Holiday Fever..

Gepubliceerd op 28 augustus 2018 om 06:00

Inmiddels zijn we al even op onze vakantiebestemming. De reis hierheen en de eerste dagen waren pittig maar gelukkig begint iedereen een beetje te landen.

De reis..
Op woensdag middag om 16:15 uur reden wij onze vakantiebestemming tegemoet. Met ingepakte auto haalde we Joshua bij de gastouder op zodat we direct door konden rijden. Super fijn dat hij daar die dag terecht kon zodat we de laatste spullen konden pakken en het huis schoon konden maken voor vertrek! Eenmaal onderweg had Joshua al snel door dat er een iPad voor hem om mijn stoel hing. Die moest dus aan. Krap 20 minuten onderweg ging het al mis. Joshua spuugde zich helemaal onder en ook zijn autostoel zat onder het spuug. Dat betekende dus onze eerste stop. Na wat poetsen en omkleden besloten we toch om door te rijden in plaats van om te keren naar huis. We pakte wat hydrofiel doeken en handdoeken en bekleden de stoel daarmee zodat Joshua schoon en droog kon zitten (Zie je nou, die hydrofiel doeken komen altijd van pas!).

De nacht was ook al geen succes. Waar Joshua normaal heerlijk kan slapen in de auto, kon hij de slaap nu niet vatten. Rond 01:00 zijn we gestopt (tussendoor natuurlijk ook een aantal keer) omdat Julia moest eten en Joshua raakte helemaal overstuur. We hebben ruim drie kwartier met hem over de parkeerplaats heen en weer gelopen voor hij weer een beetje rustig werd. Maarja, wat kan je doen? We stonden daar op een parkeerplaats naast de snelweg dus hij moest echt de auto weer in. We besloten hem een kinderaspirine te geven (ik weet het, loedermoeder, maar ik had ook niets anders bij me wat ik hem kon geven) in de hoop dat dat hem zou helpen te kalmeren. Eenmaal terug in de auto viel hij met zijn knuffel en een slaapmuziekje in slaap. Helaas bleef hij ook in zijn slaap erg onrustig en heb ik de halve nacht achterstevoren in de auto gezeten om zijn handje vast te houden en het muziekje draaiende te houden zodat Joshua kon slapen. Omdat Julia in een reiswiegje lag, welke twee zitplaatsen in beslag neemt, kon ik ook niet bij Joshua achterin gaan zitten.

We hebben de nacht doorgereden en zijn om 06:00 uur weer gestopt omdat Julia weer moest eten. Joshua werd ook wakker en we hebben hem even laten uitrazen buiten de auto. Ook nog even voorin bij papa op schoot om op alle knopjes te drukken en lekker even wat eten en drinken. Terug in de auto heeft hij rustig nog wat naar buiten gekeken en uiteindelijk viel hij weer in slaap. Vlak voor we aankwamen op onze bestemming spuugde Joshua nog een keer. We hoefde nog maar een kwartiertje te rijden dus we besloten (ik weet het, weer een loedermoeder actie) om door te rijden om te voorkomen dat het een drama zou worden om Joshua weer terug in de auto te krijgen. Recht voor het huis spuugde hij weer. Het arme kind!

Julia hebben we trouwens de hele reis niet gehoord, die lag prins(es) heerlijk in haar reiswiegje!

Aangekomen op onze vakantiebestemming..
Eenmaal aangekomen heb ik Joshua eerst buiten helemaal uitgekleed en hem daarna onder de douche gezet. Het arme kind zat werkelijk he-le-maal onder. Tim heeft gelijk Joshua zijn bedje tevoorschijn gehaald en opgezet zodat hij even rustig kon slapen. Hij viel ook echt direct in een diepe slaap en we hebben hem de eerste vier uur niet meer gehoord.

Tim had op de dag van vertrek nog een paar uur geslapen, ik was echter al vanaf de vorige dag 07:00 uur wakker, dus ik ben samen met Julia ook even gaan slapen. Intussen heeft Tim de auto uitgepakt, de held!

