De vluchtkoffer..

Gepubliceerd op 27 mei 2018 om 15:00

Inmiddels ben ik ruim 36 weken zwanger dus wordt het hoog tijd om de vluchtkoffer maar eens klaar te maken. Ookal is het de bedoeling om thuis te bevallen, en gaan we er ook gewoon vanuit dat dit gaat lukken, vind ik het toch fijn om spullen klaar te hebben staan voor het geval dat. Ik zet de vluchtkoffer gewoon bij ons op de slaapkamer en tijdens de thuisbevalling kan alles gewoon vanuit de koffer gepakt worden. Vandaag dus een dagje inpakken! Benieuwd wat ik allemaal in de koffer stop? Lees lekker mee.

NAV_checklist-vluchtkoffer
PDF – 66,7 KB 844 downloads

Lijstjes, lijstjes, lijstjes..

Internet staat er vol mee! De een is nog langer dan de ander. Ik hou voor het gemak gewoon de lijst van de kraamzorg aan. Geen zin om al die lijstjes door te lezen? Denk gewoon logisch na, het is echt geen hogere wiskunde en je kunt zelf heel prima inschatten wat je nodig hebt, zeker als het niet je eerste kindje is. Mocht je het leuk vinden, het lijstje van mijn kraamzorgbureau vind je hiernaast. Deze is lekker kort en krachtig, er staat bijvoorbeeld gewoon: Toiletartikelen, en niet ieder klein artikel wordt apart genoemd.

Wat pak ik in..

Ik noem het bewust een vluchtkoffer, want mijn ervaring is dat hetgeen ik in wil pakken, niet in een tas gaat passen. Naast spullen voor mijzelf en de baby, pak ik ook wat spullen in voor Tim.

 

Voor mama..

Ik ga jullie niet vervelen met welk merk tandpasta ik meeneem of hoe mijn pyjama eruit ziet. Ik zal het houden bij de bijzonderheden of de extra's die ik meeneem.

Omdat ik graag in bad wil bevallen, stop ik ook een bikini topje en een extra hemdje in mijn vluchtkoffer. Mocht ik om wat voor reden dan ook naar het ziekenhuis moeten maar daar ook in bad mogen/kunnen bevallen, dan laat ik die kans natuurlijk niet liggen.

Voor na de bevalling neem ik de heerlijke doucheschuim van Rituals mee die ik voor Moederdag kreeg. Dit is een limited edition en hij ruikt echt heerlijk! Hij ruikt fris, maar is niet te sterk van geur. Er hoort ook een bodylotion bij dus die gaat uiteraard ook mee.

 

Wat ondergoed betreft, ik vertelde eerder dat ik geen fan ben van voedingsbh's, maar ik heb ze wel. Ik stop er dan ook wel twee in mijn koffer. Daarbij ook gewoon lekker mijn t-shirt bh's. Waarom ik de voedingsbh's toch meeneem? Voor de nacht. Er zit geen beugel in en dat ligt dus wel iets comfortabeler dan mijn andere bh's. Als de voeding eenmaal lekker op gang komt kun je er donder op zeggen dat je gaat lekken, en dan is het toch wel fijn als je zoogkompressen kunt gebruiken, zeker ook in de nacht! De zoogkompressen gaan dus ook de koffer in!

En natuurlijk mijn fantastisch mooie onderbroeken van de Baby uitzet musthaves blog!

 

Voor papa..

Voor Tim hou ik het simpel. Ik pak voor hem een lekkere joggingbroek in, twee t-shirts en wat boxers. Badschuim kan hij van mij gebruiken en de rest is zo bijgehaald mocht dat nodig zijn. Daarbij gaat Tim toch lekker naar huis als dat kan. Mocht ik moeten blijven maar is er verder geen paniek ofzo, dan wil ik graag dat Joshua in zijn eigen bedje slaapt indien dit enigszins mogelijk is.

Voor de baby..

Dit is natuurlijk het leukste gedeelte van het inpakken, de babyspullen! Ik kocht van de week een nieuwe luiertas, een rugtas van Little Company. Ik heb er nu een van Joolz, maar wilde graag een grotere, welke makkelijker in gebruik is voor twee kindjes. Ik ben echt heel erg blij met deze rugzak, hij heeft zoveel ruimte en overal is aan gedacht. Zo kun je de tas aan de kinderwagen bevestigen, maar dus ook dragen als rugzak. Daarnaast zit er ook nog een verschoonmatje in. Super compleet dus!

Ik zal deze tas gebruiken om de spullen van de baby in mee te nemen. Zo hebben we haar spulletjes allemaal bij elkaar.

Om te beginnen pak ik voor haar een hydrofiele bad cape in. Het is natuurlijk zomer, maar omdat je er niet vanuit kunt gaan dat het echt warm is, en omdat in het ziekenhuis best een airco zal draaien, gaat ook de wikkeldoek mee die we voor Joshua zijn geboorte kochten. Deze is lekker dik. Ook pak ik twee grote hydrofiele doeken in. Ik vind het persoonlijk een prettig idee dat als ze bijvoorbeeld zou worden gewassen in het ziekenhuis, dat dit met eigen spullen gebeurd. Er gaat dus ook en klein setje Tiny Rituals mee.

 

Dan natuurlijk het geboortepakje! Hierbij heb ik een wit mutsje met hierop in gouddraad haar naam geborduurd, deze heb ik dus even weggewerkt voor jullie! Ook heb ik een rompertje laten drukken met haar naam! Zo is het eerste pakje dus helemaal compleet.

Verder pak ik nog twee extra pakjes in voor het geval we in het ziekenhuis zouden moeten blijven. 

 

Verder ook ons doosje met bijzondere spulletjes! Deze stop in ook in het tas van de kleine meid. Hierin zitten het navelschaartje en de navelveters. Ik heb er voor de zekerheid twee, mocht er één knappen tijdens het knopen.

Voor Joshua..

Ik zet voor Joshua ook een tasje klaar. Niets ingewikkelds, gewoon wat luiers, kleertjes, een slaapzakje en wat melk. In elk geval spulletjes zodat hij een nachtje ergens anders door zou kunnen brengen.

Nog belangrijk..

Er zijn nog een aantal belangrijke dingen die je ECHT niet moet vergeten.

  • Jullie paspoorten
  • Het erkenningsbewijs indien je niet getrouwd bent
  • Het geboorteplan
  • Een fototoestel

Hoe lang van tevoren heb jij de vluchtkoffer ingepakt? Wat moet er absoluut in volgens jou? Let me know!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.