Borstvoeding 2.0 + WIN..

Gepubliceerd op 3 juli 2018 om 09:30

Op 14 juni 2018 startte ik mijn tweede borstvoedingsavontuur. Ik schreef eerder een blog over het geven van borstvoeding en wat ik deze keer anders wilde doen. Ik kocht een nieuwe kolf en nog een aantal andere handigheidjes. Ik gun iedereen een fijne en goedlopende borstvoedingsperiode en daarom heb ik ook weer een leuke win-actie voor jullie!

Mijn nieuwe kolf..

Ik kocht voor de bevalling al een nieuwe kolf. Voor Joshua heb ik met de B2B van Difrax gekolft. Super handig omdat je deze in je BH kunt dragen en dus je handen vrij hebt. Door een klein ongelukje met de magnetron welke persongeluk om de oven-stand stond terwijl ik mijn kolfspullen wilde steriliseren (het waren de hormonen, echt waar! Zoiets zou mij anders NOOIT overkomen), eindigde ik uiteindelijk met twee borstkolven en kon ik dus dubbel kolven. Dat scheelde enorm veel tijd.

Al hoewel in prima kolfde met de B2B en eigenlijk altijd genoeg melk had voor Joshua, wilde ik nu toch een wat professionelere kolf, omdat ik ook mijn productie ermee op wilde hogen zodat ik Joshua ook weer met mijn melk kon gaan voeden. Ik had goede verhalen gehoord en gelezen over de Horigen Chicture, een zogenaamde 3D kolf. 3D kolven is de nieuwste techniek op het gebied van borstkolven. De kolf werk met druk, vacuüm en massage en als ik de verhalen moest geloven kolfde de gebruikers meer melk in minder tijd. Dat leek mij het proberen waard.

Waar andere borstkolven behoorlijk prijzig kunnen zijn, is deze kolf verassend betaalbaar voor hetgeen je krijgt. Je betaald €195,- voor een dubbele kolf, welke je per borst helemaal naar jouw kolfwensen in kunt stellen, en ook nog eens als enkele kolf zou kunnen gebruiken.

Ik gebruik de kolf nu bijna twee weken en ik ben er echt heel erg tevreden over! Ik kolf inderdaad meer melk, in minder tijd. Gemiddeld zo'n 150 ml in 10 minuten. De melk die ik nu kolf, geef ik aan Joshua en hij vind het heerlijk. Ik heb nog niet echt een vast ritme gevonden om te kolven dus ik heb nog niet elke dag twee flesjes voor Joshua, maar de afgelopen drie dagen is me dat wel gelukt! Ik kolf nu in de avond voor de volgende ochtend, en in de ochtend voor die avond. Kleine beetjes die ik meer kolf, die vries ik in.

De kolf heeft 9 kolfstanden. Waar ik bij de B2B altijd op de max kolfde, gebruik ik de Horigen slechts op stand 1. Ik vind het een fijn idee om te weten dat ik de kolfkracht nog behoorlijk op kan voeren mocht dit nodig zijn, maar voor nu is stand 1 echt meer dan prima.

De kolf is verder best wel stil, en dat ik fijn! Nu heb ik zelf niet zo'n moeite met het geluid dat een kolf maakt, maar het is wel erg fijn dat je onder het kolven bijvoorbeeld gewoon een gesprek kunt voeren of tv kunt kijken.

Het enige nadeel vind ik dat de kolf niet handsfree is, dat vond ik echt ideaal aan de B2B, maar!! Daar heb ik iets op gevonden!

Mijn Kolf-BH..

Die kolf vasthouden was ik snel zat. Ik wist dat er speciale kolf-BH's zijn waar je de schilden van je kolf mee vast kunt zetten op je borst. Helaas bleken die allemaal behoorlijk prijzig. Ik besloot dus eens op AliExpress te kijken en vond daar de kolf-BH van de foto hierboven. Deze BH sluit je aan de voorkant met een rits. Je kunt dus gewoon je shirt omhoog doen, je voedings-BH of gewone BH naar beneden klappen en deze BH om ritsen. Kolfschilden even goed op hun plaats zetten, kolf aansluiten en klaar is kees! Ideaal omdat je zo dus alsnog handsfree kunt kolven.

