Wat neem ik mee voor twee..

Gepubliceerd op 1 juli 2018 om 11:30

Twee kindjes onder de twee, dat betekend dat er een hoop spullen mee moeten als je even de deur uit gaat. Ik kocht een aantal nieuwe items waar ik nu al super enthousiast over ben, en ik vertel je wat we allemaal meenemen als we even weg gaan.

Mountain buggy Duet..

Onze nieuwe kinderwagen. Al tijdens de zwangerschap ging ik op zoek naar een manier om beide kindjes tegelijk te kunnen vervoeren. Joshua loopt goed, maar is echt nog te klein om bijvoorbeeld lopend mee naar de supermarkt te nemen. Ik heb eerst de optie bekeken om een wiegje onder onze Joolz te bevestigen. Naast dat ik dit niet de mooiste optie vind, vind ik dit ook heel erg onpersoonlijk. Het jongste kindje ligt echt een beetje weggestopt. Daarbij bleek ook dat ik helemaal niet meer lekker achter de wagen liep omdat ik continu tegen de wieg aanschopte. Geen optie dus.

Dragen is natuurlijk ook een optie, maar ook Julia wordt straks groter en zwaarder en dan is het toch wel fijn als er ook een andere optie is, buiten het dragen. Daarbij hou ik ervan om opties te hebben en vind ik boodschappen doen met de kinderwagen gewoon erg makkelijk omdat ik dan gelijk mijn spullen kwijt kan en dus niet met tassen hoef te slepen.

Ik kwam toen de Mountain Buggy Duet tegen, een duo wagen welke slechts 63 centimeter breed is. Net zo breed als een enkele wagen dus! Deze kinderwagen heeft de mogelijkheid om een wiegje en een zitje te plaatsen, maar ook twee zitjes is een mogelijkheid. Je kunt de wagen zelfs voor één kindje gebruiken en het wiegje dan ombouwen tot boodschappenmand.

Het wiegje is wel een redelijk smal wiegje waar Julia nu prima in ligt. Ik ben echter wel benieuwd hoe lang zij hier echt comfortabel in kan liggen.

Groot voordeel van deze wagen vind ik, naast dat de wagen dus lekker smal is, dat hij heel licht is en zeer makkelijk in te klappen. Dit is echt een kwestie van het wiegje eraf halen en met één enkele handeling vouw je de wagen in elkaar. De zitjes kun je er gewoon op laten zitten.

De wagen heeft trouwens ook een behoorlijk grote boodschappenmand onder de wagen, super fijn voor de boodschappen dus!

Little Company luiertas..

Eerder liet ik jullie al mijn nieuwe luiertas van Little Company zien. Wat een ideale tas is dit! Doordat hij lekker groot is, kun je hier makkelijk de benodigde spullen voor twee kindjes in kwijt. De luiertas heeft verschillende vakken waar je spullen netjes in op kunt bergen. Zo gebruik ik één vak voor de luiers van Julia, en één voor de luiers van Joshua. Zo kunnen ze niet door de hele tas gaan dwalen. Ook de luierdoekjes en het verschoonmatje zitten in een eigen vakje. Ik kocht nog een extra verschoonmatje zodat beide kindjes een eigen matje hebben, over dit matje straks meer.

De tas kan makkelijk bevestigd worden aan de kinderwagen en is als rugtas te dragen. Daarnaast vind ik de tas ook gewoon erg mooi en stylisch.

Verschoonmatje/etui van AliExpress..

Joshua wordt lang en past eigenlijk niet meer lekker op de verschoonmatjes welke vaak bij de luiertassen geleverd worden. Ik ging voor hem dus op zoek naar iets anders. Ik kwam op AliExpress een super handige mat/etui tegen! Deze mat kun je opvouwen tot een tasje, er zit zelfs een polsbandje aan. Op de mat zit een vakje waar je één of twee luiertjes en een klein pakje luierdoekjes in op kunt bergen. Zo heb je dus alles compleet is een klein "tasje". Daarbij is de mat ook nog eens lekker groot dus Joshua kan hier nog prima op verschoond worden.

Wat zit er in de luiertas..

Mijn beide kindjes drinken goed, gelukkig! Dat betekend helaas dat er ook wel eens een ongelukje gebeurd met de luiers. Joshua lekt best wel eens door, zelf als hij een luier pas twee uurtjes aan heeft. De luier is dan echt helemaal vol! Dit is dus iets om goed in de gaten te houden. Voor hem zorg ik dus dat ik buiten voldoende schone luiers, ook altijd schone kleertjes bij me heb. Verder heb ik altijd wat te eten en drinken bij me voor hem.

Julia is ook een goede drinker, soms een beetje te goed. Ze heeft een behoorlijke zuigbehoefte waardoor ze vaak te veel melk binnen krijgt wat ze vervolgens ook weer uitspuugt. Ook voor haar zorg ik dus voor extra schone kleertjes. Daarnaast heb ik voor haar een grote, en een kleine hydrofiele doek bij me. De grote om, zo nodig, als dekentje te gebruiken en de kleine om te gebruiken als spuugdoek. De kleine spuugdoekjes kunnen welgeteld één voeding mee, dus daar heb ik niets aan.

Verder heb ik altijd potjes Sudocrem bij me. Voor Julia hebben we dat gelukkig nog niet nodig maar ik heb voor beide kindjes een eigen potje uit hygiënisch oogpunt.

En, met dit mooie weer mag zonnebrand natuurlijk niet ontbreken in de luiertas! Ik gebruik de SPF30+ van Drs Leenarts . Deze zonnebrand is zeer geschrikt voor de gevoelige huid en bevat geen parfum, parabenen, wolalcoholen, geurstoffen, nanodeeltjes of Oxybenzon.

Wat zijn volgens jou dingen die je echt bij je moet hebben als je met twee kindjes op pas gaat? Kocht jij bijvoorbeeld ook een duo-wagen en een nieuwe luiertas? Let me know!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.