Soms moet je dingen even ontdekken. Even uitvogelen hoe het nu precies het makkelijkst werkt. Zeker als nieuwe ouders is het soms best wel even lastig. Vandaag deel ik een aantal handige trucjes met jullie!
Je kindje uit bad halen..
Dat klinkt zo simpel, maar hoe zorg je nou dat je dat glibberige lijfje niet uit je handen laat glijden en hoe krijg je hem nou lekker in die grote hydro doek gewikkeld? Ik knoop de hydro doek altijd om mijn nek, met een enkele knoop en ga op het toilet, naast het bad, zitten. Als ik Joshua dan uit bad haal, zet ik hem bij mij op schoot en kan dan met één hand de hydro doek los trekken en om hem heen slaan. Deze methode kun je natuurlijk ook gebruiken als je je kindje nog in een babybadje op standaard in bad doet. Knoop de hydro doek dan voor het badderen vast om je nek.
Een vieze romper uit trekken..
Het gaat echt een keer gebeuren, een romper die helemaal onder de poep zit! Die vieze romper wil je echt niet over het hoofdje van je kindje trekken en gelukkig hoeft dit ook niet. Met een overslag romper is het natuurlijk simpel, dat behoeft geen uitleg, maar een gewone romper is net even anders. Zijn die schoudertjes je wel eens opgevallen? Die kun je iets open trekken zodat het rompertje makkelijk over het hoofdje van je kindje past. Diezelfde schoudertjes zorgen ervoor dat je het rompertje andersom uit kunt trekken, dus naar beneden in plaats van over het hoofdje! Trek het armpje door het armsgat en door de halsopening en voila, geen poep in je baby's haar!
Opruimen na het eten..
Als je kindje eenmaal zelf gaat eten zal je merken dat er ook behoorlijk wat eten op de grond beland. Dat betekent vlekken en dus dweilen. Als je vloerbedekking hebt wil je dit natuurlijk al helemaal voorkomen! Leg een plastic tafelkleed onder de kinderstoel! Een doekje erover en hij is weer schoon. Je bergt hem op en je hoeft niet extra te dweilen! Daarbij weet je zeker dat deze schoon is, aangezien je hem natuurlijk schoonmaakt voor je hem opruimt, en dan kan je dat korstje brood dat op de grond beland is, gewoon nog een keer aanbieden zonder je daar schuldig over te hoeven voelen!
Je baby leren een grote hap te maken bij borstvoeding..
Toet Toet Ahhhh!!! Een leuk spelletje om met je baby te spelen. Ik leerde het van mijn lactatiekundige om Joshua goed te leren aanhappen. Het gaat als volgt. Toet (wijs het neusje van je kindje aan met je wijsvinger) Toet (Wijs het bovenlipje van je kindje aan) Ahhhh (trek met je wijsvinger zachtjes het kinnetje van je kindje naar beneden en doe zelf je mond ver open terwijl je Ahhhh zegt). Joshua vond dit werkelijk een fantastisch spelletje en snapte dit al heel snel! Hij was hooguit 4 weken oud toen hij al zelf zijn mondje ver open deed. Dit spelletje kun je ook gebruiken om vitamine druppels te kunnen geven. Als het mondje open is, kun je de druppels er zo in druppelen en heb je dus geen lepel nodig!
Het huishouden met een huilerige baby..
Een draagdoek! Echt werkelijk onmisbaar voor elke ouder! Ik schreef hier ook al over in mijn blog Baby uitzet musthaves.. Het is zo fijn om je kindje dichtbij je te kunnen dragen en toch je handen vrij te hebben. Als je kindje bijvoorbeeld reflux heeft, is het erg belangrijk om het na de voeding een tijdje rechtop te houden. Met een draagdoek kun je je kindje geven wat het nodig heeft, en je kunt ook verder met de dagelijkse dingen!
Een groente weigeraar toch groente laten eten..
Of nouja, drinken. Maak een smoothie! Fruit gaat er bij de meeste kinderen wel goed in, het is vaak lekker zoet. Mix je groentes met fruit en yoghurt en leng aan met water zodat het ook goed te drinken is voor je kindje. Zo weet je zeker dat je kindje ook aan zijn dagelijkse portie groente komt en heb je geen strijd bij het avondeten!
Je zeker voelen over de opvoeding..
Volg je gevoel. Neem niet klakkeloos aan wat anderen, ook professionals, zeggen. Je kindje laten huilen? Alleen als jij je daar goed bij voelt. Je kindje in het eigen bedje laten slapen? Als dat werkt, heel fijn! Zo niet, lekker bij je nemen. Borstvoeding afbouwen of overstappen op kunstvoeding? Als jullie daar aan toe zijn!
Gun jezelf ook de tijd om te wennen aan jouw rol als ouder en opvoeder. Je zult dingen gaan doen waarvan je achteraf misschien denkt, dat doe ik een volgende keer anders, en dat is prima! Het is ook nogal wat, al die verantwoordelijkheid! Het gaat niet altijd vanzelf en dat hoeft ook helemaal niet. Zolang jij met de beste bedoelingen en met liefde je keuzes maakt, is het toch helemaal niet erg als je daarna ontdekt dat het niet werkte? Volgende keer beter!
Heb jij nog handige tips? Let me know!
Reactie plaatsen
Reacties