Vaderdag in aantocht.. (Help)

Gepubliceerd op 20 mei 2018 om 15:00

Vaderdag, een dag om alle papa's, en papa's2be, in het zonnetje te zetten! Voor Tim zal dit de derde keer worden dat we Vaderdag vieren. De eerste keer wisten we net dat ik zwanger was en gaf ik hem een super leuk rompertje. Vorig jaar kreeg hij van Joshua een olijfboompje met een kaartje waarop stond: Als je net zo goed voor het boompje zorgt als dat je voor mij doet, dan zullen wij samen groot en sterk worden. Dit boompje krijgt straks een mooi plekje in onze nieuwe tuin. Dit jaar is weer een bijzondere vaderdag. Hij valt net voor de uitgerekende datum dus misschien is ons kleine meisje er dan al. Ik start dus een zoektocht naar het perfecte Vaderdag cadeau van twee kindjes! Misschien breng ik jou zelf nog wel op een idee!

Zoals het hoort op Vaderdag, komt er natuurlijk een lekker ontbijtje. Ik ga er maar even vanuit dat ons kleine meisje zich dan nog niet gemeld heeft, dus dat ik niet in het kraambed lig. Tim houdt wel van een lekker broodje, eitje, glaasje jus en een kopje koffie dus dat gaat goedkomen!

Ookal ga ik er vanuit dat ons meisje er nog niet is, ik wil haar wel graag in/bij het cadeautje betrekken. Daarmee maak ik het mezelf nog best een beetje lastig. Het boompje van Joshua vorig jaar was een mooi, maar ook symbolisch cadeau. Ik zou graag weer zoiets geven. Zelf geknutselde dingen belanden vaak in een la, en een fles doucheschuim, tja, wordt hij daar nou echt heel blij van?

Symbolische cadeaus..

Ik vind het belangrijk dat een cadeau een betekenis heeft of in elk geval waardevol is. Een fles doucheschuim is natuurlijk heerlijk, en mij kan je daar heel erg blij mee maken, zeker als het van de Rituals is, maar ik kan er dan ook heerlijk van genieten om twee uur in bad te zitten met een lekker zeepje. Tim is daarin anders. Tim maak je het gelukkigst met een praktisch cadeau. Je kunt hem beter een set boxershorts geven, dan een luchtje dat hij eigenlijk niet zo lekker vindt. Aan de ene kant wel makkelijk! Aan de andere kant ook wel lastig als je bent zoals ik en dus graag iets waardevols geeft. Het boompje vorig jaar was dan ook echt een geslaagd cadeau! 

De olijfboom..

Ik kocht het olijfboompje op www.geefeenboompje.nl. Je kunt daar uit verschillende geboorteboompjes kiezen. Ik koos de olijfboom om zijn betekenis, namelijk: 

Als één van de oudste bomen ter wereld is de olijfboom een sterk symbool in vele tradities. Hij wordt geassocieerd met kracht, vrede, overwinning en een positief toekomstbeeld. De olijfboom was vroeger een kostbaar bezit. De olijfolie, ook het ‘groene goud’ genoemd, was vanwege zijn reinigende werking zeer geliefd. Daarnaast werden in de oudheid kransen van olijftakken gemaakt als hoogste blijk van erkenning.

Ik vond deze omschrijving passen bij Joshua en ook het feit dat de boom al zo oud is, gaf mij het gevoel dat dit hem moest worden. 

Maarja, dit cadeau heeft hij dus al! De zoektocht gaat dus verder.

Zoektocht op internet..

Ja, word ik daar nu echt wijzer van? Als ik op Google zoek naar een origineel cadeau voor Vaderdag, dan kom ik vooral een hoop standaard dingen tegen die ik juist NIET zoek. Toch vond ik ook een aantal dingen die ik wel heel erg leuk vond!

Gepersonaliseerd voorleesboek

Het voorleesboek: "Mijn grote held (en dan de naam van papa) is een super groot boek van jouw kindje aan papa. Je kunt het boek bestellen bij Yoursurprise.com.

Gepersonaliseerde thermosbeker

Nu moet ik zeggen, Yoursuprise.com is een leuke site! Ik vond daar ook een leuke thermosbeker die je kunt personaliseren met een foto en/of tekst. Super leuk als papa van koffie houdt! Daarnaast vind je er zo goed als alles wat je maar kunt bedenken en zou willen personaliseren. Van T-shirts tot glazen en van drankkistjes tot aanstekers.

Voor de muzikale papa

Op Eigenplectrum.nl kun je je hart op voor de muzikale papa. Je kunt hier bijvoorbeeld plectrums laten bedrukken maar ook drumstokken laten graveren. Super gaaf toch!

Zelf gemaakte cadeautjes..

Ja, ik vind ze heel erg leuk! Ik kreeg voor mijn eerste Moederdag een mooi lijstje met daarin de voetafdrukjes van Joshua zijn mini voetjes. Het lijstje staat sinds die tijd naast mijn bed. Maar er zijn natuurlijk nog meer leuke dingen die je kunt doen met hand of voet afdrukjes.

Voetafdrukjes

Je kunt deze bijvoorbeeld ook laten afdrukken op een muismat of met voetjes het woord Love spellen ( met twee voetjes maak je een V). Dit kun je ook op een bord doen, elke ochtend je boterham eten met zo'n afdruk op je bord wil toch iedereen?

Foto's

Koop letterballonen met de P en de A. Maak nu vier leuke foto's van je kindje, twee waarin hij of zij de letter P vasthoudt, en twee waarop hij of zij de letter A vasthoudt. Zo maak je in een mooi vierluik het woord papa. Je kunt natuurlijk ook één foto maken waarin je kind(jes) een bord vasthouden met I love papa of meerdere foto's waarin ze de hele tekst uitbeelden. Opties genoeg!

Onderzetters

Is je kindje al wat groter en kan het zelf een beetje tekenen of knutselen, laat het dan onderzetters maken. Deze kun je later plastificeren en zo kunnen ze jaren lang mee. 

Uiteindelijk heeft mijn zoektocht een cadeau opgeleverd. Wat het is ga ik jullie natuurlijk nog niet vertellen, ik wil niet het risico lopen dat Tim toevallig meeleest.

Heb jij al een idee wat je dit jaar voor Vaderdag geeft? Hoe kom jij tot inspiratie? Let me know!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.