De kinderkamers..

Gepubliceerd op 12 april 2018 om 15:00

Vandaag wil ik jullie graag meenemen naar de kinderkamers! Afgelopen maandag en dinsdag is Anja, van Anja Geertsma muurschilderingen, bij ons thuis geweest om de kamers van onze kindjes om te toveren tot echte, unieke slaapkamertjes! Ik ben heel benieuwd wat jullie van het eindresultaat vinden!

De kamer van Joshua..

Toen we wisten dat ons eerste kindje een jongen zou zijn, ben ik gelijk gaan nadenken over een thema voor zijn kamertje. Ik wilde graag iets tijdloos, en dus geen echte babykamer.

Al voor ik zwanger raakte, volgende ik Anja, van Anja Geertsma Muurschilderingen, op Facebook. Zij maakt echt de prachtigste muurschilderingen die je ooit hebt gezien! Ik had haar dan ook al vroeg in de zwangerschap gevraagd of zij ook in onze kinderkamer aan de slag wilde.

Pinterest werd tijdens mijn zwangerschap mijn grootste vriend. Uren zocht ik naar inspiratie. Beertjes, Disney figuren en auto's kwamen veelvuldig voorbij. Tot ik een wereldkaart tegenkwam. Dat sprak me direct aan! Er waren verschillende varianten, met dieren, of compleet weergegeven in bloemen! De antieke wereldkaarten spraken mij het meest aan. Ik heb mijn Ideeën met Anja gedeeld en zij heeft er uiteindelijk iets prachtigs van gemaakt!

De muurschildering..

Anja was afgelopen maandag en dinsdag bij ons thuis om zowel in de kamer van Joshua, als in de kamer van de kleine meid, een muurschildering te maken. Omdat ik nog steeds super verliefd ben op de schildering die Anja eerder voor ons maakte in Ede, heb ik haar gevraagd om dezelfde schildering ook hier in het nieuwe huis te maken. Het is natuurlijk allemaal handwerk, dus verschillen zijn er altijd maar wat is hij weer geweldig mooi geworden!

Als achtergrondkleur kozen wij voor de kleur Vintage Blue van Flexa. Ik vind de kleur echt heel erg mooi! Hij is pakkend, maar niet schreeuwerig. Ik vind hem ook perfect als achtergrond voor de wereldkaart.

Anja heeft naar mijn ideeën geluisterd en er een heel unieke muur van gemaakt, zo had ik het op Pinterest nog niet voorbij zien komen. Dat is ook een van de redenen dat wij kozen voor een schildering, en niet voor behang. We wilde iets eigens, iets unieks, iets anders!

De meubeltjes..

De meubeltjes zijn van het merk TWF en kochten wij bij de Babydump. We kozen voor de lijn Montreux. Dit was het eerste kamertje dat we beide mooi vonden. De strakke vormgeving met een subtiel accentje maakte het de perfecte combinatie tussen Tim en mij.

We kochten een complete set, dus een bedje, commode met plankje erboven en een grote kledingkast. De kledingkast leek mij ideaal gezien we deze in principe jaren zouden kunnen gebruiken omdat hij zo ruim is.

Als accentkleur koos ik voor oker geel. Je ziet de kleur nu heel veel, maar toen ik bezig was de kamer van Joshua in te richten, was deze kleur nog niet zo hip! Het enige merk dat de kleur oker geel in het assortiment had, was Cotton Baby. Toen ik aan het eind van de zwangerschap het kamertje helemaal klaar had, kwam Baby's Only ook ineens met producten in deze kleur en zo volgde al snel meer merken. Eerlijk gezegd vind ik dat wel een beetje jammer! Ik vond het eigenlijk ook wel heel erg leuk dat ik blijkbaar voor een unieke kleur had gekozen! 

In mijn vorige blog hebben jullie de Raskog trolly van Ikea al voorbij zien komen. Deze hebben wij al vanaf de eerste dag in gebruik en ik ben hier zo blij mee! Alle spulletjes binnen handbereik en geen zoektochten in de lades van de commode. 

