Mijn kindje(s) en internet..

Gepubliceerd op 8 april 2018 om 15:00

Het is je misschien al opgevallen dat ik geen foto's van Joshua online plaats. In deze blog wil ik jullie graag uitleggen waarom wij de keuze hebben gemaakt om onze kleine man, en straks ook zijn zusje, niet in ons online leven te betrekken.

Al tijdens de zwangerschap kwam dit onderwerp ter spraken. Zouden wij wel, of geen foto's van Joshua online plaatsen. Tim zijn mening was daarover heel duidelijk, GEEN! Ik was daar iets minder zwart/wit in. Ik kon mij namelijk ook heel goed indenken dat ik straks zo ontzettend trots op mijn kindje zou zijn, dat ik hem het liefst met de hele wereld zou delen.

Ik ben mij toen eens gaan verdiepen in de "gevaren" van het internet. Ik kwam zo op verschillende websites terecht die je waarschuwen voor de gevaren van het plaatsen van foto's van je kinderen. Zo kwam ik er bijvoorbeeld achter dat ongeveer 50% van de nieuwe kinderporno die door de politie wordt ontdekt, bestaat uit gefabriceerde plaatjes waarbij een hoofdje van een kind, op een naakt lichaampje wordt geplaatst. Dus zelfs als jij denkt, een nette, veilige foto van je kindje online te plaatsen, weten viespeuken er iets van te maken voor hun eigen genot.

Daar ben ik heel erg van geschrokken! Ik wil natuurlijk niet, net als geen enkele ouder, dat mijn kind voor zoiets walgelijks wordt misbruikt.

Daarbij komt nog, dat wat eenmaal online staat, nooit meer verdwijnt. Dat schattige fotootje niet, maar ook dat gefabriceerde plaatje niet!

Wij vinden het beide erg belangrijk een eigen mening te hebben, en gunnen onze kinderen dat ook. Wij vinden dat ook dat zij, als ze oud genoeg zijn, zelf de keuze moeten mogen maken of zij wel, of geen foto's van zichzelf online willen plaatsen. En dan zijn wij er natuurlijk om er op toe te zien dat zij dit op een zo veilig mogelijke manier kunnen doen. 

Met het plaatsen van een handje of een voetje heb ik niet zoveel moeite, maar ik wil absoluut niet dat er herkenbare foto's van mijn kinderen online te vinden zijn.

Wij hebben ervoor gekozen om na de geboorte van Joshua, één herkenbare foto van hem te plaatsen op onze afgesloten, persoonlijke Facebookpagina. Ik weet het, dit is schijnveiligheid, maar ik wilde toch graag iets delen met vrienden en familie in het buitenland. Na deze ene foto, hebben wij nooit meer en herkenbare foto van Joshua geplaatst.

Dit zijn de voornaamste redenen waarom wij geen foto's van ons kindje online plaatsen en ook van andere mensen vragen dit niet te doen. 

Hoe denken jullie over het plaatsen van foto's van kinderen online? En met welke reden doe jij dit wel, of juist niet? Let me know!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.