Rust nemen tijdens de zwangerschap..

Gepubliceerd op 18 april 2018 om 15:00

Rust nemen tijdens de zwangerschap vind ik heel erg moeilijk. Zeker omdat ik natuurlijk ook Joshua nog heb. Ik vind het erg lastig om alles uit handen te geven, zeker de zorg voor mijn kind! Ik ben nu op het punt beland dat ik niet meer anders kan en me erbij neer moet leggen dat ik hulp moet vragen en accepteren. Maar hoe zorg ik er nu voor dat ik echt de rust neem die ik nodig heb? En wat is volgens mij echt onmisbaar?

HULP..

Met dikgedrukte letters inderdaad. Tim heeft ouderschapsverlof opgenomen om zoveel mogelijk thuis te kunnen zijn en het thuis een beetje over te nemen. Ik ben hem daar heel dankbaar voor! Zeker omdat ouderschapsverlof daar natuurlijk eigenlijk niet voor bedoeld is. Het geeft ons als gezin wel een hoop rust.

Omdat hij ook nog met zijn studie bezig is, kan hij natuurlijk niet 24/7 thuis zijn. Gelukkig zijn er dan de opa's en oma's die bijspringen met Joshua. Ze nemen hem een paar uurtjes mee en gaan leuke dingen met hem doen zodat ik mijn rust kan pakken (en stiekem even een wasje kan draaien).

Leg je erbij neer..

HEEL ERG MOEILIJK. Maar ik merk wel, dat nu ik het geaccepteerd heb, ik ook makkelijker om hulp durf te vragen en het ook makkelijker is om die rust te nemen. Pak je momentje op de bank, of beter nog, ga even naar bed of in bad! Zorg voor ontspanning.

Blijf niet binnen zitten..

Huh? Dat klinkt een beetje gek na hetgeen ik net schreef. Ik bedoel natuurlijk niet dat je eens flink aan de wandel moet, maar ga lekker buiten zitten als het weer het toelaat! Maar kijk ook wat wel kan. Zo heb ik een rolstoel geregeld en ben ik vandaag heerlijk een dagje met Joshua, mijn ouders, zusje en haar dochtertje naar de dierentuin geweest. Binnenkort ga ik lekker even winkelen met een vriendin, en ja, ook dat doe ik met de rolstoel. Ook dit was iets waar ik me echt overheen moest zetten, maar na twee maanden thuis zitten kwamen de muren inmiddels op me af.

Zoek afleiding..

Dat sluit wel een beetje aan op hetgeen ik net schreef,  maar zoek ook iets waar je thuis afleiding van hebt. Zo ben ik nu begonnen met bloggen en ik moet zeggen, ik geniet hier echt van! Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor een goed boek, of mijn inmiddels beste vriend, Netflix (of een andere variant waar je WEL alles op kunt vinden dat je graag zou willen zien). Nodig iemand uit, een beetje aanspraak is altijd fijn en misschien is je bezoek zelfs wel bereid om een klein huishoudelijk klusje voor je te doen?

Boodschappen laten bezorgen..

Met Picnic is dat natuurlijk super makkelijk, en goedkoop! Mocht Picnic nou niet bij jou in de buurt komen, dan hebben veel andere grote supermarkten tegenwoordig ook en bezorgmogelijkheid. Helaas zijn die in vergelijk met Picnic wel behoorlijk duur. Misschien kun je in dat geval je bezoek vragen om een paar boodschappen voor je mee te nemen als ze toch komen?

Wees een beetje extra lief voor jezelf..

Neem een keer dat extra koekje. Bestel die dure badschuim. Koop dat schattige babypakje dat je eigenlijk te duur vind. Zorg voor bloemen in huis. Wees een beetje extra lief voor jezelf. Dat mag nu best een keer!

Nog een paar kleine kijktips..

Ikzelf ben gek op ziekenhuis en politie series en zit er op dit moment weer helemaal in! Helaas zijn mijn aanbevelingen niet allemaal via Netflix te volgen, maar er zijn ook andere wegen die naar Rome leiden ;)

  • Chicago Med
  • Chicago Fire
  • Chicago PD
  • Law and Order SVU (Heeeeeeeeel veel afleveringen dus je kunt voorlopig vooruit)
  • Grey's Anatomy (DUH)
  • The resident (Nieuwe serie, erg leuk! Is ook op FOX te volgen)
  • This is us (Ook op Fox te volgen)
  • Quantico 
  • The vampire diary's (Helaas afgelopen, maar zeker leuk om nog eens terug te kijken)
  • The virgin Jane (Niet nadenken, gewoon leuk!)

Moest jij ook rust houden tijdens je zwangerschap? Hoe heb jij de tijd beleefd? Vond je het ook lastig? Heb je misschien nog leuke tips? Let me know!

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.