Mijn Bullet Journal..

Gepubliceerd op 12 juni 2018 om 11:30

Nog zo'n mode woord, de Bullet journal. Creatievelingen kennen deze hype vast al, maar ook deze was nieuw voor mij (onder welke steen heb ik de laatste maanden gelegen).

Ik heb echt totaal niet creatief, maar het idee van de Bullet Journal staat me wel aan. 

Hoe ziet mijn Bullet journal eruit, waar wil ik hem voor gebruiken en hoe creatief ben ik?

Afgelopen donderdag kocht ik mijn Bullet Journal. Ik wilde eigenlijk starten met een leuk ruitjes schrift met harde kaft om te zien of het wel iets voor mij is maar ik kon niet echt iets naar mijn zin vinden. Ik moest dus maar direct voor het eggie beginnen. Ik had me aangemeld op een Facebookpagina over Bullet Journals en had daar al de meest fantastische creaties voorbij zien komen. Nu is het echt totaal niet mijn bedoeling om de Journal te gaan gebruiken zoals vele van hen doen, ik heb er gewoonweg de tijd en het geduld niet voor. Daarbij zou ik alleen maar balen als ik iets creatiefs probeer te doen en het mislukt. Laat mij hem dus maar gewoon gebruiken als agenda en notebook.

Wat is een Bullet Journal..

Een Bullet Journal is een notitieboekje met gestipt papier. Je kunt hem gebruiken als agenda, dagboek en notitieboek en jij bepaald hoe je hem inricht. Wil je je helemaal te buiten gaan aan kleurrijke tekeningen, dat kan! Kies je liever voor een strak design waarin je vooral kiest voor overzicht, ook dat mag. Jij bepaald!

Waarom een Bullet Journal..

Simpel, omdat ik deze zelf in kan delen. Het heeft lang geduurd, maar ook ik ben tegenwoordig over op de digitale agenda. Het is natuurlijk heel handig, altijd bij de hand, en je kunt hem delen met je gezin. Tim en ik delen de digitale agenda en zo is voor ons altijd zichtbaar als er afspraken gemaakt zijn of wie wanneer moet werken.

Toch mis ik in deze digitale agenda de mogelijkheid om iets toe te voegen. Je kunt natuurlijk ook notities maken in je telefoon, maar dat is toch niet zo overzichtelijk als ik zou willen.

Naast mijn werkrooster en afspraken, wil ik de Bullet Journal ook gaan gebruiken om Blog ideeën in op te kunnen schrijven en om bijvoorbeeld mijn kolfopbrengsten bij te kunnen houden. In een gewone agenda heb je vaak wel de mogelijkheid om notities te maken, maar nu kan ik dus helemaal zelf bepalen hoe, wat en waar. 

Wat heb je nodig..

Je kunt direct starten met een echte Bullet Journal, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een schrift. Zo kan je op een goedkope manier kijken of het iets voor je is. Een Bullet Journal heeft zo genoemd Dotted Paper, papier met stipjes dus. Ik heb helaas geen schriften kunnen vinden die dat ook hebben. Je kunt natuurlijk gewoon kiezen voor geruit of gestreept papier.

Ook op Ali Express vind je verschillende Bullet Journals, maar ook kun je er gewoon los papier kopen met stippen. 

Action heeft ook Bullet Journals gehad, en ze schijnen ook weer terug in de winkels te komen! Ik heb ze hier helaas niet gezien maar dat is ook zeker een leuke, en goedkope optie om mee te starten. De Bullet Journal van de Action kost namelijk maar €1,99.

De echte creatievelingen kunnen hun lol op met verf, krijtjes, potloden en stiften. Je kunt je Bullet Journal namelijk helemaal inrichten zoals jij het wilt. Dus met de mooiste tekeningen en kleurtjes. Ik ben daar helemaal niet goed in dus ik hou het simpel. Ik heb een doosje kleurpotloden gekocht, wat stiften en gekleurde fine liners. Ook is iets van een geo driehoek of liniaal wel handig omdat je Bullet Journal bestaat namelijk uit gestipt papier en je dus zelf de lijnen moet maken als je die wilt. Wat mij betreft wel zo handig als je een beetje overzicht wilt creëren.

How to start..

Ook dit is helemaal aan jou! Ik heb ervoor gekozen om te starten met een jaaroverzicht. Daarna ben ik maar gewoon begonnen om de maand juni in te tekenen. Voor juli koos ik ervoor om ook een voorblad en een maandoverzicht te maken. Hier zet ik dan bijvoorbeeld verjaardagen in. Je kunt hier bijvoorbeeld ook maand doelstellingen inzetten en sommige mensen houden ook hun sportactiviteiten of andere dingen bij. Bijvoorbeeld hoeveel water ze drinken of hoeveel stappen ze per dag hebben gezet. The sky is the limit!

Omdat je dus alles zelf kunt bepalen, krijg je op deze manier dus een agenda/notitieboek/dagboek, precies zoals jij wilt.

Voor de mensen die weten hoe verschrikkelijk mijn tekenkunsten zijn, dat zijn ze nog steeds! Alles is netjes overgetrokken!

Inspiratie..

Kom ik weer aan hoor, maar Pinterest kan je goed op weg helpen. Ik maakte ook een bord met leuke ideeën. Ik was vooral op zoek naar ideeën om mijn weekindeling vorm te geven. Die zijn er volop te vinden. Ook vind je verschillende printables. Heel handig als je geen zin hebt om zelf te tekenen.

Ook bestaat er een hele leuke Facebook groep, namelijk Bullet journal - Nederland. In deze groep delen mensen hun ideeën en worden tips uitgewisseld. Je kunt hier dus ook zeker je hart op voor inspiratie.

Zou het iets voor jou zijn, zo'n Bullet Journal? En hoe zou jij hem gebruiken? Let me know!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.