Nesteldrang terwijl ik bijna niets kan..

Gepubliceerd op 17 mei 2018 om 15:00

Wat een frustratie! Op dit moment ben ik ruim 34 weken zwanger en is het aftellen echt begonnen. Mensen die mij kennen weten dat ik absoluut een waardeloze huisvrouw ben (sorry Tim), maar ook bij mij is de nesteldrang nu in alle hevigheid toegeslagen! Best heel lastig als je niet uit de weg kan. Hoe ik hier mee omga? Tja..

Heerlijk he, die foto hierboven. Baby wasjes, I love them! Al die inimini kleertjes heerlijk fris aan de waslijn. Gelukkig kan ik zeggen dat bijna alles inmiddels gewassen is. Toch is er echt nog genoeg te doen in het kamertje van ons kleine meisje. Zo moeten de lamellen en gordijnen nog opgehangen worden, moet er daarna nog even goed gesopt, gezogen en gedweild worden en kan ik daarna eindelijk beginnen met het opmaken van het bedje en de alles echt zijn definitieve plekje geven. Daarnaast wil ik eigenlijk nog heel graag een aantal leuke accessoires aanschaffen want ik vind het nog wat leeg in het kamertje.

Ik moet toegeven dat mijn handen jeuken als ik naar haar kamertje kijk. De tijd begint langzaam te dringen en ik wil gewoon dat alles klaar is. Joshua zijn kamertje was op deze termijn al zo goed als klaar. Ik voel me dan ook een beetje schuldig dat dit nu niet het geval is. Maar ik moet ook eerlijk en realistisch zijn. Nu is er een heel huis waarin nog dingen moeten gebeuren, komt dat allemaal op Tim neer, moet ook het huishuiden gedaan worden en hebben we er nu de zorg voor Joshua bij. Tel daar bij op dat ik eigenlijk zo goed als niets kan in het huishouden en het plaatje is compleet.  Toch wil ik van alles! Ik heb daarom voor mijzelf een lijstje gemaakt met hoe ik het aan ga pakken zodat het kamertje toch op "korte" termijn klaar is. 

De planning voor de babykamer..

Als het goed is komen de lamellen  aankomende week binnen. Tim mag eerst deze, en dan de gordijnen ophangen. Dan is in elk geval al het boorwerk gedaan. De lamellen komen vanuit Engeland, dus dat zou iets langer kunnen duren. Ik ga er daarom even vanuit dat ik in mijn 36e week (Pfff als ik dit zo opschrijf krijg ik nog meer nesteldrang!) kan beginnen met schoonmaken. Ik moet ook realistisch zijn en niet denken dat ik het in één dag kan. Ik ben wel een beetje eigenwijs en wil het kamertje graag zelf schoonmaken en afmaken. Ik doe dan ook maar één ding per dag.

28-5: Kamertje zuigen
29-5: Meubeltjes afsoppen
30-5: Kamertje dweilen
31-5: Bedje opmaken en laatste styling dingen

Op donderdag is Joshua altijd bij de gastouder en heb ik mijn handen vrij. Ik hoop dus dat ik dan echt de laatste dingen kan doen. In de tijd voordat ik ga beginnen met schoonmaken ga ik lekker online opzoek naar nog wat leuke spullen voor het kamertje. Ik wil graag nog een mooie spiegel en zoek nog wat goudkleurige accessoires.

Als ik mij aan deze planning kan houden is het kamertje klaar met 36.6 weken zwangerschap. Één dag voordat ik thuis zou mogen bevallen. Heerlijk krap allemaal dus, maar ik ga er vanuit dat het nog wel ruim op tijd is.

De rest van het huishouden..

