Mag ik even dromen 2.0..

Gepubliceerd op 3 juni 2018 om 11:30

Na jullie te hebben meegenomen de tuin in, kan de badkamer natuurlijk niet achter blijven. De badkamer is nu een hok, dat vol staat met dozen. Het lijkt nog in niets op een badkamer. Dat komt natuurlijk ook omdat wij hem zomaar even bedacht hebben op een plek waar eerst een soort hal tussen de woonkamer en de keuken was. Benieuwd naar de plannen?

Als ik toch het geld en de ruimte had.. Aan een badkamer zoals hierboven zou ik wel kunnen wennen. Helaas is de ruimte, ondanks dat die behoorlijk is, ook weer niet ZO groot. Onze nieuwe badkamer heeft een afmeting van ongeveer 2.75x2.75 meter. Op dit moment zit er nog geen raam in. Dat komt omdat deze ruimte dus eerder een andere functie had. Gelukkig wonen we in een hoekhuis en geeft dat ons de mogelijkheid om wel een raam te plaatsen. Dit is helaas nog wel een dingetje. De kosten voor het uithakken van de muur zodat er überhaupt een raam in kan, zitten al op ongeveer €700,- voor een opening van 1m2. Daar komen het kozijn en raam dus nog bij. Daarbij moet ook gekeken worden of er een vergunning nodig is voor het plaatsen van dit raam, en als dat zo is, zitten ook daar kosten aan verbonden.

Tegels..

De uitstraling van de badkamer willen wij hetzelfde houden als in de beide toiletruimtes. De wand achter het toilet is betegeld met een baksteen mozaïek. Dit willen wij ook graag tegen de achterwand van de badkamer. De overige muren zijn betegeld met wit matte tegels van 30x60 cm en op de vloer liggen grijze, cementlook tegels van 60x60 cm. We hebben hiervoor gekozen omdat het een rustige, maar ook moderne uitstraling heeft. Ik ben nog steeds heel erg blij met de tegels en denk ook echt dat dit heel mooi zal staan in een grotere ruimte, zoals dus straks de badkamer. 

De indeling..

De indeling van de badkamer zal vooral ruimtelijk zijn. Het oppervlakte van bijna 8m2 geeft hier natuurlijk ook de mogelijkheid toe. Omdat we op de eerste verdieping al een toiletruimte hebben, hoeft en dus geen toilet in de badkamer te komen.

De achterste muur willen we dus graag een raam laten maken. Deze muur zal dan betegeld worden met de baksteen mozaïek. tegen deze muur komt het bad.

Links in de hoek komt de douche en rechts een dubbele wastafel.

Inrichting..

Omdat Tim erg lang is, bijna 1.90 meter, is het voor ons wel belangrijk dat we een groot bad kiezen. Eigenlijk zou ik het liefst een duo bad willen. Dan kunnen we straks ook eens lekker samen in bad, maar maakt het ook wat makkelijker om straks lekker met de kindjes te badderen. Dit hoeft wat mij betreft echt niet zo'n ultra luxe jacuzzi te zijn hoor! Ik vind het twee plaatje hier onder wel echt heel erg gaaf! Vooral die trap, al zou ik die wel aan de voorkant willen.  

De douche komt in de linker hoek, achter de deur. Ik wil graag een mooie inloopdouche met zo'n drain in de vloer. Ook wil ik graag een bankje onder de douche. De douche wil ik het liefst zoveel mogelijk wegwerken in het plafond en de muur zodat je niet die lelijke buizen hebt. Ik zou een stortdouche vanuit het plafond heel erg gaaf vinden, maar omdat hier heel veel leidingen en dergelijk door de plafonds lopen vrees ik dat dat niet mogelijk zal zijn.

Ik vind een standaard douchewand niet zo mooi, maar die op de tweede foto vind ik dus wel echt heel erg gaaf!

Tegen de rechter muur komt dan dus een dubbele wastafel. Het is voor mij belangrijk dat hier ook genoeg bergruimte onder zit, zodat ik verder geen kasten in de badkamer hoef te plaatsen en de ruimte dus open kan houden. Ik vind het heel erg mooi als de wastafel van onder open is, maar ik ken mezelf, ik ga dat niet heel lang netjes houden. Om de rustige uitstraling te kunnen waarborgen denk ik dat het handig is om te kiezen voor een gesloten onderkast.

Op de eerste foto hebben ze ook gekozen voor een grote spiegelkast boven de wastafels, nog meer bergruimte dus! Ideaal!

Hoe ziet jouw badkamer eruit? Kies je voor luxe of liever voor functioneel? Let me know!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.