Inpakken voor de vakantie

Gepubliceerd op 14 augustus 2018 om 06:00

Eerder lazen jullie al dat wij lekker op vakantie gaan met zijn vieren. We zijn hier echt ZO aan toe! We gaan naar het huis van mijn schoonouders in Hongarije en gaan eens lekker drie weken genieten van de rust en elkaar! We gaan met de auto die kant op, maar wat gaat er allemaal mee voor de kindjes?

Reiswieg..

Vorig jaar gingen we ook met de auto naar Hongarije en Kroatië. Joshua was toen 6 maanden oud. Kleintjes mogen, zoals volgens mij algemeen bekend, niet te lang in de Maxi Cosi zitten. Maximaal twee uur achter elkaar wordt gezegd. Ik vind dit persoonlijk al erg lang. Ik gebruik de Maxi Cosi eigenlijk ook alleen als autostoel, dus niet op de wandelwagen.

Voor Joshua huurde wij vorig jaar een reiswieg en dat is enorm goed bevallen! De reiswieg van het merk Jane Matrix, is een autostoel die helemaal plat kan, zodat je kindje kan slapen. Vorig jaar hebben we ‘s nachts gereden en heeft Joshua praktisch de hele weg geslapen. Zo had hij, volgend ons, het minst last van de reis.

Julia is natuurlijk nog een stuk jonger dan Joshua vorig jaar. We hebben er nu voor gekozen zelf een reiswieg te kopen. Kindjes kunnen tot 75 centimeter liggend in de reiswieg worden vervoerd, en tot 13 kilo zittend. Wij vinden het ook nog wel eens leuk om een dagje weg te gaan met de auto en met de reiswieg kunnen we dit dus net iets makkelijker doen.

 

Nu zullen we zo rond het eind van de middag vertrekken, ergers stoppen om te eten, daarna nog een keer voor de laatste voedingen en schone luiers en daarna rijden we de nacht door terwijl de kindjes (hopelijk) slapen. We zullen dan vroeg in de ochtend aankomen op onze bestemming.

 

De Tablet..
Voor in de auto, zodat Joshua onderweg een filmpje kan kijken. Natuurlijk zorg ik ook voor ander vermaak, maar Finding Nemo is natuurlijk wel heel erg leuk!

 

Twee campingbedjes..

Toen Joshua geboren werd, kochten we een campingbedje met een verhoger en een aankleedblad. Dat bedje kunnen we nu voor Julia gebruiken. We kochten daarom een extra campingbed zonder verhoger en dergelijk voor Joshua.

 

De Joolz wandelwagen en de buggy..

Om wat ruimte in de auto te besparen hebben we ervoor gekozen om de Joolz en een buggy mee te nemen om vakantie. Met de duo-wagen is de kofferbak ook direct vol en er moet natuurlijk nog veel meer mee! De Joolz neemt een stuk minder ruimte in en de buggy kan gewoon op de grond voor de achterbank, daar heeft niemand er last van. We zullen alle uitjes toch met zijn vieren doen, of misschien een keer één op één met één van de kindjes, dus dat gaat dan prima, ook zonder de duo-wagen.

 

Luiers en dergelijk..

Ik neem voor beide kindjes één pak luiers mee. De rest, zoals ook zwemluiers, kopen we daar wel. Scheelt weer ruimte in de auto. Verder neem ik vier pakjes luierdoekjes, en voor beide kindjes een potje Sudo-crem mee. Voorgaande jaren heb ik al mogen zien dat de paden met baby artikelen in Hongarije, vele malen beter gevuld zijn dan bij de grote supermarkten hier in Nederland.

 

Twee bruine broden..

Ja echt, voor Joshua! Ik vind het belangrijk dat hij goed eet, en daar hoort wat mij betreft goed brood bij. Het brood in Hongarije is prima, maar wit en erg zout. Ik smul ervan maar ik vind het voor Joshua nou niet zo’n geschikte optie. Hij mag best af en toe een korstje als tussendoortje, maar niet als volledige broodmaaltijd. Ik neem trouwens ook twee soorten broodbeleg van de Kleine Keuken mee. Het is daar toch wat lastig etiketten lezen en ik ben er graag zeker van dat hij de juiste dingen binnen krijgt. Ik ga voor de appel/peer stroop en de chocopasta (I know, maar hij vindt het zo lekker!).

