Herfstactiviteiten met een dreumes..

Gepubliceerd op 25 september 2018 om 06:00

De zomer lijkt nu echt op zijn retour. Daar baal ik ontzettend van want ik hou van de zomer! Joshua is gek op buitenspelen en dat kon afgelopen zomer natuurlijk vol op! Ik ging op zoek naar leuke dingen om te doen nu de herfst in aantocht is.

De afgelopen maanden heeft Joshua zich ontwikkeld naar een echt mannetje. Spelen, zingen, dansen of liever nog, alles tegelijk! Wat een verschil met vorig jaar. Hij zei toen een paar woordjes, tijgerde in zijn achteruit en kreeg net zijn tweede tandje. Als ik hier aan terug denk lijkt het zowel eeuwen geleden als gister. Wat wordt mijn kleine vent snel groot! Toen was spelen in de box, op de grond of op schoot prima, inmiddels rent hij het hele huis door en vermaakt hij zich in zijn ballentent, met een voetbal of zijn boekjes. Maar het aller leukst blijft buitenspelen!

Een boswandeling..

Als het weer het enigszins toelaat is natuurlijk niets lekkerder dan naar buiten te gaan. Wij hebben het geluk dat het bos hier echt om de hoek is, dus waarom zouden we daar geen gebruik van maken? Joshua leert op dit moment enorm veel, dat merk je aan alles. Hij gaat je napraten maar is ook zeer geïnteresseerd in alles dat hij op de grond vindt. De blaadjes takjes en bijvoorbeeld eikeltjes en kastanjes (welke hij vast en zeker appels zal noemen) zullen zeker zijn interesse wekken. Mooi moment om te oefenen met spulletjes in een tasje doen, in plaats van eruit halen.

Het zwembad..

Joshua is stapel gek op water! Het is elke keer weer een gevecht om hem uit bad te krijgen want hij kan zich er enorm goed vermaken. Het zwembad is dan ook gegarandeerd een succes! Weer of geen weer, hier is het altijd warm.

Muziekles..

Muziek zit in zijn bloed, zo lijkt. Voor een inimini heeft hij een verbazingwekkend goed gevoel voor ritme. Van mij ouders kreeg Joshua een drumstel en hij is er helemaal gek mee. Op het krukje zittend slaat hij met zijn drumsticks op de trommels en het bekken. Hier in de buurt geven ze een korte cursus (7 lessen) genaamd peuters in muziek. De lessen zijn bedoeld voor kinderen van 1,5 tot 4 jaar. De cursus kost €63,13. Aan de hand van liedjes en dansjes ontdekken de kinderen spelenderwijs ritmiek, maat houden, dynamiek en toonhoogte. Super leuk en leerzaam dus!

Knutselen..

Hoewel Joshua nog niet echt de rust in zijn kont heeft om te gaan zitten en iets te maken, is dit natuurlijk ook iets om spelenderwijs te oefenen. Het knutselen kunnen we bijvoorbeeld leuk combineren met de boswandeling. Een groot vel papier, verf, potloden en alle zelf verzamelde blaadjes zouden natuurlijk kunnen worden samengesmolten in een prachtig kunstwerk.

Indoor speeltuin..

Weer of geen weer, in een indoor speeltuin is het dikke pret. In Hongarije bezochten we er één en heeft zich drie uur helemaal uit kunnen leven. Hij vond het fantastisch! Na die drie uur was hij ook wel helemaal gesloopt, net als wij trouwens..

Scheuren maar..

Oude kranten of tijdschriften die toch de papierbak in gaan? Scheuren maar! Rommel maken is natuurlijk het aller leukste dat er is. En daarna natuurlijk samen opruimen.

Eendjes voeren..

Sinds kort kan Joshua het geluid van een eend nadoen. Hij is enorm gul en deelt zijn eten steevast met de katten, dus waarom niet met de eendjes?

 

Heb jij nog leuke tips? Let me know!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.