Babyshowers..

Gepubliceerd op 11 mei 2018 om 15:00

Niet iedereen zal mijn mening delen maar I LOVE BABYSHOWERS! Ik heb er inmiddels twee georganiseerd, er zijn er twee voor mij georganiseerd en ik mocht er op een aantal te gast zijn. Ik ben er van overtuigd dat er voor iedereen een passende babyshower georganiseerd kan worden. Hoe? Lees mee!

Mijn babyshowers..

Ik vind babyshowers dus echt geweldig! Toen ik zwanger was van Joshua heb ik heel wat keren tegen Tim gezegd dat hij hier en daar maar moest laten vallen dat ik het wel heel erg leuk zou vinden. Later zei ik zelfs, ze mogen nu wel opschieten want zo lang heb ik niet meer! Niet wetende dat de voorbereidingen allang in volle gang waren. Ik had echt niets door! Ik was dan ook enorm verrast en moest even en traantje wegpinken toen ik op mijn babyshower binnenstapte. Het was echt een babyshower uit de boekjes met een prachtige buiktaart (zie hierboven) en alle cliché spelletjes die erbij horen. Babyvoeding proeven, raden welke babyspullen in de enveloppen zaten door te voelen, geblinddoekt een luier verschonen en noem maar op. Er werden kaartjes ingevuld met daarop voorspellingen over de baby (naam, gewicht en lengte) en er waren heerlijke zelfgemaakte hapjes. Daarnaast werd ik ook nog ontzettend verwend met allemaal mooie cadeaus.

De babyshower tijdens deze zwangerschap was een heerlijke high tea bij een leuk restaurantje. Het was prachtig weer dus we zaten lekker buiten. Er waren wat roze ballonen en slingers opgehangen en op tafel stonden roze versieringen. Ook deze keer werden kaartjes met voorspellingen ingevuld en mocht ook een grote mand met cadeautjes niet ontbreken. 

Een babyshower organiseren..

Mijn beide babyshowers waren heel erg verschillend maar beide echt fantastisch. Ik heb heerlijk genoten van alle aandacht en cadeautjes. Ik vind het echt super dat er tot twee keer toe de moeite is genomen om een leuke middag voor mij te organiseren. Ik vind dan ook dat elke mama2be een babyshower verdiend. Zelfs als zij zelf zegt er niet van te houden! Ik ben er van overtuigd dat je de babyshower voor iedere mama2be in een passende vorm kunt gieten. Het hoeft echt niet perse een middag vol spelletjes te zijn. Ik geef je een paar tips.

Locatie..

Een babyshower bij de mama2be thuis is een optie, maar bedenk je wel dat je haar dan naderhand opzadelt met de afwas en rommel. Je kunt natuurlijk helpen opruimen en schoonmaken na de shower, maar misschien is het wel leuk om de shower ergens anders te organiseren? Zo stapt de mama2be echt op het feestje binnen. De versieringen hangen al en de hapjes staan al klaar. De meeste restaurantjes vinden het prima als je wat slingertjes en ballonen ophangt, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat je de hele tent verbouwd. Tenzij je alles afgehuurd hebt natuurlijk. Bij iemand anders thuis kan natuurlijk ook nog, zo kun je je helemaal uitleven met versieren. Met mooi weer is uitwijken naar de tuin ook nog een leuke optie!

Hapjes..

Denk eerst aan de mama2be. Wrapjes met rauwe zalm zijn natuurlijk heerlijk, maar niet zo leuk als de mama2be niet mee kan eten terwijl zij er misschien gek op is. Ik zou je aanraden alleen maar hapjes neer te zetten waar de mama2be van mee kan smullen, het is tenslotte haar dag. Je kunt de hapjes natuurlijk ook laten verzorgen, geef dan duidelijk aan dat het om een babyshower gaat, en dat je enkel hapjes wilt die geschikt zijn voor zwangere. Zo voorkom je dat de mama2be met een lege maag blijft zitten.

Taart mag je natuurlijk niet vergeten! Er zijn vele mooie babyshower taarten te vinden. De één een stuk duurder dan de ander. Misschien is iemand van de gasten wel heel creatief en vind die het leuk om de taart te maken? Zo bespaar je ook direct en hoop kosten.

Kosten..

