After holiday fever..

Gepubliceerd op 18 september 2018 om 06:00

We zijn inmiddels ruim een week terug uit Hongarije. De heenreis en de eerste week waren niet bepaald ontspannen, hoe verliep het verder?

Gelukkig knapte Tim na zes dagen in bed te hebben gelegen weer op en konden we ECHT aan onze vakantie beginnen. Een van de eerste dagen dat we er weer op uit gingen met zijn allen gingen we naar een indoor speeltuin, een soort monkey town. Het was een beetje regenachtig dus dit was het ideale uitje voor die dag! Joshua heeft zich drie uur een slag in de rondte gerend en ook wij waren gesloopt na dit uitje. We waren nog niet eerder naar een indoor speeltuin geweest met Joshua maar het was een enorm succes! Vooral de ballenbak vond hij prachtig.

Ook zwemmen was een ware beleving. Joshua is gek op water en het was dan ook krijsen toen we naar huis gingen. Onvermoeibaar leek hij in het water! Na een halve minuut in de auto sliep hij als een os, klein draakje.

Ook Julia vond het zwemmen heerlijk! Vlak voor de vakantie had ik nog een aqua carrier van ByKay op de kop getikt met een leuke korting en op deze manier kon zij lekker mee het water in. Voor het warme water van het bubbelbad vond ze een succes. Heerlijk hoor, met de kleintjes zwemmen. Niet te lang natuurlijk! We hebben haar twee keer 10 minuutjes meegenomen het water in, tussendoor heeft ze lekker geslapen.

Doordat wij net buiten het seizoen op vakantie gingen en op doordeweekse dagen gingen zwemmen, was het lekker rustig. Ideaal met die kleintjes wat mij betreft.

We hebben ons elke avond lekker laten verwennen in restaurants en ontbeten met heerlijke verse broodjes van de bakker. Het leven in Hongarije is gewoon zo goedkoop, dat je dat makkelijk kunt doen. Je eet bijvoorbeeld met twee personen (hoofd en nagerecht met elk twee drankjes) voor nog heen €25,-. Voor Joshua namen we altijd drinken mee en hij at met ons mee. Groentes en salades zijn in de restaurants ook goed te krijgen. Daarnaast zorgde we dat Joshua op de dag lekker fruit at, en groente uit de tuin (handig hoor, zo’n moestuin!). Ook de buurvrouw kwam regelmatig wat lekkers brengen. Mais van het land en warme appeltaart zonder toegevoegde suikers. We hebben er heerlijk van gesmuld!

Een paar dagen voor we naar huis gingen ben ik begonnen met Joshua daarop voor te bereiden. Elke dag met naar bed gaan vertelde ik hem dat we over een paar dagen onze spulletjes weer zouden inpakken en weer naar huis zouden gaan. Dat hij dan in de auto lekker kon slapen en dat als hij wakker werd, we weer bijna thuis zouden zijn. We besloten om te gaan rijden, als Joshua normaal naar bed zou gaan. Dat hebben we vorig jaar ook gedaan en toen is het ons goed bevallen. We hoopte dat Joshua hier ook beter op zou reageren. Gelukkig bleek dat ook zo te zijn! Na een uurtje is hij in slaap gevallen. Rond 3 uur in de nacht werd hij wakker, maar hij heeft het super goed gedaan! Hij was vrolijk en zat liedjes te zingen. Af en toe viel hij weer even in slaap.

Julia heeft het wederom goed gedaan. Heeft eigenlijk heel de weg geslapen en werd alleen wakker om te eten.

Iedereen die met een kindje tot 75 centimeter groot, met de auto op vakantie gaat, kan ik zo’n reiswieg echt aanraden!

Al met al hebben we dus toch nog wel van onze vakantie kunnen genieten. Toch was is bij thuiskomst nog meer toe aan vakantie dan toen we vertrokken. Vakantie met een dreumes is hard werken! Je loopt er echt heel de dag achteraan.

Het gemak met een baby is dat ze toch wel slapen. Joshua moet echt naar bed. Omdat we alles met de auto moesten doen omdat er in de directe omgeving niets is, ga je maar één keer per dag weg. Je blijft anders op en neer rijden. Dat is wel een beetje jammer. Dat is ook gewoon niet handig met kinderen. Volgend jaar wil ik dus graag doen wat we vorig jaar ook gedaan hebben, een weekje Hongarije, dan door naar Kroatië en dan nog even terug. In Kroatië kunnen we dan kiezen voor een camping waar je alles hebt, in een toeristische omgeving zodat je wat makkelijker even heen en weer loopt. Daarbij vind ik de drukte zelf ook gewoon heel erg leuk. Ik heb al even gekeken en heb al wat leuke opties op het oog die niet al te ver rijden zijn vanaf Hongarije.

Hebben jullie al plannen voor volgend jaar zomer? Let me know!


Reactie plaatsen

Reacties

Gerdi
6 jaar geleden

Gelukkig was de tweede week toch nog fijn! Hier gaan we volgende zomer waarschijnlijk vliegen..waarheen zijn we nog naar opzoek!

Huisvlijt
6 jaar geleden

LOL. Ik vind het het toch niet zo'n heel goed teken dat je na je vakantie nog meer aan vakantie toe was ; )