Onze nieuwe vloer is nogal vlek gevoelig. Ik bedoel daarmee dat je echt IEDER vlekje ziet! Bloed irritant! Ik ken dat niet vanuit ons oude huis, daar hadden wij een zwarte steenlook vloer, daar zag je helemaal niets op. Ideaal dus. Ik heb nu ook echt de behoefte om elke dag alles te zuigen en dweilen. Ik kan er ook heel slecht tegen dat dat me niet lukt. Ik heb wel met mezelf afgesproken dat ik aan het eind van de dag mag kijken hoe ik me voel, en als ik denk dat het lukt, dan mag ik van mezelf voor het naar bed gaan nog even wat doen. Ik pak dan meestal de stofzuiger en vraag Tim dan om te dweilen. Mijn stofzuiger is vrij licht dus dat gaat nog wel redelijk. Dweilen is gewoon een stuk zwaarder. Ik beperk me ook echt tot de woonkamer en keuken!

Ik mag van mezelf alleen aan het eind van de dag iets doen omdat ik, als ik gelijk in de ochtend als ik net uit bed kom begin, de rest van de dag pijn heb. Daar heeft niemand wat aan. Als ik het in de avond doe, kan ik daarna mijn bed in en uitrusten. Ik weet dat dit ook niet handig is en mijn lijf gewoon echt de rust moet gunnen nu het nog kan, maar ik kan het niet los laten. Ik kan niet het hele huishouden uit handen geven of verwachten dat Tim alles doet, terwijl die al zo druk is met het huis klaarmaken en voor Joshua zorgen.

De keuken hou ik schoon door deze na elke keer dat ik hem gebruik even een doekje over het aanrecht en de wasbak te halen. Daarmee voorkom ik dat het vies wordt en hoef ik dus niet echt te poetsen. Hetzelfde doe ik met de toiletten. 

De badkamer is een ander verhaal. Deze zit op de tweede verdieping. Omdat er daar ook nog een beetje geklust wordt, is deze best wel stoffig. Eigenlijk wil ik deze heel graag gewoon even helemaal goed soppen, maar dat gaat nu gewoon niet. Uiteraard zijn het bad, het toilet en de wastafel schoon, maar echt een grondige schrobsessie zou best fijn zijn. 

Ramen zemen, ook zoiets. Dat kan ik nu echt niet. Elke keer bukken en strekken is gewoon te pijnlijk en belastend. We hebben net een nieuwe achter pui en daar zitten behoorlijk wat handjes en vingertjes op. Nu zijn er nog wat kleine dingetjes die aan de pui moeten gebeuren dus kan ik het echte poetsen nog even laten. Als alles gedaan is zal ik toch echt aan Tim gaan vragen om de ramen even lekker te zemen zodat het netjes is voor de kleine meid komt.

Opruimen doet Tim. Zoals net gezegd is continu bukken echt niet te doen. Joshua vind het heerlijk om op de grond te spelen met al zijn V-tech lawaaimakers, blokjes en ballen uit de ballenbak. Aan het eind van de dag lijkt het hier in huis dan ook meer op een oorlogsgebied dan een normale woonkamer. Als Joshua naar bed gaat, ruimt Tim alle speelgoed weer netjes op.

De was is een van de weinige dingen die ik nog wel redelijk kan. Tim doen meestal de was in de machine, de machine staat namelijk op de tweede verdieping, en dat gesjouw met de was is nu gewoon niet slim. De was hangt te drogen op de eerste verdieping in de logeerkamer. Tim brengt het beneden en ik hang het dan op en als het droog is vouw ik het op. Dat doe ik lekker op bed of beneden op de bank.

Op deze manier probeer ik het huishouden een beetje behapbaar te houden voor mezelf. Ik heb natuurlijk het geluk dat Tim een hoop kan doen, maar zoals gezegd kan ik dus niet alles uit handen geven. Eigenlijk zou ik wel heel erg graag een schoonmaakster willen die de grote, zware dingen kan doen. De badkamer, de toiletten, de keuken een keer helemaal uitsoppen en lekker van boven naar beneden alles zuigen en dweilen. Dromen mag toch?

Hoe pakken jullie het huishouden aan de laatste weken van de zwangerschap? Kan je alles zelf nog? Let me know!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.