Ons huis..

Gepubliceerd op 5 april 2018 om 12:20

Zoals jullie in de intro hebben kunnen lezen, zijn wij in november 2017 verhuisd naar onze nieuwe woning in Soest. Hoe zijn we bij dit huis gekomen en waarom hebben we besloten dit te kopen? Wat hebben wij allemaal verbouwd en wat staat er nog op de planning?

Toen Tim en ik elkaar leerde kennen was al snel duidelijk dat de plek waar wij ons zouden settelen, Soest zou zijn. Hij woonde daar al zijn hele leven. Ik woonde op dat moment in Ede in een mooie, nieuwbouw eengezinswoning. Maar eerlijk is eerlijk, het was geen al te beste wijk.

Toen wij er 2 dagen nadat wij een jaar samen waren achter kwamen dat ik zwanger was, werd al snel duidelijk dat ons eerste kindje toch echt in Ede geboren zou worden. Tim had namelijk een appartement, en als je toch de keuze hebt, dan kies je voor ruimte. En zo ging een paar dagen na de geboorte van onze zoon, zijn appartement de verkoop in. Tijdens de zwangerschap had hij hard geklust om het appartement zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de verkoop. Zijn harde werken werd beloond en binnen 6 weken was de koop gesloten.

En daar zaten we dan, op onze blauwe wolk met onze prachtige zoon, in een huis waarvan we wisten dat we hier niet ons kindje groot zouden brengen. En zo begon na een maand of 6 onze zoektocht naar ons droomhuis. In Soest!

Al snel bleek dat de huizenmarkt hier behoorlijk goed liep! Verschillende keren probeerde we een bezichtiging te plannen, maar dan bleek de woning al verkocht.

En daar stond hij dan, een drive-in woning, op de hoek gelegen aan het eind van een doodlopende straat. Ik had steeds al hard geroepen dat ik NIET in een drive-in woning wilde wonen! Ik wilde gewoon beneden wonen en zo de tuin in kunnen lopen, zeker met kinderen! We besloten toch een bezichtiging aan te vragen, eigenlijk met de achterliggende gedachte dat we dit type woning dan echt van ons lijstje konden schrappen. Drive-in woningen waren er namelijk best wel veel te krijgen.

Toen we de woning binnen stapte veranderde ons gevoel echter direct! De woning was ruim, om nog maar te zwijgen over de tuin, en bood vele mogelijkheden! De garage, welke normaal een groot gedeelte van de begane grond inneemt, was al verbouwd tot kantoorruimte. Hierdoor bleek het met wat "kleine" aanpassingen, ineens wel mogelijk om beneden te gaan wonen. Dit zorgde ervoor dat we de eerste verdieping konden ombouwen naar 2 slaapkamers en een ruime badkamer, en dat wij op de derde verdieping de drie al bestaande slaapkamers en de badkamer konden behouden.

Na wat knutselwerk met de plattengronden besloten we dat dit huis het moest gaan worden. De grote tuin, de doodlopende straat en de grote speeltuinen voor en achter het huis gaven daarin uiteindelijk de doorslag.

Toen en nu..

De begane grond..

Op de begane grond is de berging en de kast weggehaald. Hierdoor ontstond ineens een grote ruimte. Het toilet is verplaats en staat nu naast de trap. De ruimte waar eerst het toilet zat, is nu een trapkast geworden om toch wat bergruimte te realiseren. 

De keuken realiseerde we aan de voorkant van de woning. We kozen voor een grote L vormige keuken met inbouw apparatuur in de kleur Magnolia (Ik zal jullie ons hele huis binnenkort laten zien in een house-tour).

De eerste verdieping..

Op de eerste verdieping bevonden zich in de eerste instantie dus de woonkamer en de keuken. De woonkamer is onze slaapkamer geworden. Onze slaapkamer heeft middels een muur brede schuifpui, toegang tot het balkon, welke met een trap weer toegang geeft tot de tuin. De kamer is dus heerlijk licht!

Naast onze slaapkamer komt een tweede badkamer. Daarnaast, waar eerst de keuken zat, is nu een logeerkamer.

De tweede verdieping..

De tweede verdieping hebben we grotendeels gelaten zoals hij was. We hebben enkel de inbouwkast weggehaald. Dat vonden we zo zonde van de ruimte in de tweede slaapkamer!

We hebben de kleinste slaapkamer nu is gebruik als "Walk in closet". Tegen de linker muur hebben wij een grote kastenwand geplaatst en tegen de rechter muur een schoenenkast (Yes!).

De tweede slaapkamer, gelegen aan de achterkant van de woning, wordt momenteel grondig onder handen genomen zodat ons kleine meisje daar straks kan slapen.

Joshua slaapt aan de voorkant van het huis. Ook bij hem zijn we nog met wat kleine dingetjes bezig (zo komt er nog een muurschildering) maar zijn kamer is wel zo goed als klaar!

De plannen..

Al met al is er in ons huis nog genoeg te doen! Van kleine dingen als plintjes plakken en deuren schilderen, tot het realiseren van de tweede badkamer en het vervangen van alle kozijnen. 

Eind april wordt er beneden een nieuwe achter pui geplaatst. Deze is van kunststof en heeft HR++ glas. Een stukje energie zuiniger dan de tochtige pui die er nu inzit. Deze pui heeft 2 openslaande deuren naar de tuin! Ik kan niet wachten!

Daarna staat de tuin op de planning. Waar de oude bewoners een soort oerwoud hadden laten aanleggen (ik overdrijf niet! Het stond serieus vol met bamboe en je moest je er bijna met een kapmes een weg doorheen werken), begint nu steeds meer zichtbaar te worden hoe groot de tuin eigenlijk is! Maar daar zitten dan ook al wel de nodige uurtjes ploeteren in ( Goed bezig schat!).

Door de storm van afgelopen januari heeft de toch al gammele schutting het op sommige plekken begeven en deze staan nu met spanbanden vast om te voorkomen dat ze echt omvallen. Omdat wij een hoekhuis hebben, hebben we ook een zij-tuin. Daarbij hadden de oude bewoners ook nog een stukje gemeentegrond gekocht naast het huis wat maakt dat onze tuin echt gigantisch is.

De bedoeling is om vanaf het huis gezien, naar achter te betegelen. Achterin de tuin komt een tuinhuis met doorsteek naar de speeltuin achter het huis. Naast het tuinhuis komt een veranda.

Naast het huis willen we graag een groot grasveld realiseren waarop een groot speeltoestel geplaatst wordt.

Daarna willen we de tweede badkamer aan gaan pakken! Deze zal getegeld worden in dezelfde stijl als de twee toiletten (één muur met grijze steenmozaiek, de rest van de muren met matte, witte, rechthoekige tegens en de vloer met lichte, grote, grijze tegels). Bij binnenkomst rechts, komt een grote, dubbele wastafel, tegen de achterwand een vrijstaand bad, en links bij binnenkomst een grote inloopdouche.

De badkamer boven kan ook nog wel een opknapbeurt gebruiken, maar deze voldoet voor nu aan onze behoeften.

Alle kozijnen op de eerste en tweede verdieping zijn op dit moment nog van aluminium. Buiten dat we dit erg lelijk vinden, is het ook nog eens enorm koud! Deze willen we dus ook nog graag vervangen. 

Genoeg te doen dus!

 

Hebben jullie ook zo'n grote verbouwing gedaan? En hoe maakte jullie de keuze welk project eerst aan te pakken? Let me know!

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.