Magische moedermelk..

Gepubliceerd op 11 september 2018 om 06:00

Moedermelk is natuurlijk als eerst bedoeld om kindjes mee te voeden. Wetenschappelijk onderzoeken heeft echter aangetoond dat moedermelk veel meer is dan alleen voeding voor je kindje!

 

 

Wetenschappelijk onderzoek..

Wetenschappelijk onderzoek heeft namelijk aangetoond dat verschillende stoffen uit de moedermelk beschermen tegen diarree, verschillende virussen en bacteriën kan bestrijden en mogelijk zelfs helpt bij het herstel na een levertransplantatie! Er wordt ook onderzoek gedaan naar een stofje uit moedermelk, dat kankercellen zou doden. Ook zou het geven van borstvoeding, de kans op borstkanker met 25, tot wel 43% verminderen! Hoe bedoel je, wonder spul!

Het dagelijks leven..

Ook in het dagelijks leven is moedermelk een wondermiddel dat je voor veel dingen kunt gebruiken. Helaas is er naar dit “dagelijks gebruik” van moedermelk nog weinig onderzoek gedaan. De onderzoeken die wel gedaan zijn tonen echter aan dat moedermelk een helend effect zou kunnen hebben. Het is in elk geval een veilig “product” dus baat het niet, dan schaad het niet toch?

Muggenbeten..
Smeer een muggenbeet in met moedermelk en de jeuk zal verdwijnen. Deze heb ik niet zelf getest maar ik geloof absoluut dat het zal werken.

Brandnetels..
Van de week kwam Joshua met zijn armpje in de brandnetels terecht. Ik heb zijn armpje direct rijkelijk met mijn melk ingesmeerd, een half uur later nog een keer, en na een uur nogmaals voor de zekerheid. Hoewel zijn armpje flink toegetakeld was, heeft hij er absoluut geen last van gehad!

Verkoudheid..
Bij een verkoudheid kun je melk in het neusje spuiten. Sommige moeders zijn blijkbaar heel handig en sluiten het er zo, uit de borst, in. Ik gebruik een pipetje. Een paar druppels is genoeg en het helpt snel!

Ontstoken oogjes..
Ook deze heb ik (gelukkig) nog niet zelf uitgeprobeerd. Heeft je kindje ontstoken oogjes, dan kun je er wat melk in druppelen. Het werkt namelijk ontstekingsremmend.

Schaafwonden, waterpokken en eczeem..
Door de antibacteriële en helende werking kun je moedermelk ook prima gebruiken voor de behandeling van schaafwondjes, waterpokken en eczeem. Beter dan al die chemische zalfjes toch?

Luieruitslag..
Door de antibacteriële werking van moedermelk kun je het ook goed gebruiken om luieruitslag mee te lijf te gaan!

Rimpels..
Het Laurinezuur in moedermelk zou goed werken tegen puistjes en rimpels! Maak je gezicht schoon en smeer daarna met een wattenschijfje je gezicht in met melk. Laat het goed opdrogen en was je gezicht daarna weer schoon met lauw water. Goedkopere gezichtscrème is er niet!

In het badje..

Moedermelk het het badje van je kindje gieten zorgt voor een fluweel zacht huidje. Door de antibacteriële werking verzorgt het ook echt! Hoe mooi is het dat je de huid van je kindje optimaal kunt verzorgen met een ultra natuurlijk “product” als jouw melk. Natuurlijker en veiliger wordt het echt niet. Zeep (ook die preciaal voor baby’s gemaakt is, zeker ook Zwitsal) heeft allerlei toevoegingen die het tere huidje van je baby alleen maar beschadigen.


Pas op met spruw..
Mocht je het vermoeden hebben dat jij en je kindje last van spruw hebben, kijk dan uit met wat je met jouw melk doet. Spruw is een schimmelinfectie die wordt veroorzaakt door de candida albicans. Dit wil je natuurlijk niet in ontstoken ogen of op kapotte billetjes smeren!

Je kunt met moedermelk nog zoveel meer. Je kunt er namelijk mee koken (als Julia oud genoeg is om te gaan eten, daarover meer) of er moedermelk crème mee maken. Daar zijn verschillende "recepten" voor. Binnenkort ga ik dat eens uitproberen en deel ik mijn bevindingen hierover met jullie!

Waar gebruik jij moedermelk allemaal voor? Let me know!


Reactie plaatsen

Reacties

Jessica
6 jaar geleden

Wat een leuke blog! Ik adviseer borstvoedende mama’s met een kindje met een ontstoken oogje (kom ik echt vaak tegen bij newbornshoots) ook altijd om een beetje melk in t oogje te proberen! Ook ken ik een doula die zeep maakt van jouw moedermelk! Hoe heerlijk is dat! Liefs x

Mama Tassel
6 jaar geleden

Bijzonder dat het werkt he!

Riek Muijen
6 jaar geleden

Mooie blog.

Deborah
6 jaar geleden

Dat moedermelk goed voor de algehele weerstand is en het geven van borstvoeding de kans op borstkanker verkleind, wist ik. Maar dat je er nog zoveel meer mee kunt heb ik nooit geweten. Het lichaam is een magisch iets.

Lodi
6 jaar geleden

Kijk nou toch eens wat een goede punten er nog meer aan moedermelk zitten, een aantal wist ik wel, maar sommige zijn ook nieuw.

https://lodiblogt.nl

Alexa
6 jaar geleden

ah wat grappig, dat wist ik helemaal niet. Goed voor meer dingen dus!

Laura
6 jaar geleden

Ik moet zeggen dat ik er veel wist, maar er zaten er toch nog een paar bij die ik nog niet wist!

mieke | mieksmind
6 jaar geleden

Ik heb geen kinderen dus ook geen moedermelk te geven haha,

charlotte swart
6 jaar geleden

Vooral bij ontstoken oogjes vind ik het wonderbaarlijk goed helpen.

MC Kleuver
6 jaar geleden

Ergens kan ik mij wel indenken dat moedermelk voor zoveel dingen te gebruiken is. Eigenlijk voor alle gevallen die je noemt. Toch denk ik dat niet alle vrouwen moedermelk meteen zouden gebruiken.

Irma ten Napel
6 jaar geleden

Wat een goede tips allemaal zeg, wat je allemaal wel niet met moedermelk kan!

Linda
6 jaar geleden

Wat leuk om te lezen. Ik had geen idee dat het zo veelzijdig was!