Deze BH kun je aan de achterkant verstellen zodat hij goed aansluit en het aller leukste, hij kost slechts €8,96! Ik had hem trouwens met een week al in huis.

De Lanke silicone kolf..

My new best friend! Wat een ideaal ding is dit. Deze kolf/lekschaal zet je vacuüm op je borst en thats it. Ik heb hem de eerste dagen gebruikt om de ergste stuwing mee weg te "kolven", maar je kunt hem ook gebruiken om lek-melk mee op te vangen. Je voed dan je kindje met je ene borst, en plaatst deze kolf op de andere borst zodat je de melk die je tijdens het voeden lekt, opvangt. Op deze manier spaar je al snel wat kostbare ml op welke je alvast kunt invriezen. 

Geen zin of tijd om je kolf erbij te pakken en alles weer af te wassen? Pak deze! Hij bestaat uit 1 geheel, is makkelijk schoon te maken en mag zelfs in de vaatwasser. Even snel de druk eraf halen door met de hand zachtjes mee te kolven en binnen de kortste keren is het flesje vol.

Tijdens het wegkolven van de stuwing had ik op deze manier al snel 60ml te pakken welke ik aan Joshua kon geven. Het enige dat ik daarvoor hoefde te doen is de kolf goed vacuüm op mijn borst zetten en iets druk geven op harde plekken in mijn borst (dat deed ik overigens omdat die me zeer deden, de kolf doet zijn werk echt vanzelf).

Hoe verloopt de borstvoeding tot nu toe..

Super goed! Ik kan echt niet anders zeggen. Julia drinkt goed en dat is te zien aan haar bolle wangetjes. In een week tijd kwam zij 600 gram aan, hoe trots kan een mama zijn. Dit was met Joshua wel anders.

Julia heeft een grote zuigbehoefte en vraagt dus om veel voedingen. Dit gaat niet altijd goed omdat zij dan meer melk binnen krijgt dan haar buikje aankan en dan spuugt ze. Ik ben nu dus een beetje aan het experimenteren met een speentje. Ik bied haar deze aan als ik zeker weet dat zij genoeg gegeten heeft (meerdere voedingen achter elkaar en overgeven) en zij toch onrustig blijft. Tot nu toe werkt dat best prima. Ik ben eigenlijk helemaal geen voorstanden van speentjes, maar een kindje dat steeds moet overgeven is ook niets. Daarbij laat haar gewicht zien dat zij echt voldoende voeding krijgt dus hoef ik niet bang te zijn dat ik voedingssignalen mis. De speen geef ik overigens maar kort, gewoon om even de zuigbehoefte op te botvieren en dan pak ik hem weer af.

Omdat ik nu de bevestiging van de weegschaal heb dat Julia het wat groeien betreft goed doet, durf ik de tijden iets meer los te laten en haar echt helemaal zelf aan te laten geven wanneer zij behoefte heeft aan een voeding. Ik zet in de nacht één wekker 6 uur na de laatste voeding, maar tot nu toe is Julia nog elke keer voor de wekker gekomen. 

Win..

Omdat ik zo ontzettend blij ben met mijn Lanke kolf en ik iedere (voorgenomen) voedende moeder dit gemak gun, geef ik er één weg! Kan jij deze kolf goed gebruiken? Laat mij dan weten waarom juist jij zou moeten winnen. Je mag dat doen onder deze blog, of onder het facebook bericht waarin deze blog wordt aangekondigd. We sparen nog wat volgers, en zodra de Facebookpagina van Mama Tassel 150 volgers heeft bereikt, zal de winnaar worden geloot met namenloten.nl.

Het delen van de blog en het taggen van mama's die ook mee moeten doen mag, en wordt zeer gewaardeerd, maar hoeft niet.