 

Voor schone kindjes..

Voor in bad, nouja dat zal een teil, opblaasbadje of gootsteen worden, maar om te wassen dus! Uiteraard een fles Tiny Rituals EN de bodylotion! Mijn kindjes zullen heerlijk ruikend de vakantie doorgaan. Verder voor elk kindje drie grote hydrofiel doeken en drie hydrofiele washandjes. Er staat in het huis een wasmachine dus met drie per kindje moet het goed komen. Om de kinderwasjes te draaien neem ik trouwens wel een fles Babyreus mee (Bol.com heeft een goede actie, 50% korting!). Jullie zullen me wel voor gek verklaren, maar ik hou van die geur! Die geur, en die van Tiny Rituals, zijn onlosmakelijk verbonden met mijn kindjes. Ik ben verslaafd aan die geuren. Ik neem ze dus ook gewoon lekker mee.

Ik neem ook een manicure setje mee. De nagels van mijn kindjes groeien ZO giga hard, dat redden ze niet drie weken zonder te knippen.

 

Kleertjes..

Omdat er dus een wasmachine aanwezig is, neem ik niet teveel mee. Met dit mooie weer loopt Joshua thuis vooral in zijn luier rond, en dat zal daar niet anders zijn. De kleertjes zijn dus vooral voor als we weg gaan. Met deze warmte kies ik dan vaak voor een romper met een korte broek. Staat nog hartstikke stoer ook. Ik neem twee lange broeken voor hem mee voor als het een keer slecht weer zou zijn. Twee omdat ik altijd zorg voor extra kleding in verband met ongelukjes.

Voor Julia geldt hetzelfde. Met dit mooie weer kies ik voor haar als we weg gaan vaak ook voor een romper met een broekje of rokje. Voor meisjes heb je ook van die enorm leuke rompers met een rokje eraan, ideaal! Voor haar moet ik overigens wel zorgen dat ik kleding in zowel maat 56 als in maat 62 bij me heb. Zo groeit zo enorm snel! Aangezien we drie weken weg gaan, zit de kans er zomaar in dat ze bij thuiskomst een maatje gegroeid is.

Verder gaat er voor beide kindjes uiteraard zwemkleding mee! Lekker in de tuin in het zwembadje!

 

Tafelhangstoel..

Wat is dat een ideaal ding! Het is een kinderstoel die je, zoals de naam al zegt, dus aan de tafel kan hangen. Je kunt ze helemaal plat opvouwen en dus altijd overal mee naartoe nemen. Die van ons gaat dus ook lekker mee op vakantie. In het huis staat geen kinderstoel en met dit exemplaar is het ook niet nodig om er één aan te schaffen. Tijdens de vakantie nemen wij hem ook mee als we uit eten gaan. Bijna overal zijn wel kinderstoelen beschikbaar, maar voor het geval dat.

Niet vergeten..

 • Klamboe voor de campingbedjes
 • Vitamine D en K
 • Mijn kolf
 • Een flesje voor Joshua
 • Een flesje voor Julia om te oefenen
 • Zonnebrand en aftersun
 • Een wippertje voor Julia
 • Speelgoed voor Joshua
 • Speelgoed voor Julia
 • Genoeg spuugdoeken/kleine hydrofieldoeken voor Julia
 • De iPad om filmpjes te kijken in de auto voor Joshua
 • Speentjes voor Julia
 • Zwembandjes voor Joshua
 • Een draagdoek

Wat neem jij absoluut mee op vakantie voor je kindjes? Let me know!


Reactie plaatsen

Reacties

Huisvlijt
6 jaar geleden

Billendoekjes vond ik altijd echt een must-have, want die kun je echt voor van alles gebruiken.