Grote broer..

Gepubliceerd op 4 september 2018 om 06:00

Stapel gek en dol verliefd is hij op zijn kleine zusje! Mijn lieve, grote, kleine man is de beste grote broer die Julia zich kan wensen!

De eerste dagen..

Moest Joshua niet zoveel van zijn zusje weten. Hij was gek op mijn grote buik, die kreeg de hele dag vele kusjes en knuffeltjes (en soms een flinke pets), maar het kleine meisje dat uit die grote buik was gekomen, daar moest hij even aan wennen. Ik had helemaal in mijn hoofd hoe de eerste ontmoeting zou verlopen. Joshua zou zijn zusje zien, haar direct aaien en kusjes geven, het zou precies gaan zoals in de film. Niet dus. Joshua keek eens naar het kleine meisje in mijn armen en liet zich vervolgens op bed vallen. Geen kusjes, geen knuffeltjes, niets.

Het duurde een aantal dagen voor Joshua een beetje interesse in Julia kreeg. Na 8 dagen was daar eindelijk het eerste kusje! Heel voorzichtig op haar hoofdje. Zo lief! En vanaf dat eerste kusje heeft hij de smaak te pakken.

The purest form of love..

Joshua is een heel zacht jongetje. Hij laat absoluut van zich horen als hij het ergens niet mee eens is en hij geeft zich niet zomaar gewonnen, maar hij is stapel op andere kindjes. Hij wil alles met ze delen, ze krijgen kusjes een aaitjes en hij begint vriendelijk tegen ze te kletsen. Zo is het met zijn zusje ook.

Als Julia huilt, gaat hij direct bij haar kijken. Als ze in de box ligt, dan probeert hij ook in de box te klimmen. Is hij ergens mee aan het spelen, maar is het tijd voor een ander speeltje, dan gooit hij zijn eerste speeltje in de box, voor Julia. Ligt Julia op de bank, of bij een van ons op schoot, dan kruipt hij erbij. Hij is ZO ontzettend lief voor haar, dat we hem daar ook een beetje in moeten remmen.

Joshua..

*je kan niet op je zusje zitten!
*bah! Lik maar niet aan Julia haar neus!
*zachtjes met Julia!
*Julia lust nog geen koekjes!
*je kunt Julia niet met een hark bewerken!
*genoeg geknuffeld, nu wil Julia weer adem halen.
*dat speentje moet in haar mondje! Niet in haar neus/oor/oog!

Zomaar een paar uitspraken die hier regelmatig door de kamer vliegen (ja, ook die van die hark!). Als we Joshua zijn gang zouden laten gaan, zou hij heel de dag bovenop zijn zusje liggen om haar kusjes en knuffels te kunnen geven. Super schattig natuurlijk, en het levert fantastische foto’s en filmpjes op, maar Julia heeft ook haar rust nodig. We proberen er natuurlijk ook voor te zorgen dat ze die krijgt en daarom proberen wij Joshua zijn enthousiasme soms even op iets anders te richten. Toch vinden we het ook heel belangrijk dat Joshua de kans krijgt zijn liefde en enthousiasme aan Julia te tonen. Dit gebeurd, uiteraard, altijd onder toezicht.

Julia is fan..

Als Joshua zich weer staat uit te sloven voor haar wipstoel of haar weer eens komt bedolven onder de kusjes, dan straalt ze. Ze lacht van oor tot oor! Julia volgt Joshua ook heel bewust. Ze lijkt hem ook echt te zoeken. Prachtig om te zien hoe zo’n klein meisje zo enthousiast wordt van haar grote broer.

Lieve Joshua..

Wat ben je toch een schatje en wat ben ik trost op jou! Ik ben zo trots dat jij zo’n lieve grote broer voor Julia bent. Jij bent de liefste grote broer die zij zich kan wensen. Ik hoop met heel mijn hart, dat de band die ik nu tussen jullie zie groeien, alleen maar sterker en hechter zal worden. Dat je altijd zo lief en zorgzaam voor je kleine zusje zult blijven en dat je haar nog heel veel kusjes, knuffeltjes en aaitjes zult geven.

Hebben jullie ook meerdere kindjes en hoe was de eerste ontmoeting? Hoe heeft die band zich verder ontwikkeld? Let me know!


Reactie plaatsen

Reacties

nicole orriens
6 jaar geleden

Wat heerlijk zo'n grote broer! Als kind had ik ook altijd een grote broer gewild, maar we waren met drie meisjes thuis. En ik was zelf de oudste.

MamaTassel
6 jaar geleden

Herkenbaar! Ik wilde ook altijd een broer! Of broertje ;). Zeker als ik dit nu zo zie denk ik, wat een rijkdom! Wat een geschenk!