Inked Mommy's

Gepubliceerd op 12 juli 2018 om 06:00

Fantastisch vind ik dit soort foto’s! Moeders met tattoo’s. Toch hebben veel mensen hier een mening over. Maar waarom? Ik heb ook tattoo’s, ben ik daarom een minder goede moeder?

Vooroordelen..

Tattoo’s? Dan ben je vast heel asociaal, of zelfs crimineel! En je krijgt er zeker weten spijt van! Wat nou als je straks 70 en verrimpeld bent? Dan ziet het er toch niet meer uit!
Allemaal onzin als je het mij vraagt. Je kunt veel over mij zeggen, maar asociaal of crimineel ben ik zeker niet! Ik zorg graag voor andere mensen en heb een goede baan bij de overheid.
En spijt als ik 70 en verlept ben? Wie zegt dat ik überhaupt 70 zal worden? En als ik dat wel word, waarom zou ik dan spijt krijgen? Ik heb geleefd en genoten. Heb mijn lijf versiert en verrijkt met verhalen, littekens en tekeningen.

Mijn tattoo’s..

Ik heb er twee. Één in mijn lies, en één op mijn rug. Ik kan ze beide makkelijk bedekken. Eigenlijk vind ik het raar dat ik dit erbij zeg. Want waarom zou ik ze willen bedekken? Ik ben namelijk heel erg trots op mijn tattoo’s. Ik vind ze heel erg mooi en ze vertellen een verhaal. Mijn verhaal.
Mijn eerste tattoo was de tattoo in mijn lies. Het is een hartje. Het staat voor liefde, en dan vooral liefde voor mezelf. Dat heeft niets te maken met dat ik mezelf geweldig vind ofzo. Het is meer een reminder dat ik goed ben zoals ik ben en dat ik van mezelf mag houden. Dat ik trots op mezelf mag zijn. Ik liet deze tattoo zetten toen ik net op mezelf woonde. Ik was toen heel trots, ik reed een nieuwe auto en kon mijn hele huisje in één keer helemaal inrichten met mooie, nieuwe spullen. Ik hoefde nergens op te besparen en kocht wat ik mooi vond. Dat had ik toch maar mooi voor elkaar in mijn ééntje! Het dagelijks leven was duur, en ik moest echt wel opletten met wat ik deed, maar ik heb nooit iemand om geld hoeven vragen en kreeg het zelfs voor elkaar om te sparen voor een vakantie naar Spanje EN een 6 weekse reis naar Australië.
Mijn andere tattoo staat op mijn rug en liet ik tijdens de genoemde vakantie in Spanje zetten. Deze tattoo is een combinatie van verschillende tattoo ideeën die ik had. Bovenin staat een G-sleutel, een muziek noot. Deze staat voor mijn twee katten, Elvis en Madonna (I know, de namen zijn een beetje fout, maar juist daarom zo leuk). Sommige zullen me misschien voor gek verklaren dat ik een tattoo heb ter eren van twee katten, maar weet je, ik was alleen. Zij waren, en zijn, mijn eerste kindjes. Ze hielden me gezelschap en ik ben gewoon dol op ze!
Daar onder staat in het Arabisch de tekst: Ieder einde is het begin van iets nieuws. Mijn levensmotto. Ik geloof hier echt in. Waar een deur sluit, zal een raam open gaan. Het is niet altijd makkelijk om zo naar het leven te kijken maar toch wordt deze spreuk mij steeds bevestigd. Zo raakte ik vrij kort na het overlijden van mijn oma zwanger van Joshua. Zo werd deze spreuk ineens letterlijk, het eind van het leven van oma, werd het begin van het leven van Joshua. Hetzelfde gebeurde na het overlijden van mijn opa, toen raakte ik zwanger van Julia.
De versiering om de tekst en G-sleutel vond ik mooi en passend bij het Arabische schrift. Ik koos overigens voor Arabisch omdat ik dit een mooi en sierlijk schrift vind. Ik wilde daarbij ook niet dat direct voor iedereen leesbaar zou zijn wat er op mijn rug staat. Ik wilde het een beetje mysterieus houden. Daarbij is deze tattoo ook al meerdere malen de start van een leuk gesprek geweest. Mensen zijn toch nieuwsgierig wat er nou precies staat.

Wensen voor de toekomst..

Al heel lang wil ik graag een aandenken aan mijn reis naar Australië maar ik ben er nog niet helemaal uit wat het precies moet worden en waar het moet komen. Ik denk aan een kompas, maar dan niet zo’n standaard maar meer antiek, misschien versiert met bloemen ofzo? 

Veel belangrijker, een eerbetoon aan mijn mooie kindjes. Ik wacht daar bewust nog even mee omdat iets wil dat past bij het kind. Ik wil ook graag een tattoo per kindje. Geen gezamenlijke. Dit heeft vooral te maken met mijn visie op opvoeden, ik vind het namelijk heel belangrijk mijn kindjes te zien als individuen. Misschien dat er ooit iets moois in mij opkomt, dat wel passend zou zijn voor beide, maar mijn voorkeur gaat dus wel uit naar aparte tattoo's.

Ben jij ook een Inked Mommy? Heb jij te maken gehad met vooroordelen? Let me know!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.