Bijna weer aan het werk..

Gepubliceerd op 15 september 2018 om 06:00

20 september begin ik weer met werken. Ik ben dan 7 maanden thuis geweest! Dit was natuurlijk niet alleen maar om leuke redenen, maar omdat de zwangerschap het mij onmogelijk maakte om te werken. De afgelopen 13 weken heb ik gelukkig wel heerlijk van mijn gezinnetje kunnen genieten. Tijd om weer te starten!

De gastouder..

Julia is afgelopen donderdag voor het eerst met Joshua mee geweest naar de gastouder. Ik heb Julia altijd meegenomen als ik Joshua daar ging ophalen, dus ze had al een paar keer kennis gemaakt. Geen idee of dat zo werkt met zo’n inimini, maar ik vond het in elk geval een fijn idee.
Onze gastouder is echt een geweldig lief mens! Joshua is stapel gek op haar, haar man en dochtertje. Ik heb hem altijd met een gerust hart afgezet en heb er alle vertrouwen in dat het met Julia ook helemaal goed gaat komen daar. Verschil is wel dat Joshua vanaf 7 maanden naar de gastouder ging. Julia is met haar 3 maandjes dus echt een stuk jonger.
Joshua en Julia gaan elke donderdag naar de gastouder.

Mijn werk..

Op mijn contract staat dat ik 36 uur per week werk, maar door ouderschapsverlof op te nemen hou ik toch voldoende tijd over om voor mijn kindjes te kunnen zorgen. Ik ga op donderdag en vrijdag werken, en om het weekend. Zo werk ik de ene week 2 dagen, en de andere week 4. Door werkdagen van 9 uur te maken kom ik dan uit op 18 en 36 uur. Met mijn betaalde ouderschapsverlof kan ik dit precies één jaar doen. Daarna kijk ik weer verder. Tim is op vrijdag altijd vrij. Af en toe werkt hij een dag in het weekend, maar dat doet hij als ik vrij ben. Op deze manier hebben wij dus maar één dag opvang voor de kinderen nodig.

Dankbaar..

Ik begrijp dat wij in een enorme luxe positie verkeren dat wij het op deze manier kunnen doen en ik ben daar heel dankbaar voor! Wij krijgen de kans om beide voor onze kindjes te kunnen zorgen. Ik vind het heel bijzonder om te zien hoe de band tussen Tim en Joshua is en ik weet dat die band met Julia ook zo zal groeien. Met Joshua hebben we de opvang namelijk ook op deze manier kunnen regelen. Om de week is Tim drie dagen alleen met de kinderen. En op maandag, dinsdag en woensdag ben ik altijd thuis. Zoals gezegd kijken we volgend jaar verder hoe we de opvang gaan regelen. Of dat de kindjes een dagje extra naar de opvang gaan of dat ik mijn contract aanpas en blijf werken zoals ik nu doe. Tegen die tijd moeten we maar een aantal berekeningen gaan maken om te zien wat de financiële consequenties dan zullen zijn.

Dubbel..

Tja.. Dat vind ik echt. Ik ben blij dat ik weer aan het werk ga. Ik vind het heerlijk om mij weer onder volwassenen te begeven en iets toe te voegen aan de maatschappij. Maar ik vind het ook heerlijk om voor mijn kindjes te kunnen zorgen. Ik vind het een voorrecht om de moeder van twee prachtige kindjes te mogen zijn en ik ben als de dood dat ik dingen mis terwijl ik aan het werk ben. Joshua zijn eerste echte zinnetje, Julia die nog ZO veel eerste dingetjes gaat doen. Ik gun Tim die eerste keren natuurlijk ook! Maar man, ik hoop ZO dat ik er ook bij mag zijn!

Kolven..

Van de week kwamen we tot de ontdekking dat Julia geen melk uit de vriezer wil drinken. Dat betekend dus dat ik moet zorgen dat er verse melk voor Julia is en dat ik dus ook moet kolven als ik thuis ben. Geen probleem natuurlijk, ik snap die kleine prinses wel, vers is altijd beter! Maar het betekend wel dat ik dat een beetje moet gaan plannen. Op mijn werk kan ik dan kolven voor de volgende dag, dus dat komt goed. Maar ik moet dit dus ook doen zonder overproductie te krijgen. Op hoop van zegen zullen we maar zeggen.

Ik kijk er naar uit, maar tegelijk zie ik er tegenop. Hoe was jouw eerste werkdag na je bevallingsverlof? Let me know!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.