Mag ik even dromen..

Gepubliceerd op 31 mei 2018 om 11:30

Zoals jullie weten zijn wij afgelopen november verhuisd naar onze nieuwe woning. Er is een hoop verbouwd, maar er is zeker nog genoeg te doen! De eerst volgende projecten zijn de tuin en de badkamer op de eerste verdieping. Ik vind het heerlijk om lekker op Pinterest op zoek te gaan naar leuke ideeën voor ons huis. 

Beneden zijn wij inmiddels voorzien van een nieuwe achterpui met openslaande deuren. Bij de oude pui was lekkage geweest en deze was dus echt aan vervanging toe. Wij kozen nu voor een kunststofkozijn met houtlook rabatdelen in een greywash achtige kleur. Ik ben daar echt ZO blij mee! Het zorgt voor zoveel mee licht in huis, maar ook tocht is verleden tijd. Met het mooie weer van de afgelopen tijd staan beide deuren heerlijk open en heb je echt het gevoel alsof je woonkamer en tuin in elkaar overgaan. Helaas is die tuin nogal een doorn in het oog.

De tuin..

Ik vertelde eerder al dat wij een behoorlijk grote tuin hebben. Wij wonen in een hoekhuis, dus onze tuin bestaat uit een achter, zij en voortuin. De oude bewoners hebben ooit ook nog eens een stuk gemeentegrond bijgekocht waardoor de tuin aan de zijkant nog een stuk groter is geworden. Ik totaal is onze tuin ongeveer 285m2, een behoorlijke lap grond dus voor Nederlandse tuinbegrippen. Op de foto's hierboven kun je eigenlijk helemaal niet goed zien hoe groot de tuin is, de oude bewoners hebben een soort oerwoud van de tuin gemaakt en absoluut niet de ruimte benut. Enorm zonde! Tim heeft al vele uren in de tuin gestoken om te proberen deze een beetje kindvriendelijk te maken maar omdat de wortels van bijvoorbeeld de bamboe zo diep zitten, en alles zo hard groeit, is dat eigenlijk onbegonnen werk.

Eigenlijk weten we al vanaf de eerste dag hoe we de tuin graag zouden inrichten. Omdat de tuin zo groot is en echt alles er eerst uit moet, inclusief verschillende grote bomen en de schutting, zal het een behoorlijk prijzig project worden.

Onze ideeën zijn eigenlijk vrij simpel. Met donkergroen heb ik aangegeven waar de nieuwe schutting moet komen. Als we de schutting op deze manier plaatsen hebben we voor het huis straks ruimte voor drie auto's op de oprit.

Voor deze schutting willen we graag een border waar we planten en bloemen in kunnen plaatsen. Achterin de tuin willen we graag een schuur met doorsteek. Zo kunnen de kinderen door de schuur de tuin uit, naar de speeltuin achter ons huis. Ook makkelijk met de fietsen straks. Naast de schuur willen we een veranda/overkapping zodat we daar lekker kunnen zitten. Het grijze gedeelte moet worden betegeld en het groene deel naast het huis wordt één groot grasveld. We willen naast het huis ook graag een groot speeltoestel voor de kinderen plaatsen, we hebben toch ruimte genoeg. Ook willen we daar ergens ook een plekje creëren om te zitten.

Ik ben natuurlijk geen tuinarchitect, maar dit is even een ruwe opzet van hoe wij de tuin ongeveer in gedachten hebben. Ik vind het wel heel belangrijk dat de tuin een open en ruime uitstraling heeft en dat de kinderen genoeg ruimte hebben om te spelen. Om die reden zouden we dan ook het hele gedeelte naast het huis graag van gras voorzien. Zo kunnen we daar met mooi weer bijvoorbeeld ook een zwembadje neerzetten en kunnen de kinderen naar hartenlust spelen en rondrennen zonder te worden gehinderd en zonder dat we bang hoeven te zijn dat ze hard zullen vallen op de tegels. 

Achter het huis is het dan iets meer gericht op de volwassenen in huis. Strak en ruimtelijk. Ruimte voor een hapje en een drankje, een avondje op de veranda. Ik zie het helemaal voor me.

Zoiets als op de foto's hierboven lijkt me super. De vervoogde borders en op sommige plekken, zoals dus misschien bij het speeltoestel, ruimte om ook te kunnen zitten. Ik vind de lichte kleuren ook heel erg mooi! Het straalt rust en iets mediterraans uit. Elke dag het gevoel alsof je op vakantie bent, wie wil dat nu niet.

De veranda mag wat mij betreft lekker romantisch en huiselijk worden ingericht. Een openhaard zoals op de middelste foto is misschien wat overdreven maar hey, waarom niet! Dan kan je ook op een mooie, koude winteravond lekker buiten zitten.

Wat betreft planten en bloemen ben ik er nog niet helemaal uit. Ik vind olijfbomen wel echt super mooi en een paar fruitbomen zou ik ook wel leuk vinden. Ik wil er wel voor waken dat het allemaal niet te hoog gaat worden, dus het moet wel worden afgewisseld met wat mooie stuiken en bloemen.

Voor de kinderen..

De tuin is echt groot genoeg om er een complete speeltuin van te maken, dus waarom ook niet. Ik vind het heel erg leuk om al te zoeken naar verschillende speeltoestellen en gelukkig zijn er ook wat websites waar deze niet al te duur zijn (of nouja, ze zijn wel giga duur! maar in vergelijk met andere sites ineens verassend betaalbaar). Ik wil in elk geval een toestel met een schommel en een glijbaan. Het zou leuk zijn als er een mooi speelhuisje bij zit en ook een zandbak mag natuurlijk eigenlijk niet ontbreken. 

Op de website Fatmoose.nl kun je onder de €2000,- echt gigantische speeltoestellen krijgen. Deze kun je op verschillende manieren geheel naar eigen smaak samenstellen door bijvoorbeeld te kiezen voor een bepaalde kleur. Ook hebben ze regelmatige leuke toestellen in de sale.

Geef nou toe, zoiets als hieronder is toch de droom van elk kind?

Nadeel, voor deze prijzen moet je de speeltoestellen wel zelf monteren. Succes papa's! Er wordt ook wel een montage service aangeboden, maar voor die prijzen kan je een extra speeltoestel kopen.

Hoe ziet jouw tuin eruit? En hoe kwam jij aan inspiratie voor de inrichting? Heb je misschien nog leuke ideeën voor onze tuin? let me know!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.