Op de trolly zie je de baby-verzorgingslijn van Rituals staan. Deze ruikt zo lekker! Het is helemaal het luchtje van Joshua geworden. De bad/doucheschuim is heerlijk zacht en ook de badolie mag zeker niet ontbreken. Na het wassen of badje lekker insmeren met de bodylotion en ik verdwijn in een soort trance. Ik vind het werkelijk verschrikkelijk als iemand met Zwitsal in de buurt van mijn kleine man komt! Geen zwitsal please!

De gordijnen zijn van Leenbakker, wij hebben dezelfde. We hebben ook lamellen voor het raam hangen, maar we merkte dat dit toch niet genoeg verduisterde. Daarom hebben we er toch voor gekozen om ook nog verduisterende gordijnen te nemen. Ik ben helemaal niet zo'n fan van gordijnen, ik vind ze vooral een hoop ruimte innemen. Maar omdat de kamer van Joshua zo groot is, kan het makkelijk en vind ik ze zelfs een toevoeging!

De stoel stond voorheen bij ons in de woonkamer maar in dit huis is daar niet echt ruimte voor. We gebruiken hem nu om Joshua zijn laatste flesje voor het slapen te geven, of om hem te troosten als hij 's nachts wakker wordt (om hem vervolgens snel mee naar beneden te nemen zodat hij lekker bij ons in bed kan slapen). De stoel is nu nog groen en past eigenlijk helemaal niet bij de rest van de spullen maar die wil ik nog een keer (uhu, een keer ja. Hij zal er waarschijnlijk over 2 jaar nog zo bijstaan) bekleden met een passendere stof.

De "antieke" koffertjes kocht ik bij de Kwantum! Ik vond ze zo leuk! Zeker bij de muur met wereldkaart.

 

De kamer van onze dochter..

In de eerste instantie waren wij ervan overtuigd dat onze kleine meid, een jongetje zou zijn. Ik had de inrichting al helemaal compleet in mijn hoofd! Groen! Natuur! Planten, geen dieren!

En toen bleek dat wij ernaast zaten en een dochter verwachten. Dat was even schakelen. Hoewel ik vind dat mijn ideeën ook prima voor meisje kunnen, met wat kleine aanpassingen, zwichtte ik toch voor het roze. Geen zuurstok roze of schreeuwerige neon, maar ook hier weer met een vintage touch. We kozen dan ook voor de kleuren oud roze en grijs, gecombineerd met hier en daar een gouden accent.

Hoewel de kamer van ons kleine meisje echt nog niet klaar is, vind ik het wel heel leuk om jullie vast te laten zien hoe het er nu voorstaat. Ik wil in haar kamertje ook nog graag lamellen en de gordijnen moeten ook nog opgehangen worden. Ik wil nog een mooie stoel in de hoek bij het raam en een paar leuke accessoires mogen ook niet ontbreken. Waar ik het bij Joshua graag een beetje neutraal wilde houden, merk ik dat ik het nu ook wel heel erg leuk vind om er een echte meidenkamer van te maken.

Ook nu wil ik het kamertje niet te kinderlijk maken, ik hou er gewoon niet zo van.

De muurschildering..

Ook nu heb ik me weer vele uurtjes vermaakt op Pinterest. Ik wist al snel dat ik voor een bloementhema wilde gaan. Er zijn 100.000 verschillende behangetjes te vinden in dat thema en sommige zijn echt waanzinnig mooi! Ik heb me dan ook vooral daardoor laten inspireren. 

Wederom vroegen wij Anja om ons te helpen bij het uitbeelden van onze ideeën en wat heeft ze dat weer fantastisch gedaan! Ik stuurde Anja verschillende plaatjes van wat ik mooi vond en zij wist dat te vatten in deze prachtige muurschildering. Hij is totaal anders geworden dan ik me had voorgesteld, en dat is nu net zo leuk! Hij is modern, maar vintage en tijdloos tegelijk. Hij is lief, door de bloemen, maar ook stoer door de kleuren en de grootte. Absoluut een schildering die nog vele jaren meekan! En dat is precies wat ik wilde!

