Positiekleding musthaves..

Gepubliceerd op 7 mei 2018 om 15:00

Je bent zwanger! Je buik groeit langzaam maar zeker uit tot een enorme ballon en je kleding kan je de komende maanden in de kast laten hangen. Op naar de dure positiekleding! Of toch niet?

Wat mij betreft zeker niet! Natuurlijk zijn er bepaalde items die je de komende maanden echt niet zult passen. Mijn spijkerbroeken paste ik deze zwangerschap in de negende week al niet meer. Toch hoeft een zwangerschap echt niet te betekenen dat je enorm veel geld uit moet geven aan kleding die je 7 maanden, of misschien zelfs wel korter, draagt. De jurk op de foto hierboven heb ik bijvoorbeeld al jaren en past, omdat er veel stretch in zit, prima over mijn buik. Ik geef je wat tips!

Hemdjes..

Hemdjes zijn mijn beste vriend! Ik heb tijdens mijn beide zwangerschappen heel veel hemdjes gedragen. Bij de Primark zijn ze super goedkoop en je hebt de keuze uit vele kleurtjes. Ik heb er dan ook veel in mijn kast liggen. Kies voor een wat langer hemdje, zodat je buik er niet onderuit gaat komen. Combineer de hemdjes met een leuk vest, of knoop een leuke blouse boven je buik.

Stretch..

Jurkjes, leggings, truien, alles waar stretch in zit kun je, in elk geval de eerste tijd, gewoon lekker blijven dragen. Misschien zelfs wel je hele zwangerschap. Ik heb heel veel stretch items en ik draag deze nu nog. Vooral jurkjes en rokjes gaan prima! Rokjes kun je makkelijk onder je buik dragen, maar ik draag bijvoorbeeld ook kokerrokken, en die doe ik dan juist over mijn buik. Truien worden op den duur wat lastiger omdat ze vaak iets korter zijn en dan vallen ze niet meer zo mooi over je buik, maar een langer model trui kan je natuurlijk langer dragen! Heb je nou weinig stretch in de kast, dan zou ik je aanraden om wat aan te schaffen. Dikke kans dat je na de bevalling niet meer in dezelfde kledingmaat past als voor je zwangerschap, en dan heb je toch wat kleding die gewoon past!

Panty's..

Als ik iets vervelend vind, dan zijn het wel panty's die te strak zitten. Ik koop ze dan ook altijd wat ruimer. Je kunt speciale zwangerschapspanty's kopen, daar zit een speciaal buikstuk in. Ik heb dat nooit gedaan, ik draai mijn panty's gewoon om. Ik draag dus de achterkant aan de voorkant en dat gaat prima!

Zwemkleding..

Ik weet niet hoe vaak jij gaat zwemmen, maar als je niet aan zwangerschapszwemmen doet denk ik dat je de keren tijdens je zwangerschap op één hand kunt tellen. Er zijn prachtige positiebadpakken te koop, maar waarom zou je niet gewoon een bikini dragen? Je mag je groeiende buikje best laten zien toch? Ik kocht tijdens mijn zwangerschap van Joshua een bikini met touwtjes aan het broekje. Zo kon ik zelf de maat een beetje bijstellen. Ook na de zwangerschap kon ik deze nog prima dragen!

Waar moet je wel in investeren..

Het ligt er natuurlijk helemaal aan wat jouw kledingstijl is, maar ik draag graag spijkerbroeken. Ik heb hier dus ook een paar zwangerschapsexemplaren van aangeschaft. Ik kocht deze bij de H&M. Deze zijn modern en betaalbaar. De laatste weken van de zwangerschap vind ik de positiebroeken echter echt niet meer lekker zitten en ik hoor dit van meerdere vrouwen. Wil je dus echt low budget de zwangerschap door en zeker weten dat je niet iets koopt wat je niet heel de zwangerschap zal dragen, dan zou ik de spijkerbroek zeker laten liggen.

Positieleggings. Omdat ik best veel stretch jurkjes heb welke ik gewoon de hele zwangerschap door kan dragen, kocht ik wel 3 positieleggings. Als je, net als ik, niet alleen een dikke buik krijgt maar ook die fantastische muffintop ontwikkeld in je zwangerschap, dan gaan gewone leggings op een gegeven moment snijden, en dat vind ik dus echt heel erg lelijk! Daarnaast zit dat ook gewoon niet lekker. Ik droeg de laatste weken van mijn zwangerschap van Joshua alleen nog maar jurkjes met leggings. Nu was het toen natuurlijk wel winter, in de zomer is dat misschien niet nodig en kun je het bij de jurkjes en rokjes houden.

BH's. Je borsten veranderen tijdens de zwangerschap. Je kunt speciale zwangerschaps BH's kopen, sommige kun je daarna gebruiken als voedings BH. Je hebt hele dure, maar ook H&M verkoopt leuke. Ik koos ervoor om bij de Primark een aantal goedkope, goed passende T-shirt BH's te kopen. Deze zitten dus goed in de zwangerschap, en gebruik ik daarna ook tijdens de borstvoedingsperiode. Ze zijn net wat steviger dan veel voedings BH's, maar je kunt ze wel makkelijk naar binnen klappen en dan zo de borst geven.

Low budget..

Hou de uitverkoop in de gaten. H&M heeft bijvoorbeeld en sale pagina. Kijk daar eerst eens of er iets tussen zit voor je. Zo voorkom je dat je de hoofdprijs betaald voor iets wat je maar kort draagt.

Heb je toch spullen nodig maar wil je graag dat je ze na je zwangerschap ook gewoon kunt dragen, ga dan opzoek naar stretch.

Vergeet de Primark niet! Goedkoper zal het bij een andere winkel niet snel worden!

Wat vond jij een onmisbaar item in je garderobe tijdens de zwangerschap? Let me know!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.