Thuis bevallen musthaves..

Gepubliceerd op 2 mei 2018 om 15:00

Thuis bevallen is niet voor iedereen weggelegd. De één vindt het gewoon geen prettig idee en heeft graag de zekerheid van het ziekenhuis. De ander moet in het ziekenhuis bevallen om medische redenen. Maar zo zijn er ook moeders die eigenlijk niets liever willen dan thuis bevallen. Ik ben er zo één. Welke dingen heb je volgens mij absoluut nodig als je thuis wilt bevallen?

Als je met je verloskundige bespreekt dat je graag thuis wilt bevallen krijg je een lijstje mee met wat er allemaal in huis moet zijn. Ook op internet zijn verschillende lijstjes te vinden. Toch zijn er ook een aantal dingen die wat mij betreft echt onmisbaar zijn, die niet op deze lijstjes staan!

 

Een douchekruk..

Simpel te bestellen bij de thuiszorgwinkel. Tijdens de weeën heb ik een behoorlijk tijdje onder de douche doorgebracht. Het water deed mij echt heel erg goed! Ik voelde me een heel stuk fijner. Ik heb toen de hele tijd op de doucheruk gezeten. Ik vond dat een hele fijne houding. Zeker toen ik op een gegeven moment echt heel misselijk werd en moest overgeven. Ook de eerste keer douchen na de bevalling was ik blij dat ik hem had! Gewoon lekker gaan zitten in plaats van op je benen staan tollen.

Een rugsteun..

Ook te krijgen bij de thuiszorgwinkel. Natuurlijk kun je een stapel kussens in je rug opstapelen, maar mijn ervaring is dat dit al snel weg zakt en niet echt meer lekker zit. De rugsteun kun je helemaal instellen zodat hij lekker staat voor jou, kussen ertegen en klaar! Ook tijdens de rest van de kraamweek heb ik deze veel gebruikt. Heerlijk dat je kussens niet elke keer wegzakken. 

Rietjes..

Dat was eigenlijk een van de eerste dingen waar de kraamhulp naar opzoek ging. Terwijl ik nog plat lag kon ik op deze manier toch wat drinken en wat had ik daar een behoefte aan! Ik hoefde niet half omhoog te komen of mijn buikspieren aan te spannen om gewoon uit een glas te kunnen drinken. 

Limonade siroop..

Ik weet niet hoe het met jullie was na de bevalling, maar ik had echt enorme behoefte aan zoet en suiker! Ik had buiten een paar happen banaan, die er later ook weer uit kwam, en een paar sokjes water, heel de dag niets op. Dit was dan ook het eerste waar ik om vroeg na de bevalling.

Borstvoedingsthee..

Ik schreef hier al over in mijn blog Baby uitzet musthaves.. Maar hij past ook perfect in deze blog. Mijn kraamhulp stuurde Tim direct op pad om een pakje thee van het merk Weleda te kopen. Deze thee bevat verschillende kruiden die je kunnen helpen om de borstvoeding goed op gang te krijgen en te houden.

Een navelstrengschaar..

Deze heeft de verloskundige uiteraard ook bij zich. Maar hoe bijzonder is het om de navelstreng van je kindje door te knippen met je eigen schaartje. Het schaartje kun je vervolgens opsturen en laten graferen met de gegevens van je kindje. Je kunt een navelstrengschaar bestellen op www.navelstrengschaar.nl 

Make-up doekjes.

Als je net als ik, als de bevalling begint, denkt dat je je nog even op moet maken, dan ga ook net als ik ervaren dat je make-up al snel op je kin zit. Niet dat het je ook maar een biet kan schelen, maar toch. Fijn om bij dat besef toch even snel een doekje door je gezicht te kunnen halen.

Een heerlijke douchegel..

Of je nu in staat bent om onder de douche te springen, of dat de kraamhulp je helpt met wassen op bed, hoe fijn is het als je je na zoiets heftigs als een bevalling weer een beetje mens kunt voelen. Een lekker ruikende douche of wasgel helpt daar wat mij betreft enorm aan mee!

CHAMPAGNE..

Ik koos bij de geboorte van Joshua voor een blauwe, alcoholvrije variant. Je hebt met elkaar toch maar even een hele prestatie geleverd, een kindje op de wereld zetten! De meeste eer en credits voor jou als mama natuurlijk, maar wel een prachtig moment om met elkaar op te proosten!

Musthaves volgens papa..

Ik vroeg Tim wat hij echt onmisbaar vond. Hij noemde nog tepelhoedjes. Nu hoop je natuurlijk dat je die niet nodig hebt, al is er wel een redelijke kans aanwezig dat je die op enig moment wel gaat gebruiken bij bijvoorbeeld spruw of kloofjes. Tim moest de winkel in om deze voor mij te kopen en had natuurlijk geen idee hoe of wat. Wat hem betreft dus echt iets dat je voor de bevalling in huis moet halen!

Wat vond jij echt onmisbaar tijdens je thuisbevalling? Of wat had je juist niet in huis waarvan je achteraf denkt, had ik dat maar gehad? Let me know!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.