First month Favorites..

Gepubliceerd op 15 juli 2018 om 06:00

Julia is alweer één maand oud! Bizar hoe snel de tijd gaat. Vandaag deel ik mijn favorieten uit de eerste maand. Een aantal zullen jullie al kennen, sommige nog niet! Welke spullen waren deze eerste maand echt onmisbaar?

Verzorging..

Luiers..
Ik gebruik de luiers van de Kruidvat. Ik ben echt absoluut geen fan van Pampers. Joshua droog de eerste weken wel Pampertjes maar had al in de kraamweek luieruitslag. Daarbij vind ik het heel erg vervelend en vies dat de luiers van Pampers klam worden aan de buitenkant. Zo naar! dan pak je je kindje op en is het hele broekje klam zonder dat je kindje is doorgelekt.

Voor Julia heb ik dus gelijk luiers van de Kruidvat gekocht en ik heb nog geen luieruitslag gezien! Ook blijven deze gewoon droog en haar kleertjes dus ook.

Daarbij zijn de Kruidvat luiertjes wat smaller. Joshua en Julia zijn beide smalle kindjes dus deze passen veel beter!

Baddertijd..
Rituals!! Oo, ik vind dit zo heerlijk ruiken! Tiny Rituals is een heerlijke, milde verzorginslijn voor je kindje. Tevens is deze lijn hypoallergeen, vrij van parabenen, minerale oliën, sulfaten, PEG en kleurstoffen. Ook steun je de Tiny Miracles foundation door de Tiny Rituals producten te kopen. 

Klamboe..
Wij houden ervan op de deuren en ramen open te hebben voor lekker veel frisse lucht. Helaas resulteert dat ook in vliegen en muggen in huis. Die wil ik natuurlijk zo ver als mogelijk bij Julia vandaan houden. Ik heb dus een klamboe bij de wieg hangen. Ik versierde deze zelf met bloemen en zo staat het nog leuk ook!

 

Hydrofiel doeken..
Zowel de gewone als de XXL. Voor Joshua gebruikte ik de gewone al snel alleen nog maar als bescherming voor het aankleedkussen. Voor Julia gebruik ik ze als spuugdoek. Ze geeft best regelmatig een flinke mond voeding terug en met die kleine spuugdoekjes red ik het precies één voeding. Met de hydrofiel doek kan ik iets langer doen. Ik gebruik ze ook om haar hoofdje op te leggen in de box of kinderwagen zodat deze schoon blijven als ze moet spugen. 

De grote hydrofiel doeken gebruik ik als dekentje tijdens dit warme weer en om Julia mee af te drogen na het badderen.

Kleertjes..

Vestje..
Lastig hoor, zo'n mini kleden met dit mooie weer. Ze kunnen hun temperatuur nog niet zo goed regelen dus dat moet jij doen. Kleding is daar een belangrijk onderdeel van. Ik had verschillende vestjes in huis, maar deze waren eigenlijk net te warm. Ik kocht bij de Zara een super schattige vestje. Hij is wit met een dun blauw streepje. Hij is heel dun en luchtig en staat super leuk op die Jeanslook leggings. Ik ben echt verliefd op dit vestje.

Setje..
Hoe fantastisch is dit setje. Die roesjes, dat kant, de zoete legging. Ook dit setje kocht ik bij de Zara. Ik kwam daar een paar weken geleden voor het eerst op de kinderafdeling. Nooit geweten dat ze zo'n leuke kindercollectie hebben!

Borstvoeding..

Lanke silicone borstkolf..
Dit ding is serieus fantastisch. Geen tijd om te kolven maar sta je wel op knappen? Even snel deze erbij pakken en de ergste druk eraf halen. Omdat hij uit één geheel bestaat is hij super makkelijk af te wassen en klaar voor de volgende ronde. Ook heel fijn te gebruiken als lekschaal waardoor je alvast wat melk kunt sparen. Is spaar voor Joshua en kan hem op deze manier, zonder al te veel moeite, lekker mijn melk geven. Soms pak ik de kolf, soms deze. Kan jij deze kolf ook wel gebruiken? Lees Borstvoeding 2.0 + WIN en WIN deze kolf!

Difrax moedermelk bewaarzakjes..
Heel langzaam kan ik alvast wat melk invriezen. Super fijn om iets achter de hand te hebben. Ik gebruik de bewaarzakjes van Difrax om de melk in in te vriezen. Ik heb ook zakjes van andere merken gebruikt maar helaas heb ik een aantal keer gehad dat een zakje lek bleek, daar gaat je harde werk. Met Difrax heb ik dat nooit gehad.

Speentje..
Ik ben geen fan van speentjes, maar nu is het een uitkomst. Julia heeft een hele grote zuigbehoefte. Hierdoor vraagt ze om veel voedingen. Dat resulteerde erin dat ze teveel voeding kreeg en dus veel moest spugen. Super sneu! Nu bied ik Julia een speentje aan als ik merk dat ze na de voeding onrustig blijft. Het spugen is hierdoor een stuk minder geworden. Ik gebruik een speentje van het merk Suavinex.  Mooi design en Julia pakt hem goed.

Overige..

Babynestje..
Ik weet dat niet iedereen fan is van het babynestje, maar ik denk dat als je deze op een verantwoordelijke manier gebruikt, dit een super handig product is. Met verantwoordelijk bedoel ik dat je het nestje alleen gebruikt onder toezicht en je kindje er bijvoorbeeld niet de nacht in laat slapen. Ik gebruik het nestje in de box als matrasje. Dit ligt net even wat lekkerder dan een boxkleed op een houten plank.

Afleiding voor Joshua..
In de vorm van Baby TV en boekjes met geluidjes. Boekjes vindt hij echt fantastisch, en al helemaal als er ook nog geluid uit komt. Hij komt vaak bij me met een boekje en dan gaan we samen geluidjes luisteren. Ik pak zelf de boekjes erbij als ik Julia ga voeden, zo kan ik hem in de buurt houden en voorkom ik dat ik achter hem aan moet rennen omdat hij op de TV staat te meppen of de keukenkastjes leeg trekt.

Zo zet ik hem ook wel eens in de TripTrap voor de TV zodat hij even Baby TV kan kijken. Het gevaar is dat hij uit zijn stoel probeert te klimmen, maar even kort zodat ik kan voeden gaat meestal wel goed.

Wat vond jij onmisbaar in de eerste weken met je kindje? Let me know!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.