Eenmaal weer wakker begon de schoonmaak klus. Ik had geen gebruiksaanwijzing van de autostoel meegenomen. Wat een gedoe! Het is een nieuwe stoel (de Maxi Cosi Titan Pro) dus ik kon ook geen gebruiksaanwijzing op internet vinden. Ik besloot Maxi Cosi te bellen, maar mijn telefoon weigerde en die van Tim ook. Uiteindelijk heb ik mijn vader gebeld en heb ik hem gevraagd of hij contact op kon nemen met Maxi Cosi omdat dat ons vanuit hier niet lukte. Intussen had ik ook via de Facebook pagina van Maxi Cosi al gevraagd of zij mij aan een gebruiksaanwijzing konden helpen en daar kwam gelukkig snel reactie op (Toch bedankt voor de moeite pap!). Uiteindelijk kon ik dus, met gebruiksaanwijzing, aan de slag en bleek het gelukkig vrij simpel om de bekleding te verwijderen.

Gelukkig staat hier een wasmachine dus alle vieze spullen konden direct de was in en kwamen er heerlijk, naar babyreus, ruikend weer uit!


De eerste dagen..
Julia besloot om direct na aankomst maar eens lekker te gaan regelen dus de eerste 4 dagen was ik alleen maar druk met voeden en troosten. Iedere 1 a 2 uur wilde ze eten. Door de ervaring met Joshua besloot ik er maar gewoon aan toe te geven en heb ik het grootste gedeelte van die dagen met haar op bed doorgebracht. Heerlijk begin van de vakantie, not! Maar vooruit, het is weer voorbij en ze is weer vrolijk!

Joshua heeft direct zijn ritme omgegooid en gaat hier lekker op tijd, rond 20:00 uur, naar bed. Dat betekend ook dat hij op tijd weer wakker is, zo rond 09:00 uur. Op de dag slaapt hij nog twee uurtjes, maar van de week heeft hij in de middag ook nog een uurtje geslapen. De hele reis heeft behoorlijk impact op hem gehad.

Toen Joshua en Julia een beetje bijgekomen waren, werd Tim ziek. Het begin van onze vakantie was dus alles behalve vlekkeloos, en dat terwijl we ZO aan vakantie toe waren.

De eerste dagen hebben we het dus heeeeel rustig aan gedaan. Of beter gezegd, zijn we amper het huis uit geweest.

En nu..
Nu gaan we hopelijk langzaam aan de leuke dingen plannen! Een dagje naar het zwembad in het stadje verderop, maar ook een dagje dierentuin, het aqua park EN het Balaton meer. In de tuin hebben we een matras, in de schaduw, op de grond gelegd waar we lekker met Julia kunnen kroelen en voor Joshua staat het zwembadje klaar. De tsietsa’s (poesjes in dit geval) van de buren komen regelmatig even buurten en dat vindt Joshua natuurlijk geweldig.

De terugreis..
We zijn er nog niet helemaal over uit hoe we de terugreis gaan aanpakken. Ik ga hier in elk geval op zoek naar een armbandje tegen wagenziekte en we gaan van de week even kijken of het een optie is om Julia haar reiswiegje toch in de Maxi Cosi stand te zetten zodat ik ook achterin kan zitten. Verder denk ik dat we deze keer een overnachting plannen zodat we ook allemaal een normale nachtrust hebben.

Wordt vervolgt!

Zijn jullie weleens met kleine kindjes met de auto op vakantie gegaan en hebben jullie ervaring met wagenziekte? Let me know!


Reactie plaatsen

Reacties

nicole orriens
6 jaar geleden

Bijzonder dat jullie vakantie nu net begint. Hier begint iedereen weer naar school te gaan.

Fijne vakantie gewenst!

MamaTassel
6 jaar geleden

Het grote voordeel van kleine kindjes! Die hoeven de eerst komende jaren nog niet naar school, dan nemen wij het ervan in het na-seizoen.

Myrthe
6 jaar geleden

Klinkt echt als drama tot nu :(
Hoop dat jullie ook nog ff tot rust komen , wij hebben met onze kids alleen vliegvakanties gehad en een weekje ineen blokhut 2 jaar geleden met onze newborn toen ( de reis van1 uur was al drama). Dus toen Heb ik besloten dat we of gaan vliegen of dicht bij , ver weg met de auto komt later wel weer.
Fijne vakantie nog !!!

MamaTassel
6 jaar geleden

Gelukkig is Tim weer beter en heeft Juul weer een wat makkelijker ritme aangenomen! We kunnen nu dus eindelijk de leuke dingen gaan doen die je hoort te doen op vakantie;).

Wat mij stiekem een beetje verbaasde, is dst Julia de reis zo super heeft doorstaan terwijl zij niet zo’n fan van autorijden is. Of in elk geval de Maxi Cosi niet zo’n succes vindt. De reiswieg is dus echt een uitkomt. Joshua is daarentegen altijd gek op autorijden maar was nu dus ziek. Arm ding :(