Als achtergrond voor de muurschildering kozen wij voor de kleur zilvergrijs van Flexa. Bij de donkere meubeltjes wilde ik niet te donker gaan, maar wel goed zichtbaar. Ik vind de combinatie oud roze en grijs ook gewoon heel erg mooi dus de keuze voor grijs was snel gemaakt.

De meubeltjes..

Als kamertje kozen wij voor de lijn Harper van Coming Kids. Dit kamertje had ik al gezien voordat er überhaupt sprake was van een tweede zwangerschap. Het kamertje is heel anders dan dat van Joshua, maar heel erg ons! De natuurlijke en robuuste uitstraling past helemaal in de inrichting van de rest van ons huis. Daarnaast vonden wij het ook belangrijk om voor onze dochter iets totaal anders dan voor Joshua te kiezen. Het klinkt misschien een beetje gek, maar de meubeltjes passen bij de kindjes. Joshua was tijdens de zwangerschap heel rustig, en dat stralen zijn meubels ook uit.

Onze dochter is een ander verhaal! Zij is enorm aanwezig en ZO anders dan haar grote broer! Gek eigenlijk dat je tijdens de zwangerschap al echt een karaktertje kunt ontdekken.

Ook hier vind je weer de Raskog trolly, ik vind hem echt onmisbaar in elke babykamer! Hier richten we hem ook weer in met luiers, luierdoekjes, de heerlijke lijn van Rituals en andere dagelijkse benodigdheden.

Het aankleedkussen en de dekentjes zijn van Noppies! Zij hebben sinds kort een Baby Home collectie. De kleur is precies wat ik zocht! Daarnaast zijn de dekens en het aankleedkussen heerlijk zacht en luchtig, ideaal dus voor ons zomerkindje!

De gordijnen voor de kleine meid zijn ook van de Leenbakker. De kleur vind ik mooi omdat er door het roze, een soort grijze gloed zit.

De wieg is dezelfde als die we voor Joshua gebruikt hebben. Ik ben echt verliefd op dit wiegje en ben heel blij dat hij straks weer naast ons bed mag pronken!

Zoals gezegd is het kamertje dus helemaal nog niet klaar! Als je leuke ideeën hebt om nog aan het kamertje toe te voegen, laat het me dan vooral weten!

Anja Geertsma Muurschilderingen..

Anja is echt een fantastisch mens en zoals jullie zien maakte zij echt prachtige schilderingen. Ze denkt mee en weet iedere muur om te toveren tot een uniek pronkstuk! Ik vind het geweldig hoe ze zelfs het karakter van een kindje weet vast te leggen in de muur. Waar Joshua aanwezig, maar rustig en relaxed is, is onze dochter nu al (ja echt!) veel drukker! Beide muren passen wat mij betreft perfect bij de kindjes!

Zelfs als je haar vraagt dezelfde muurschildering nogmaals te maken, blijft ze meedenken om het toch weer net even anders te doen. Het blijft eigenlijk tot het eind een verassing hoe de muur zal eindigen, maar dat het prachtig wordt, dat weet je zeker.

Ben je benieuwd wat voor moois Anja nog meer heeft gemaakt? Of wil je misschien zelf ook wel zo'n prachtige muurschildering?   Neem eens een kijkje op haar Facebook! Of  Instagram!


Reactie plaatsen

Reacties

Anja Geertsma
6 jaar geleden

Dankjewel voor het vertrouwen dat jullie mij gaven om weer iets unieks te maken voor jullie kindjes!! Het blijft toch spannend omdat ik niet werk met een schets van te voren. Ik luister en lees goed de wensen van de klant en als ik bij je in huis ben kijk ik ook hoe alles ingericht is en voel ik aan wat het beste bij de klant past ! Op die manier krijg je iets unieks wat alleen bij jou past!! Super bedankt voor jullie gastvrijheid en heel veel geluk gewenst en wie weet nog es een kamertje???