dat wij voor €50,- per maand klaar zijn. Ik werd door een vriendin nog getipt over de luiers van het Duitse merk Babylove. Je kunt dat merk krijgen bij drogisterijketen DM (in Duitsland). Daar betaal je voor een pak iets meer dan €10,- en volgens haar zijn deze luiers nog beter dan die van Kruidvat. Ik heb er een paar geprobeerd en ook ik ben tevreden! Als ik binnenkort in Duitsland kon dan zal ik zeker wat pakken meenemen en ze eens echt goed testen.
De luierdoekjes koop ik altijd in de aanbieding. Vaak zijn er acties met grote verpakkingen. Je krijgt dan 50% korting of het tweede pak gratis. Ik sla dan gelijk groot in, het komt namelijk toch wel op.

Verjaardagen..

Wij zetten iedere maand een klein bedrag op een speciale spaarrekening voor de verjaardagen van de kinderen. Op deze manier komen we niet in één keer voor een grote uitgaven te staan en dat kleine beetje per maand merk je niet. Op deze manier kunnen we ook zorgen dat we voor beide kindjes hetzelfde bedrag kunnen uitgeven voor de verjaardag, wel zo eerlijk natuurlijk. Cadeautjes zijn tegenwoordig al duur genoeg, en zeker rond de feestdagen zie je de prijzen omhoog schieten! Vaak zie je dat de prijzen na de feestdag weer dalen en dat dingen dan worden afgeprijsd. Dat is voor mij het moment om inkopen te gaan doen. Daarbij is het sowieso altijd handig om in de gaten te houden of duur speelgoed afgeprijsd worden, kan je zomaar een hoop geld schelen.

Feestdagen..

De feestdagen zijn dure tijden. Nu de kindjes nog zo klein zijn en niet begrijpen wat Sinterklaas of kerst is, voel ik mij niet verplicht om honderden euro’s uit te geven aan cadeautjes. Natuurlijk krijgen ze wat, maar ik hou het wel klein. Volgend jaar zal Joshua denk ik al wat meer gaan snappen van deze feestdagen en dan vind ik het ook wel erg leuk om het wat groter uit te pakken. Nog steeds vind ik het niet nodig om enorm duur speelgoed te kopen. Ik koop liever wat meer betaalbare cadeautjes, dan één of twee dure.

Op dit moment hebben we nog geen spaarrekening voor de feestdagen, maar die gaat er wel komen. Ik krijg mijn eindejaarsuitkering altijd in december en dan zou ik in de duurste tijd van het jaar, op het laatste moment, de cadeautjes voor de kinderen moeten kopen. Dat schiet wat mij betreft niet op. Door een spaarrekening te openen kun je gedoseerd de duurste maand van het jaar alvast een beetje voorfinancieren. Hoe gedurende het hele jaar in de gaten of bepaalde dingen misschien afgeprijsd worden. Op deze manier haal je het meest uit je geld.

Sparen voor later..

Wij kozen ervoor om voor beide kinderen een spaarverzekering af te sluiten bij de Dela. Dit omdat Dela de hoogste rente geeft, namelijk 2,75%. Je kunt hier zelf kiezen hoe lang je de verzekering door last lopen, maar dit moet in elk geval 10 jaar zijn. Groot voordeel vind ik persoonlijk ook dat het geld wordt uitgekeerd aan ons, en niet aan de kinderen. Op deze manier kunnen wij ervoor zorgen dat dit geld ook op de juiste manier besteed wordt. De inleg die je moet doen in minimaal €12,- per jaar, maar je kunt ook, wanneer jij wilt, extra bijstorten. Op deze manier kun je alvast wat opzij zetten voor bijvoorbeeld de studie of het rijbewijs van de kinderen.

Heb jij nog tips en tricks op financieel gebied? Hoe pak jij jet bijvoorbeeld aan met de feestdagen? Let me know!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.