Joshua zijn favorieten..

Gepubliceerd op 15 mei 2018 om 15:00

Joshua is inmiddels bijna 16 maanden oud. Super leuk om te zien hoe hij al echt een karaktertje heeft. Zo zijn er een aantal dingen die hij echt fantastisch vindt, maar zeker ook dingen waar niet zoveel van wil weten. Benieuwd naar zijn favorieten?

Speelgoed..

De grootste favoriet van Joshua is zijn ballenbak tent. Ik kocht deze voor zijn eerste verjaardag voor nog geen €40,- en hij vindt hem werkelijk fantastisch! Meerdere keren per dag verdwijnt hij in zijn tent en gooit dan het liefst alle ballen eruit. De tent omgooien terwijl hij erin zit is ook enorm leuk. Ook ander speelgoed gaat regelmatig mee de tent in. Inmiddels liggen op ieder plekje in de huiskamer waar je niet bij kunt wel ballen maar hey, zolang je kind er lol in heeft!

Ook boekjes met geluid doen het goed. Joshua weet inmiddels hoe ze werken en pakt dan ook regelmatig een boekje. Hij weet precies welk boekje hij zelf kan doen, en bij welk boekje hij hulp nodig heeft. Dan komt hij lekker met zijn boekje bij me staan. Hij bladert zelf het boekje door en zoekt het plaatje uit waar hij het geluidje van wil horen. Hij wijst dan eerst naar het plaatje en dan naar mij, en ik moet dan op het knopje drukken.

Autootjes (Atuu's) mogen hier niet ontbreken. Je kunt ermee rijden, gooien en ze ook nog in je mond stoppen!

Buiten wandelen..

Dat is toch wel zijn meest favoriete tijdsbesteding. Lekker buiten rondlopen. Hij komt je hier ook echt voor halen! Dan pakt hij je hand en loopt naar de deur. Het liefst zou hij heel de dag buiten door de tuin lopen. Gelukkig is het de afgelopen tijd mooi weer geweest, maar als het regent of heel koud is en je niet met hem naar buiten gaat dan wordt hij daar echt verdrietig van.

Liedjes..

Eigenlijk vind Joshua alle bekende kinderliedjes wel leuk, maar vooral degene met een "dansje" vindt hij geweldig. Treintje ging uit rijden, papagaaitje leef je nog en klap eens in je handjes zijn toch wel het meest favoriet.

Het treintje nadoen met zijn armpjes kan hij al bijna zelf. Als het liedje afgelopen in beging hij dan ook fanatiek weer met zijn armpjes het treintje na te doen.

Bij papagaaitje leef je nog is het vooral wachten op het Ieja Deeja Poef! Ik prik dan altijd met een vinger in zijn buikje en dan heeft hij de grootste lol. 

Klap eens in je handjes doet het ook altijd goed. Joshua klapt zelf in zijn handjes en weet ook dat hij daarna zijn handjes op zijn hoofdje moet doen. Het leukst is het nog steeds als hij op schoot zit, ik zijn handjes pak en de bewegingen voor hem maak. Als het liedje klaar is begint hij alweer met zijn handjes te klappen.

Knuffels..

Joshua heeft niet echt een favoriete knuffel. Hij heeft wel graag een knuffeltje in zijn handen als hij gaat slapen, maar het maakt hem niet zoveel uit welke je hem geeft. Hij pakt net zo makkelijk zijn dekentje om mee te kroelen.

Eten..

Joshua is gek op fruit. Kiwi, peer, mango, banaan en ananas eet hij het liefst. Maar vergeet vooral zijn bekertje vers geperste sinasappelsap niet in de ochtend. Die drinkt hij is een record tempo leeg.

Joshua is echt een zoetekauw. Op zijn brood heeft hij dan ook het liefst zoet beleg. Ik heb eigenlijk alle zoete broodbeleg van de Kleine Keuken in huis. Vooral de chocopasta is erg geliefd. Joshua eet trouwens het liefst het meerzaden brood van de Albert Heijn.

Groente is Joshua niet heel erg gek op. Een stuk komkommer gaat er altijd wel in, maar hij heeft toch het liefst gewoon vlees. Het maakt niet uit wat voor vlees het is, hij lust alles!

Dieren..

Joshua is gek op dieren! De katten zoekt hij vaak op en ook de kippen krijgen regelmatig een bezoekje. We hebben zelf geen hond, maar mijn ouders hebben er twee. Met één van de honden kan hij zijn lol op, die is namelijk ook gek op kinderen. Kusjes geven (over en weer, getver!) en samen spelen is natuurlijk ook heel erg leuk. Joshua kan inmiddels ook al blaffen, van wie zou hij dat geleerd hebben?

Baby Reus..

Of misschien is dit stiekem wel gewoon mijn favoriet, maar het ruikt ook zo lekker! Ik vind het echt heerlijk om Joshua in fris gewassen kleertjes te hijsen en de hele dag aan hem te snuffelen. Bol.com heeft trouwens een leuke actie op de Baby Reus, een kwartaalpak (dus 5 flessen) voor maar €14,98! Inslaan zou ik zeggen!

Meisjes met blonde haren..

Ik wist niet dat kindjes al zo jong een voorkeur konden hebben, maar Joshua laat de zijne duidelijk zien! Zodra er een blond meisje, het liefst vanaf een jaar of 8, in de buurt is zet hij zijn beste beentje voor. Charmeren, flirten en kletsen alsof zijn leven er vanaf hangt. Dus, moeders met blonde dochters, berg je maar!

 

Heeft jouw kindje ook zulke duidelijke voorkeuren? Wat zijn zijn of haar favorietjes? Let me know!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.