Reactie plaatsen

Reacties

Sophie
6 jaar geleden

Wat fijn dat de borstvoeding zo goed loopt! Sinds eind mei ben ik ook moeder geworden en geef ik nu pas een paar weken borstvoeding. Met het kolven ben ik nog niet heel handig. Met name als ik beide kanten tegelijkertijd probeer te kolven, kom ik eigenlijk handen tekort. Ik denk dat ik ook zo’n kolf BH ga aanschaffen, zeker voor zo’n prijs! De Lanke kolf lijkt me ook ideaal doordat je zo heel makkelijk wat extra ml melk hebt zonder veel extra moeite en zou ik graag willen winnen!

Sanne Manders
6 jaar geleden

Super te lezen dat het voeden goed gaat!
Je hebt me met dit artikel wel heel enthousiast gemaakt over de Lanke kolf.
Ik zou hem heel graag willen winnen. Ik heb mijn zoontje Mats een jaar lang aan de borst gevoed (en vanaf dat ik weer ging werken natuurlijk ook gekolfd). En na dat jaar heb ik nog tot net na zijn tweede verjaardag (vorige maand) gekolfd. Dit omdat hij koemelk niet goed verdraagt en hij alternatieve melkproducten niet lustte. De enige oplossing voor mij was: kolven! De glaasjes melk die hij dan dronk waren moedermelk.
Ik heb in totaal dik 2 jaar gekolfd met de Medala Swing. In die 2 jaar is hij 5 keer kapot gegaan en heb ik ook 5 keer een nieuwe kolf gekregen. Vorige week is hij weer kapot gegaan en helaas is na 2 jaar de garantie verlopen.
In janauri komt ons tweede kindje en natuurlijk ga ik weer borstvoeding geven. Ik wil dit keer dus echt een goede kolf hebben.
Je snapt nu vast wel waarom ik de Lanke kolf graag zou willen winnen! Ik ga heel hard duimen!

Lieke Bredewold
6 jaar geleden

Wauw wat leuk geschreven! Ik zou dit graag willen winnen om ook een mooie ervaring uit mijn borstvoeding/kolf ervaring te halen. Zeker om dit mijn eerste ervaring zal worden. Jouw ervaringen te lezen word ik enthousiast en denk ik dat dit mooie product mij daar goed bij kan helpen!

Myrthe
6 jaar geleden

Gefeliciteerd met Julia !

Wat leuk geschreven en de borst kolf klinkt heel prettig . Ook de tip van de kolfbh ga ik zeker gebruiken.

Ik ben momenteel zwanger van ons 3e kindje en er moet een nieuwe kolf komen , de swing heb ik 5 jaar geleden 2ehands gekocht en na 3 jaar intensief gebruik gaat deze geen 3e kindje redden.
Een dubbele kolf klinkt daarnaast ook ideaal.

Ik gebruikte overigens van doe lekbakjes van avent , maar die heeft een gaatje aan de boven kant en er kon niet veel in opgevangen worde. 🤣 Dus dat ging vaak mis.
Mvg Myrthe

Tamara
6 jaar geleden

Gefeliciteerd met je dochter!

Bij mijn eerste ging de borstvoeding niet zoals gehoopt. Hij huilde veel en bleek na een maand echt te weinig binnen te krijgen. We zijn er toen kunstvoeding naast gaan geven en ik ben extra gaan kolven. Helaas ging de productie steeds verder achteruit en weigerde mijn zoon na 6 maanden de borst. Het was dan ookeen erg hongerig kindje.

Voor onze tweede ben ik nu aan het kijken naar wat ik wil. Sowieso borstvoeding en waarschijnlijk direct al kolven om de melkproductie te verhogen. Een dubbele kolf lijkt mij hierbij praktischer dan de enkele die ik nu heb. Ik zou er dus heel blij van worden om deze kolf te winnen. Hopelijk gaat werken en borstvoeding geven dan ook beter samen en kan ik dit kindje langer zelf voeden.