Over kosten gesproken, de babyshower kost de mama2be natuurlijk niets. Of je nu kiest voor een shower bij iemand thuis, of dat jullie de mama2be mee uit eten nemen, er wordt voor haar betaald. 

Spreek met de overige gasten van te voren door wat zij uit willen geven om te voorkomen dat de kosten voor sommige misschien te hoog worden. Je kunt tenslotte niet in iemand anders portemonnee kijken. Het is gebruikelijk om de kosten van de babyshower met de overige gasten te delen.

Gastenlijst..

Soms is het nog best lastig om te bepalen wie er nu wel en niet op de babyshower aanwezig zouden moeten zijn. Dit is een mooie taak voor de papa2be. Vraag hem naar namen en telefoonnummers van degene die volgens hem bij de shower aanwezig zouden moeten zijn. Als het goed is heeft hij namelijk het makkelijkst toegang tot de gegevens van deze personen. Er zijn in elk geval een aantal personen die echt niet mogen ontbreken op de babyshower, namelijk de oma's, tantes, beste vriendinnen en overgroot oma's. Grote kans dat één van hen ook degene is die de shower organiseert. Met de rest van de gastenlijst kan de papa2be je hopelijk helpen. Collega's zijn zeker een optie om uit te nodigen, maar dan alleen als daar buiten werk ook leuk contact mee is.

Cadeautjes..

Bij een babyshower horen natuurlijk cadeautjes. Hierin zijn verschillende mogelijkheden. Je kunt er voor kiezen om iedereen te vragen om zelf voor cadeautjes te zorgen. Je kunt dan bijvoorbeeld afspreken dat er alleen cadeautjes voor de baby gegeven worden, maar misschien is het ook leuk om de mama2be iets aan te bieden. Je kunt er ook voor kiezen om gezamenlijk een groot cadeau te geven. Combineren kan natuurlijk ook nog. Kleertjes zijn natuurlijk altijd leuk om te geven, maar denk ook eens aan nuttige dingen. Ben jij al mama, geef dan iets dat volgens jou echt onmisbaar is. Geen inspiratie? Kijk eens tussen mijn Musthaves.

Activiteiten..

Kies je voor een traditionele babyshower, dan zou ik bijna zeggen dat spelletjes dan niet mogen ontbreken. Op internet zijn daar enorm veel voorbeelden van te vinden Toch zijn er ook andere leuke dingen die je kunt doen.

Zo versierde we op de babyshower van mijn zusje rompertjes. Ik kocht bij de Zeeman rompertjes in maat 50/56 en ging me flink te buiten aan versieringen op AliExpress (knoopjes, strijkapplicaties, strikjes, glitters). Ook zorgde ik voor textielstiften. Toen de rompertjes klaar waren regen we ze aan een lang roze lint en konden ze dienen als kraamversiering. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor slabbers of T-shirtjes.

Organiseer een Mocktail party. Als de mama2be wel van een feestje houdt, maar nou niet echt zit te wachten op spelletjes, dan is dit een leuke optie. Op internet vind je leuke recepten, maar je kunt ook kiezen voor een workshop. 

Ga lekker uit eten! Als de mama2be heeft aangegeven dat zij niet echt zit te wachten op een babyshower, kun je haar op deze manier toch verassen. Hou het clubje genodigden klein, en gebruik deze gelegenheid vooral om lekker even bij te kletsen. Maar ook nu mag een cadeautje natuurlijk niet ontbreken.

Maak een bellycast of bellypaint. Zo heeft de mama2be gelijk een mooi aandenken. Dit kan je laten doen door een professional, maar dit kan je ook prima zelf. Op Pinterest maakte ik een bord met mooie gipsbuiken. Hou er wel rekening mee dat de mam2be een behoorlijk tijdje moet blijven staan, of in dezelfde houding moet zitten. Dit is dus alleen leuk als ze nog lekker fit en mobiel is.

Uiteindelijk gaat het om een leuk en gezellig samen zijn. De mama2be even in het zonnetje zetten voor alle hectiek begint. Een activiteit is wat mij betreft dan ook zeker geen must! Kijk wat bij de mama2be past. Is ze eigenlijk helemaal niet het type dat graag in het middelpunt van de belangstelling staat, kies dan voor een gezellige lunch of diner met een klein groepje en cadeautjes. Het gaat om het idee!

 

Wat vind jij van babyshowers? Groot fan of absoluut anti? Let me know!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.