Het kraambezoek boek..

Gepubliceerd op 5 mei 2018 om 15:00

Een blijvende herinnering aan een prachtige kraamperiode! Wat mij betreft is een kraambezoek boek echt een absolute musthave in de kraamtijd. Ik ging voor onze dochter opzoek naar mooi kraambezoek boek en vond deze bij Illustrations By Renée. Vandaag blader is samen met jullie door het boek, kijk je mee?

Mensen die mij kennen weten dat ik niet van standaard hou. Ik ga graag opzoek naar iets dat net even anders is. Uniek, eigen en bijzonder. Dat geldt ook zeker als het aankomt op onze kinderen. Zo kozen wij voor beide kinderkamers voor een muurschildering, in plaats van voor behang. Zo zijn de kamertjes echte, unieke kamertjes geworden.

Voor Joshua koos ik voor een vrij simpel, zwart/wit kraambezoek boek. Ik vond dat een passend boek voor een jongen, maar wilde voor onze kleine meid toch iets anders. Iets liefs, maar toch stoer. Iets unieks!

Je kunt kraambezoek boeken inmiddels in vele soorten en maten krijgen, maar iets echt bijzonders kon ik niet vinden. Veelal zijn ze of heel kinderlijk, met tekeningen en veel kleurtjes, of heel simpel. Ik vond geen van deze boeken echt passend. Woezel en Pip, schattig hoor! Maar niet voor ons. De zoektocht ging dus nog even verder.

Tot ik op de website van Illustrations By Renée kwam! Begin 2018 bracht zij dit prachtige kraambezoek boek uit. Het boek valt direct op door de prachtige bloemen die de voorkant sieren. Dit kraambezoek boek past dan ook helemaal in het thema van onze kleine meid haar kamertje!

Als je het boek open slaat straalt de liefde je tegemoet. Naast een groot hart, wederom omgeven met bloemen, heb je de kans om de gegevens van je kindje in te vullen. Op de volgende pagina's kunnen papa en mama zich voorstellen.

Het boek biedt ruimte aan 28 invullers. Het fijne vind ik dat er, door de ruime opzet, meer dan genoeg ruimte is om ook echt iets leuks in het boek te schrijven. Vaak zie je dat er slechts één regel beschikbaar is. Nu krijg je echt de kans om een persoonlijk, kort verhaaltje te schrijven.

Verder staan in het boek een aantal mooie, bekende spreuken en is er ruimte om foto's in te plakken. Zo maak je van het boek een echt persoonlijk aandenken voor jouw kindje.

Waarom een kraambezoek boek..

Een kraambezoek boek is een mooi aandenken voor later. Zowel voor jou, als voor je kindje. Ik pak nog regelmatig het kraambezoek boek van Joshua erbij en moet nog steeds lachen om wat sommige mensen hebben ingevuld. Zo zijn er behoorlijk wat mannelijke bezoekers die Joshua een avondje mee nemen om mooie vrouwen te spotten en bier te drinken. 

Ook vind ik het leuk om terug te lezen wie nu precies welk cadeautje heeft gegeven want geloof me, dat vergeet je echt! 

Ik maak voor Joshua een kist met daarin alle eerste spulletjes. Hier komen bijvoorbeeld ook alle kaarten in die we kregen toen hij geboren werd en ook het kraambezoek boek hoort hier in. 

Tips voor het invullen van het kraambezoek boek..

Krijg jij het kraambezoek boek onder je neus geschoven maar heb je werkelijk geen idee wat je erin moet schrijven? Ik help je een stukje op weg.

  • Bereid je voor. De kans is tegenwoordig redelijk groot dat de nieuwe ouders een kraambezoek boek hebben liggen. Denk vast na over een eventuele wens of uitstapje voor later. Dat voorkomt een hoop getob als het moment van invullen daar is.
  • Blijf bij jezelf. Ga niet iets invullen waarvan je denkt dat de ouders het willen teruglezen. 
  • Heb je geen idee op wie het kindje lijkt? Op zichzelf! DUH!
  • De vraag wat je later met het kindje zal ondernemen vind je in veel boeken terug. Blijf ook hier bij jezelf. Ga niet invullen dat je koekjes gaat bakken terwijl dat eigenlijk helemaal niet bij je past. Als jij denkt aan bier drinken en mooie vrouwen spotten? Gewoon invullen! Ik kan er nog steeds hartelijk om lachen als ik dat terug lees.
  • Wensen voor later worden ook vaak gevraagd. Voorkom de standaard wensen als; Alle geluk en gezondheid. Of; Dat al je dromen werkelijkheid mogen worden. Prachtige wensen natuurlijk, maar denk eens iets verder dan dat! 

Illustrations by Renée..

Babyshower? Illustrations by Renée maakte ook een prachtig babyshower gastenboek! Tevens kun je via deze link GRATIS babyshower spelletjes downloaden. Ook helpt ze je een handje met de versiering.

Heb of had jij ook een kraambezoek boek? Let me know!

*Deze blog is mede mogelijk gemaakt door Illustrations by Renée.*


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.