Natascha
6 jaar geleden

Wat leuk dat jullie allemaal meedoen! Laten we hopen dat we snel de 150 volgers berijken zodat we snel een winnaar hebben! Succes allemaal!

Wendy
6 jaar geleden

Dat klinkt super handig! Wij verwachten ons eerste kindje in oktober. Ik hoop dat het geven van borstvoeding gaat lukken!
Omdat we vanaf week 1 al elke week naar het ziekenhuis moeten oriënteren we ons al op borstkolven omdat ik niet weet of ik dan alweer op de been ben en altijd mee kan. Ik maak graag kans om de kolf te winnen 🍀

Lonneke
6 jaar geleden

Klinkt als een heerlijke kolf en goede tip van die bh. Vorige week is onze 2e zoon geboren. Bij de eerste ging de borstvoeding moeizaam en met kolven heb ik het langer vol kunnen houden. Nu gaat het iets beter, maar heb flinke kloven en het aanleggen gaat bij 1 borst zeer moeizaam. snachts daardoor al wat gekolfd en overdag oefenen we. Fijne tips gehad van de lactatiekundige, maar toch wil het nog niet. Ik heb een swing kolf die helaas niet meer wil opladen en dus alleen gebruikt kan worden mits hij in een stopcontact zit. Hopelijk blijft hij het verder wel doen.

Inge
6 jaar geleden

Dat klinkt super! Ik ben onlangs voor het eerst moeder geworden van een dochter. Ik wilde heel graag borstvoeding geven, maar mijn borstvoeding kwam moeizaam op gang. Daarnaast was het tevens ook frustrerend, omdat de kleine meid haar voeding de eerste paar dagen slecht binnen hield en ze zelf al aan de kleine kant was. Toch ben ik het (met hulp van een top kraamverzorgster) blijven proberen.
Uiteindelijk drinkt ze nu bijna volledig aan de borst en groeit ze. Helaas heeft ze hier niet altijd voldoende aan, waardoor ik haar soms nog moet bij voeden d.m.v. moedermelk of kunstvoeding. Uiteraard hoop ik dat ik haar voldoende voeding kan geven met borstvoeding.
En ik zou graag meer willen kolven in een kortere tijd, want ik denk dat dat nog beter kan. Dus ik kan de kolf heel goed gebruiken!

Eveline
6 jaar geleden

Na 2 intensieve jaren met mijnmedela swing maxi (beide kinderen 1 jaar bv gegeven) is de kolf aardig moe. Nu met een derde kindje op komst lijkt dit me een geweldige kolf. Ook top om de overproductie op te vangen en zo vast melk te sparen.. ik ga duimen!!

Lotte
6 jaar geleden

Alweer bijna 3 maanden ons kleine meisje aan het voeden. Nooit durven dromen dat het zo goed zou gaan. Bij ons zoontje is het mij niet gelukt, mede dankzij het hellp syndroom en spoed keizersnee.

Deze keer toch weer ingeleid maar een veel rustigere bevalling gehad en een mooie start mét borstvoeding. Een goedkope kolf aangeschaft omdat ik niet wist hoelang ik het ging volhouden na erg veel pijn in de kraamweek (lees, met gekrulde tenen voeden) en een borstontsteking achter de rug. Ben dus erg benieuwd naar deze kolf aangezien ik over 3 weken weer moet gaan beginnen met werken...

Mariska Colijn
6 jaar geleden

Wat een leuk geschreven blog weer!
Ik doe graag mee. Half augustus uitgerekend van de eerste. Wil zeker borstvoeding gaan proberen. Een goede Borstkolf zou daarbij mooi kunnen helpen. Nu maar duimen😊😊

Miekske Dingens
6 jaar geleden

Altijd fijn om nieuwe informatie te verwerven <3

kim van de loo
6 jaar geleden

Heel graag. Bij mijn dochter 10 maanden gekolfd maar dat apparaat is helaas gesneuveld. Nu 11 weken zwanger (nog niet iedereen weet het) en wil ik straks weer borstvoeding geven. En dus weer een nieuw kolfapparaat nodig.
:)