Zwangerschaps update..

Gepubliceerd op 5 juni 2018 om 11:30

Op dit moment ben ik ruim 37 weken zwanger. 37 weken en 4 dagen om precies te zijn. Dat betekend dat de kleine mag komen en dat alles hier klaar moet staan voor haar komst. Hoe gaat het nu met mij en de kleine meid en heb ik het gered om het kamertje op tijd af te krijgen? (Met foto's uiteraard!)

De verloskundige..

Afgelopen vrijdag had ik een afspraak bij de verloskundige voor de liggingsecho. Ook is de kleine op mijn verzoek nog een keer goed nagekeken omdat er op de 20-weken echo 2 softmarkers waren gezien. Daarover kun je meer lezen in mijn blog als zwanger zijn niet alleen maar leuk is.. 

Op de echo was te zien dat de kleine al lekker met haar hoofdje beneden ligt, maar dat ligt ze eigenlijk al sinds de 24e week. Ze is al een aardig stukje ingedaald, maar nog niet volledig. Maar gelukkig wel ver genoeg voor de bevalling.

Haar hoofdomtrek zit precies op de gemiddelde lijn, haar buikje is iets dikker er loopt een weekje voor qua groei en ze heeft lange bovenbenen. Haar gewicht werd geschat op 3 kilo, helemaal prima en lekker gemiddeld dus.

De softmarker in haar hoofdje is weg dus dat is super goed nieuws! Het vlekje op haar hartje lijkt ook zo goed als verdwenen. Heel af en toe leek er nog wel iets zichtbaar op de echo, maar dat was in elk geval niets zorgelijks. Dat is dus allemaal heel erg fijn! Ik hoop dan ook dat ik het nu echt los kan laten en straks gewoon, als ik mijn meisje voor het eerst zie, kan kijken hoe mooi ze is, in plaats van dat ik ga zoeken of ik iets afwijkends aan haar zie.

Verder was mijn bloeddruk goed, en heb ik de volgende afspraak pas in de 39e week.

Hoe voel ik me..

Opzich redelijk. Mijn bekken lijken toch wel wat baad te hebben bij de fysio, maar mijn bovenrug blijft gevoelig. Ik heb nu eigenlijk het meeste last van mijn schaambot. Ken je dat, dat je een tik in je knie hebt? Dat je bij elke stap die je zet die tik hoort? Dat heb ik nu dus in mijn schaambot. Met opstaan en omdraaien in bed is dit ook echt heel erg pijnlijk. Ik moet me dan echt verbijten voor ik kan bewegen. In de nacht word ik ook wakker om me om te draaien en dat kost me echt heel veel moeite. Gelukkig val ik daarna wel weer vlot in slaap.

Verder merk ik ook dat mijn darmen weer behoorlijk van streek beginnen te raken, super vervelend. Ik denk dat dat komt omdat de kleine nu echt alles in de verdrukking brengt.

Ik voel haar trouwens echt door heel mijn buik bewegen. Onder mijn ribben, maar ook laag bij mijn liezen en in mijn zij. Ze is volgens mij heerlijk lenig, deze kleine show danseres. 

Slapen gaat gelukkig nog steeds goed (snel afkloppen). Ik hoef er niet uit om te plassen ofzo en wordt dus alleen wakker om me om te draaien.

Ik ben wel heel erg benieuwd naar de kleine meid en hoop dat ze ons niet te lang laat wachten!

Nesteldrang..

Het kamertje is af! De lamellen en de gordijnen hangen en ik kon dus op tijd aan mijn planning beginnen. Toen ik eenmaal bezig was, vond ik het lastig om te stoppen. Hoewel mijn lijf redelijk meewerkte op dat moment, heb ik daar achteraf wel last van gehad maar dat had ik kunnen weten. Uiteindelijk had ik het kamertje met 36 weken en 2 dagen zwangerschap klaar!

Ik heb jullie in de blog over de kinderkamers al even een kijkje laten nemen in de kamer van de kleine meid, maar nu is het natuurlijk echt af en vind ik het wel heel erg leuk om nog even wat foto's met jullie te delen.

Ook de rest van het huis is redelijk aan kant nu. De kamers in zoverre opgeruimd zodat het in elk geval lijkt alsof hier een super net gezinnetje woont. Ik wil alleen graag de badkamer nog even goed gesopt hebben en de ramen gezeemd, maar ik kan er ook mee leven als dat niet lukt. 

Afgelopen zaterdag heb ik nog braaf 10 hydrofiele doeken staan strijken en in een zak gedaan voor de thuisbevalling. Ook staat het bed inmiddels op klossen en heb ik ook mijn rugsteun en douchekruk binnen! Die zijn wat mij betreft echt onmisbaar bij een thuisbevalling.

De tafeltjes op de foto hieronder zijn van mijn oma geweest en voor mij daarom ook een hele waardevolle toevoeging aan de babykamer. Ze staan echt perfect bij de rest van de meubeltjes en op deze manier heb ik het gevoel dat ik haar, ondanks dat ze dit allemaal niet meer mee mag maken, toch bij ons meisje kan betrekken. Een van de bloemen in de vaas is de laatste bloem die op haar bed heeft gelegen na haar overlijden. Sommige vinden het misschien een naar idee, ik vind het fijn dat ik op deze manier een stukje van oma bij mijn kindje breng.

Hoe vinden jullie de lamp trouwens? Vet gaaf toch!

Borstvoeding..

Ik heb van de week ook een nieuwe kolf gekocht, de Horigen Chicture. Ik had daar hele goede verhalen over gelezen op de facebookpagina van BVN (Borstvoeding Natuurlijk). Ik heb hem al even aangesloten en gekeken of hij het doet en dat is in elk geval het geval! Als ik er echt mee ga kolven zal ik jullie laten hoe hij bevalt.

Ik kocht ook een vacuüm kolf. Die kan ik dan op mijn ene borst zetten, en dan met de andere borst voeden. Zo verlies je dus geen melk en kun je hetgeen je opvangt mooi invriezen!

Ik ben ook begonnen met het anataal kolven. Ik heb  10 spuitjes van 5 ml in huis. Ik vond het een prettig idee om er genoeg te hebben maar ik zie wel hoe veel ik er weet te vullen. Tot nu toe gaat het redelijk, en kolf ik ongeveer een miniliter per kolfbeurt. Alle beetjes helpen!

Hoe heb jij de laatste weken van je zwangerschap beleefd? Was je erg ongeduldig of kon je nog prima wachten tot de 40e week? Let me know!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.