Brief aan mijn ongeboren dochter..

Gepubliceerd op 22 mei 2018 om 15:00

Al ruim 35 weken draag ik jou in mijn buik. Zag ik je op echo's groeien van een klein worpje in een echt mensje. Een meisje! Ons meisje! Je hebt het me de afgelopen weken niet makkelijk gemaakt maar lief meisje, wat houden we van je.

Lief meisje,

Eigenlijk heb je allang een naam. Jouw naam stond al in ons hart geschreven voordat je broer zich kenbaar maakte. Als papa en ik spraken over kinderen krijgen, dan spraken wij over dochters. We waren er heilig van overtuigd dat wij alleen maar meisjes zouden krijgen. Jouw naam werd dan ook genoemd. Zo zou onze dochter heten. We waren dan ook enorm verrast dat je grote broer een jongetje bleek! Maar nu ben je daar alsnog, onze dochter.

Lief meisje,

Wat waren wij verrast dat jij een meisje bleek! Terwijl papa en ik ons voorstelde dat jij een jongetje zou zijn, was daar ineens een meisje. Je broer had het ons al voorspeld. Klein als hij was, hij kon nog amper praten, liet hij duidelijk weten dat hij een zusje zou krijgen. Als ik hem vroeg: Joshua, krijg jij een broertje? Dan schudde hij hard zijn hoofd van niet. En als ik hem dan vroeg: Joshua, krijg jij een zusje? Dan zei hij: Ja! Of begon hij te lachen. Papa en ik vonden dat eerst vooral grappig, maar toen bleek dat hij gelijk had, konden wij ons geluk niet op. 

Lief meisje,

Wat ben jij welkom. Wat kijken wij uit naar jouw komst. Dagelijks krijg je al vele kusjes van je grote broer en ik weet zeker dat hij heel erg lief voor je zal zijn als je er straks eindelijk bent. Ik weet zeker dat hij al zijn speelgoed met je zal delen je zal beschermen als een echte grote broer. 

Lief meisje,

Ik beloof jou dat ik er altijd voor je zal zijn. Dat ik altijd trots zal zijn op iedere inimini prestatie die je zal leveren, op iedere mijlpaal in jouw leven. Dat ik op ieder moment van de dag voor je klaar zal staan om je te troosten, te knuffelen of om je te helpen. Ik beloof je dat ik je altijd zal stimuleren om het beste uit jezelf te halen en je daarin te steunen zo goed als ik kan. Ik beloof je dat je altijd jezelf mag zijn. 

Lief meisje,

Wat heb jij het mij soms lastig gemaakt de afgelopen weken. Wat keek, en kijk, ik uit naar het moment dat ik jou in mijn armen mag sluiten. Ik kan niet wachten jouw warme lijfje tegen mij aan te drukken, je voor te stellen aan papa en je grote broer. Je te delen met de wereld.

Lief meisje,

Tot snel!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.